Καλοκαίρι σημαίνει ατελείωτο παιχνίδι και εξερεύνηση στο Summer Camp του Fundom!

Το καλοκαίρι πλησιάζει, τα μαθήματα φτάνουν στο τέλος τους και δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναζητούν τρόπους δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Και τι πιο ιδανικό από το να συνδυάσουν ατελείωτο παιχνίδι και διασκέδαση με δραστηριότητες, γνώση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Πού θα τα βρείτε όλα αυτά; Μα φυσικά στο Fundom!

Ένας πολύχρωμος παιδότοπος είναι γεμάτος παιχνιδιάρικα σχήματα και γωνιές διασκέδασης υποδέχεται καθημερινά τα παιδιά όλων των ηλικιών για τους χαρίσει μοναδικές στιγμές παιχνιδιού.

Στο Fundom τα παιδιά μέσω της δημιουργίας, του παιχνιδιού, της έκφρασης μπορούν να διασκεδάσουν, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να κοινωνικοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο.

Από το Διάστημα μεχρι το βυθό της θάλασσας

Μέσα από τις θεματικές ενότητες που προσφέρει το Fundom τα παιδιά μπορούν  να εξερευνήσουν διαφορετικούς, μαγευτικούς κόσμους που θα τους χαρίσουν πολύτιμα ερεθίσματα, εφόδια και γνώσεις.

Αγόρια και κορίτσια, ανάλογα με την ηλικία τους, τα ενδιαφέροντά τους, συμμετέχουν στις δραστηριότητες της κάθε θεματικής ενότητας, η οποία αποκαλύπτεται μέσω της δραματοποίησης, του θεατρικού παιχνιδιού, του χορού, των αθλοπαιδιών και των κατασκευών.

Μπορούν να εξερευνήσουν το Διάστημα, να μάθουν πώς κινούνται οι πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, να κάνουν τα πρώτα τους μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής ή να ενστερνιστούν την σημασία της Ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από την ενότητα της Περιβαλλονικής Αγωγής.

Παράλληλα, τούς δίνεται η ευκαιρία να παρατηρήσουν τη Διατροφική Πυραμίδα και τον Κύκλο του νερού, να μάθουν για τα Μουσεία, να «χαρτογραφήσουν» τη Θάλασσα και να ανακαλύψουν τη μαγεία του Βυθού.

Φυσικά καλοκαίρι στο Fundom δεν σημαίνει ότι αφήνουμε… τα μαγιό μας στην άκρη. Μία φορά την εβδομάδα θα διοργανώνονται παιχνίδια με το νερό, οπότε καλό θα είναι να το έχετε μαζί σας.

Και όλα αυτά πάντα με ασφάλεια και υπό την επίβλεψη των έμπειρων εκπαιδευτών/παιδαγωγών.

Το παιχνίδι στο Summer Camp στο Fundom θα μπορούν να το απολαμβάνουν τα παιδιά από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ θα παρέχεται δεκατιανό με χυμό και τοστ ή χυμό και κέικ κ.α. καθώς και μεσημεριανό!  Τρομερό;

Μην χάνετε χρόνο, λοιπόν και χαρείτε το παιχνίδι στο Summer Camp του Fundom.

 

Fundom: Μία ολόκληρη πόλη που εξάπτει την παιδική φαντασία

Σε 1.500 τ.μ. και σε τρεις ορόφους (!!!) απασχολούν με αγάπη και φροντίδα οι παιδαγωγοι του Fundom τα παιδιά σε μια ολόκληρη πόλη γεμάτη δραστηριότητες που πυροδοτούν την παιδική φαντασία και δημιουργικότητα.

Ένας χώρος μοναδικός στο είδος του που φτιάχτηκε με οδηγό την άνευ όρων, παιδική περιέργεια, προσ(κ)αλεί τα παιδιά να δοκιμάσουν να μαθαίνουν ενώ… παίζουν.

Η επιτυχία του Fundom που το καθιστά ως τον ιδανικό παιδότοπο για να παίξει κάθε παιδί ανεξαρτήτως ηλικίας στηρίζεται στις καινοτόμες δράσεις που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες ψυχοκινητικής εξέλιξης, κοινωνικοποίησης και μάθησης, την πρωτοτυπία στην αρχιτεκτονική που θυμίζει μια πολιτεία παιχνιδιού και όχι έναν ακόμα χώρο που γέμισε παιχνίδια για να προσελκύσει τα παιδιά και οι συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και προστασίας των παιδιών.

O πολυχώρος είναι εμπνευσμένος από την παιδαγωγό Μελίνα – Αμαλία Φύκια με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές αξίες και αρχές.

Στο Fundom περνάνε καλά και οι γονείς

Ενόσω τα παιδιά ξεδίνουν και διασκεδάζουν, εμείς οι μεγάλοι απολαμβάνουμε το καφέ ή το σνακ μας στην καφετέρια που λειτουργεί εντός του χώρου σε ατμοσφαιρικό περιβάλλον τύπου bistro όπου και ο γονιός χαλαρώνει από την δύσκολη καθημερινότητα.

Χρήσιμες πληροφορίες

Πολυχώρος Fundom: Εθν.Μακαρίου 2 & Λ.Κηφισού, Περιστέρι

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5717058

E-mail: info@fundom.gr

Βρείτε το Fundom στο Facebook και το Instagram

Τριπλή βράβευση για την εκστρατεία «Ο Αιμίλιος μας μαθαίνει για την αιμορροφιλία»

Δύο χρυσά βραβεία για την ενημερωτική εκστρατεία «Ο Αιμίλιος μας μαθαίνει για την αιμορροφιλία», καθώς και το βραβείο «Κορυφαία Φαρμακευτική Εταιρεία» απέσπασε η Roche Hellas στη φετινή τελετή απονομής των Healthcare Business Awards.

Ειδικότερα η εταιρεία απέσπασε τις εξής διακρίσεις:

 • Βραβείο GOLD στην κατηγορία «Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις / Κοινωνική Ευαισθησία» για την ενημερωτική εκστρατεία «Ο Αιμίλιος μας μαθαίνει για την αιμορροφιλία»
 • Βραβείο GOLD στην κατηγορία «Δράσεις για την αντιμετώπιση της Covid-19 / Δράσεις Υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες» για τη σειρά animated videos «Μένουμε σπίτι παρέα με τον Αιμίλιο»
 • Βραβείο «Κορυφαία Φαρμακευτική Εταιρεία», έχοντας συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στις κατηγορίες και ενότητες όπου βραβεύτηκε

Η εκστρατεία «Ο Αιμίλιος μας μαθαίνει για την αιμορροφιλία», που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τη Roche Hellas και την εταιρεία επικοινωνίας PHOCUS, προσφέρει στα άτομα με αιμορροφιλία, την οικογένεια και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον τους, ενημέρωση και εκπαίδευση για την αποτελεσματική διαχείριση της αιμορροφιλίας. Κεντρικός ήρωας της καμπάνιας είναι ο Αιμίλιος, ένα πρόσχαρο αγόρι με αιμορροφιλία, που μέσω της ιστοσελίδας www.abouthaemophilia.com και μιας πρωτότυπης σειράς παιδικού κόμικ, βοηθά τα παιδιά με αιμορροφιλία να κατανοήσουν καλύτερα την πάθηση και να χαίρονται την καθημερινότητά τους με ασφάλεια.

Προς την κατεύθυνση αυτή σημαντική υπήρξε η συμβολή των μελών του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών, η εμπειρία των οποίων βοήθησε στην βαθύτερη κατανόηση των αναγκών των ατόμων με αιμορροφιλία στην Ελλάδα. Πολύ σημαντική υπήρξε επίσης η συμβολή των ιατρών της Μονάδας Αιμορραγικών Διαθέσεων και Κέντρου Αιμορροφιλίας Παιδιών και Εφήβων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», αλλά και της ψυχολόγου του ΣΠΕΑ, οι οποίες ανέλαβαν την επιμέλεια του επιστημονικού περιεχομένου των υλικών της εκστρατείας, επιτυγχάνοντας την αντιπροσωπευτική απόδοση των εμπειριών και των συναισθημάτων των παιδιών με αιμορροφιλία.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται υπό την αιγίδα του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ), με την υποστήριξη του πρωταθλητή Ευρώπης στην κολύμβηση, Γιάννη Δρυμωνάκου ως Πρεσβευτή.

H σειρά animated videos «Μένουμε σπίτι παρέα με τον Αιμίλιο» δημιουργήθηκε με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά με αιμορροφιλία να προσαρμοστούν καλύτερα στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου 2020. Πρόκειται για μία σειρά 9 επεισοδίων εκπαιδευτικού χαρακτήρα με ήρωα τον Αιμίλιο, που προσφέρει στα παιδιά ιδέες για να περνούν ευχάριστα και ποιοτικά το χρόνο τους στο σπίτι, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους. Η σειρά αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.abouthaemophilia.com και στο κανάλι της εκστρατείας στο YouTube.

Ο Ezat Azem, Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, δήλωσε: «Η τριπλή διάκριση της Roche Hellas στα Healthcare Business Awards αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Επιβεβαιώνει ότι υπηρετούμε σωστά τις αρχές και τις αξίες της εταιρείας, αναλογιζόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στους ασθενείς και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Ενσωματώνοντας την καινοτομία σε κάθε μας δραστηριότητα, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε νέους τρόπους για να βελτιώσουμε τη ζωή των ασθενών, να στηρίξουμε το σύστημα υγείας και να ενισχύσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στην κοινωνία».

Η Αγγελική Φάσσα, Integrated Haemophilia Value Lead, της Roche Hellas ανέφερε: «Η εκστρατεία Ο Αιμίλιος μας μαθαίνει για την αιμορροφιλία ικανοποιεί μία ανάγκη των ατόμων με αιμορροφιλία, η οποία έως σήμερα δεν ικανοποιούνταν επαρκώς: την ανάγκη για παροχή έγκυρης και εύληπτης ενημέρωσης προς τα παιδιά και τους ενήλικες με αιμορροφιλία, σχετικά με τη διαχείριση της διαταραχής σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων της καθημερινότητάς τους. Είμαστε υπερήφανοι για τις διακρίσεις που απέσπασε η πρωτοβουλία αυτή, καθώς η αξία της αναγνωρίζεται πλέον πέρα από την κοινότητα των ατόμων με αιμορροφιλία».

Ο Δημήτρης Βερύκιος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών δήλωσε: «Η εκστρατεία με ήρωα τον Αιμίλιο κατορθώνει να μεταφέρει στους αιμορροφιλικούς ασθενείς κάθε ηλικίας, το μήνυμα ότι μπορούν να έχουν μια ζωή χωρίς διακρίσεις και στιγματισμό, απολαμβάνοντας την αποδοχή των άλλων, έχοντας επιτύχει να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια, την οποία θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με χαρά».

Η επιστροφή στο σχολείο “είναι πόπα” μόνο αν είσαι αρκετά cool γονιός

Κασετίνες με κουμπάκια, μολύβια με ευχούληδες, σούπερ παγουρίνο και γουόκμαν στα αυτιά, σχοινάκι, τρίλιζα, χάρακες-βραχιολάκια, στυλό με πολλά χρώματα και αρώματα… αμέτρητες οι αναμνήσεις από τα μαθητικά μας χρόνια. Εικόνες και ήχοι και μουσικές και γεύσεις… Γεύσεις που σε έκαναν να ανυπομονείς ακόμα πιο πολύ για τα διαλείμματα! Απόλυτη γεύση σχολείου: Κρουασάν με σοκολάτα! Ιδανικό πρωινό σε συνδυασμό με κρύο γάλα -μπλε σακουλάκι, πώς το έλεγαν να δεις…

Όλα τα παραπάνω είναι οι σκέψεις που κάνω καθώς περιδιαβαίνω τους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ αναζητώντας το σχολικό κολατσιό που θα κορυφώσει την διάθεση της κόρης μου κατά τις πρώτες ημέρες στο σχολείο.

Η αναδρομή στο παρελθόν βοηθά: Μεγαλώνοντας στη δεκαετία του ΄80 δεν ήταν και πολλές οι εναλλακτικές, όταν αναζητούσες αυτό που θα ικανοποιήσει την πείνα σου στην καντίνα του σχολείου. Έπρεπε να έχει σοκολάτα, για να σε γεμίσει ενέργεια, και να είναι αρκετά χορταστικό για να σε “κρατήσει” μέχρι την επιστροφή στο σπίτι. Μπλε σακουλάκι που σκάγαμε για πλάκα με τα δύο χέρια… Folie! Μα δεν υπήρχε άλλο!

Δύο τέλειες συσκευασίες στημένες προκλητικά στα ράφια: Folie Red Velvet με κόκκινη ζύμη απ’ έξω και γέμιση κρέμα λευκή σοκολάτα μέσα, γράφει η μία και Folie Black Velvet με ζύμη κακάο απ΄ έξω και γέμιση κρέμα φουντουκιού μέσα, η άλλη. Τις παίρνω και τις δύο. Και άλλες δύο για εμένα, για τη δουλειά. Δεν υπάρχει άλλο τέτοιο κρουασάν στην… επικράτεια!

“Πωωω… είναι πόπα!” μου λέει η κόρη μου στο σπίτι. Σιγά μην περίμενε να το φάει στο διάλειμμα. Παίρνω και εγώ ένα, χώνω το σακουλάκι ανάμεσα στα χέρια μου και το σκάω με δύναμη. “Μάθε μπαλίτσα”, της λέω και της περιγράφω πως εμείς στο σχολείο ΜΟΝΟ έτσι ανοίγαμε τα Folie.

“Έλα, μαμά, θα σε ανεβάσω στο Tik Tok”, μου απαντά και ψάχνοντας βρίσκει το κανάλι του Folie στην αγαπημένη της εφαρμογή. Όπως ήταν φυσικό, “κολλάει” με τα challenges στα βιντεάκια.

Από εκεί βρίσκεται με ένα κλικ στο www.einaipopa.gr και εντυπωσιάζεται από τις εκπλήξεις και τους διαγωνισμούς. Μασουλάω ήδη την πρώτη μπουκιά του ολόφρεσκου, αφράτου Red Velvet και ευλογάω τα γένια μου που η σχολική χρονιά ξεκίνησε ΤΟΣΟ καλά…

 

Είναι ωραίο τελειώνοντας το Λύκειο να ξέρεις ότι όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μπροστά σου

Σε μια εποχή που η αβεβαιότητα περιβάλλει κάθε μας απόφαση, σε μία νέα σεζόν που ξεκινά με αμφίθυμους οιωνούς, έπειτα από ένα εξάμηνο που έφερε τις ζωές των περισσότερων (και δη των παιδιών μας) άνω-κάτω, δεν υπάρχει τίποτα που να σε γεμίζει αισιοδοξία, ασφάλεια και πίστη για το μέλλον περισσότερο, από ένα νέο βήμα που θα σε φέρει πιο κοντά στο να κατακτήσεις το όνειρό σου.

Στην περίπτωση των σημερινών απόφοιτων Λυκείου, τους οποίους η πανδημία βρήκε σε μία κρίσιμη στιγμή της ζωής τους, η ανάγκη να νιώσουν σιγουριά για το ακαδημαϊκό τους μέλλον γίνεται φέτος εντονότερη από ποτέ. Έχοντας διαπιστώσει, με τα ίδια τους τα μάτια πια, τι μπορεί να συμβεί στον κόσμο από τη μία στιγμή στην άλλη, έχοντας μάθει να λειτουργούν με κανόνες πρωτόγνωρους, με πίστη στην επιστήμη και με επίμονη την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων, οι σημερινοί 18χρονοι ξέρουν πλέον πολύ καλά πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η σωστή εκπαίδευση, μα κυρίως αυτή που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία τους και στα προσωπικά τους ενδιαφέροντα. Και δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τα χρόνια τους να πάνε χαμένα…

Είναι ωραίο τελειώνοντας το Λύκειο, να ξέρεις ότι όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μπροστά σου και, μέσα στο θολό τοπίο μιας διάχυτης ανασφάλειας, να μπορείς να ξεχωρίζεις τον δικό σου φάρο, το δικό σου όραμα που θα σε οδηγήσει ακόμα και στον πιο μακρινό σου στόχο. Τη δυνατότητα αυτή δίνει στα νέα παιδιά το Deree – The American College of Greece, με μια σειρά από εξαιρετικά προπτυχιακά προγράμματα, αλλά και 8 επίκαιρους τίτλους Master.

Οι τίτλοι σπουδών του Deree – The American College of Greece είναι αναγνωρισμένοι από τον New England Commission of Higher Education (NECHE), τον αρχαιότερο και σημαντικότερο οργανισμό πιστοποίησης στις ΗΠΑ που, μεταξύ άλλων πιστοποιεί το Harvard, το Yale, το MIT και δεκάδες άλλα πανεπιστήμια. Αυτό δίνει το τρομερό πλεονέκτημα στους σπουδαστές του να βρεθούν, εφόσον το επιθυμούν, για περαιτέρω σπουδές σε κάποια από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Από εκεί και πέρα, ο ουρανός είναι το μοναδικό όριο!

Προγράμματα σπουδών με επαγγελματικό μέλλον

Τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Deree χωρίζονται σε τρεις σχολές: το School of Business and Economics (Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης), Frances Rich School of Fine and Performing Arts (Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich) και το School of Liberal Arts and Sciences (Σχολή Ελευθέριων Τεχνών και Επιστημών).

Στο πλαίσιο αυτών δίνονται και ποικίλες υποτροφίες, φέτος με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στους πληγέντες της πανδημίας (δείτε περισσότερα εδώ).

Οι κατευθύνσεις που επιλέγουν οι φοιτητές του Deree είναι αυτές που θα τους δώσουν τα καλύτερα εφόδια για το επαγγελματικό τους μέλλον:

Psychology – Ψυχολογία
Management – Διοίκηση Επιχειρήσεων
Communication – Επικοινωνία
Marketing
Information Technology – Τεχνολογία Πληροφοριακών Συστημάτων
International Tourism & Hospitality Management – Διεθνής Τουρισμός και Διαχείριση Μονάδων Φιλοξενίας
International Business – Διεθνής επιχειρηματικότητα
Shipping Management – Ναυτιλιακά
Finance – Χρηματοοικονομικά
English – Αγγλική Φιλολογία

Δεν είναι τυχαίο ότι οι απόφοιτοί του Deree είναι από τους πιο περιζήτητους στην αγορά εργασίας: 59.000 μέλη αποφοίτων σε όλο τον κόσμο, απασχολούνται αυτή τη στιγμή σε περισσότερο από το 71% των 100 ισχυρότερων brands παγκοσμίως.

Τι είναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν από αποφοίτους άλλων πανεπιστημίων; Το γεγονός ότι ακαδημαϊκά είναι πλήρως εφοδιασμένοι όχι μόνο με γνώσεις αλλά και τα απαραίτητα soft skills που είναι απαραίτητα στη σημερινή αγορά εργασίας.

Εξάλλου, η διασύνδεση του Deree με την αγορά εργασίας, και πιο συγκεκριμένα η συνεργασία με πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό τούς δίνει ένα σοβαρό προβάδισμα, αφού οι φοιτητές μπορούν να κάνουν την πρακτική τους σε αυτές, η οποία πολύ συχνά οδηγεί σε πρόσληψη. Περισσότεροι από τους μισούς σπουδαστές του Deree ήδη εργάζονται μέσα σε 6 μήνες από την αποφοίτησή τους.

Διεξαγωγή μαθημάτων… όπως πρέπει να γίνεται σε καιρούς πανδημίας

Δεν χρειάστηκε να έρθει η πανδημία του κορωνοϊού για να διαθέσει το Deree στους σπουδαστές του την δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Από τον Μάρτιο μετέφερε όλα του τα μαθήματα οnline έχοντας εκπαιδεύσει, κατά τα προηγούμενα έτη, 84 καθηγητές στη διαδικτυακή διδασκαλία.

Επιπλέον, το Κολλέγιο τηρεί πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης για την κοινωνική απόσταση. Αυτό σημαίνει, ότι οι αίθουσες διδασκαλίας θα μπορούν να φιλοξενήσουν το ανώτερο μέχρι 12 φοιτητές ή μαθητές.

Για τη δε διδασκαλία θα χρησιμοποιηθούν τρεις μέθοδοι:

 • εκ του σύνεγγυς διδασκαλία για μικρά τμήματα και εργαστήρια,
 • online σύγχρονη διδασκαλία για μεγαλύτερες τάξεις
 • μεικτό μοντέλο για άλλες τάξειςΓια να συμβάλει στη μετάβαση, το Κολλέγιο:
 • έχει ξεκινήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεχνολογικής εκπαίδευσης για καθηγητές
 • ετοίμασε οδηγούς για τους φοιτητές σχετικά με το πώς να αξιοποιήσουν τη διαδικτυακή σύγχρονη (synchronous) διδασκαλία ώστε να διασφαλιστεί το μέγιστο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.Προσφέρει ψυχολογική βοήθεια στους φοιτητές μέσω Skype και peer-to-peer διδασκαλία μέσω zoom.

Η νέα ακαδημαϊκή περίοδος για το Deree – The American College of Greece ξεκινά στις 14 Σεπτεμβρίου.

Μάθετε περισσότερα για το Deree στο www.acg.edu.

Πληροφορίες για τα δίδακτρα θα βρείτε εδώ.

Η σχολική χρονιά ξεκινά και τα Αρσάκεια είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές με ασφάλεια και αισιοδοξία

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχει αρχίσει και οι μαθητές προετοιμάζονται για την επιστροφή τους στα θρανία.

Τα Αρσάκεια, έχοντας ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και δημιουργικότητα στις έκτακτες συνθήκες της περσινής σχολικής χρονιάς, ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά με θετικό πρόσημο από την εφαρμογή τόσο της τηλεκπαίδευσης, κατά την περίοδο της καραντίνας, όσο και της καθημερινής συνδυασμένης τηλεκπαίδευσης (με φυσική παρουσία των μαθητών στην τάξη και ομόχρονη τηλεκπαίδευση για όσους βρίσκονται στο σπίτι), αφότου άνοιξαν ξανά τα σχολεία.

Ζωντανή ή εξ αποστάσεως διδασκαλία;

Βασική αρχή των Αρσακείων, που φέτος συμπληρώνουν 184 χρόνια ηγετικής παρουσίας στο ελληνικό εκπαιδευτικό γίγνεσθαι, είναι ότι η τάξη αποτελεί το φυσικό περιβάλλον των μαθητών και ότι η διδασκαλία στη φυσική τάξη, με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές παρόντες, είναι αναντικατάστατη. Γι’ αυτό τα Αρσάκεια, ενώ αντέδρασαν με ετοιμότητα, δεν ενέδωσαν στον εύκολο εντυπωσιασμό και επέδειξαν υπευθυνότητα και ωριμότητα στην αντιμετώπιση της έκτακτης περίστασης.

Κατανοώντας τις διαφορές που έχουν η εξ αποστάσεως εκπαίδευση γενικά, η έκτακτη εξ αποστάσεως διδασκαλία και η συνδυασμένη τηλεκπαίδευση, επέλεξαν τις κατάλληλες τεχνικά και λειτουργικά λύσεις, ώστε να παράσχουν στους μαθητές τους ποιοτική καθημερινή διδασκαλία.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί, υποστηριζόμενοι με συνεχείς επιμορφωτικές τηλεδιασκέψεις, ανταποκρίθηκαν με επάρκεια στον ρόλο τους με διάθεση προσφοράς, με ζεστασιά και κατανόηση, ώστε να βρίσκονται κοντά στους μαθητές τους, έστω και μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους.

Σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων έπαιξε η διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και η επιλογή των ασφαλέστερων τεχνικά λύσεων για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως μαθημάτων.

Οι εκπαιδευτικές καινοτομίες που το καθιστούν σχολείο του μέλλοντος

Τα Αρσάκεια στη νέα εκπαιδευτική εποχή διακρίνονται για τις εκπαιδευτικές καινοτομίες που εφαρμόζουν καθιστώντας τα ένα ευέλικτο σχολείο, ικανό να προσαρμόζεται στις αλλαγές και να αντιμετωπίζει δημιουργικά την καινούρια γνώση στο πλαίσιο της κοινωνίας της πληροφορίας.

Η εμπειρία που αποκτήθηκε την περίοδο αυτή αξιοποιείται στα Αρσάκεια δημιουργικά: Το 6ο διεθνές συνέδριο Model United Nations (ATS MUN) των Αρσακείων, που έχει λάβει πιστοποίηση από τον Διεθνή Οργανισμό της Χάγης, θα διεξαχθεί φέτος διαδικτυακά!

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα e-arsakeio αποτέλεσε βασικό πυλώνα για την επιτυχή υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης. Το e-arsakeio λειτουργεί εδώ και μία δεκαετία με επιλεγμένο ψηφιακό υλικό για όλες τις βαθμίδες, σε μεγάλο βαθμό πρωτογενές και ελεγμένο από τους Συντονιστές μαθημάτων. Ανανεώνεται συνεχώς και, μάλιστα, εμπλουτίστηκε με τις ενότητες «Μένουμε σπίτι / Μένουμε ασφαλείς» με γενικότερο πολιτιστικό περιεχόμενο την περίοδο της καραντίνας. Το e-arsakeio ξεκινάει τη σχολική χρονιά 2020-21 σε νέα αναβαθμισμένη πλατφόρμα.

Στο Ψυχικό, την Εκάλη, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, όλα είναι έτοιμα για την επιστροφή των 6.000 μαθητών  στον φυσικό τους χώρο, προσαρμοσμένο όμως στις νέες συνθήκες.

Σε τεχνικό, εκπαιδευτικό και διοικητικό επίπεδο τα Αρσάκεια είναι προετοιμασμένα για οποιαδήποτε απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τον τρόπο έναρξης των μαθημάτων για τη σχολική χρονιά 2020-2021.

 

Castellino: Ο βρεφονηπιακός σταθμός που θυμίζει αγαπημένα παιδικά παραμύθια!

Η επιλογή του κατάλληλου βρεφονηπιακού σταθμού – νηπιαγωγείου που θα φιλοξενήσει το παιδί μας στα πρώτα του σχολικά βήματα είναι μια σημαντική απόφαση που πρέπει να παρθεί πολύ σχολαστικά και κατόπιν ωρίμου σκέψεως.

Με τη λογική ότι ο παιδικός σταθμός και το νηπιαγωγείο θα γίνουν το δεύτερο σπίτι του παιδιού, θα πρέπει να επιλέξουμε έναν χώρο που προσφέρει απλόχερα  θαλπωρή, δημιουργεί αίσθημα εμπιστοσύνης και διαθέτει το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε το παιδί να ψυχαγωγείται, να παίζει και να μαθαίνει σε ένα απόλυτα ασφαλές παιδαγωγικό περιβάλλον.

Ο πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός – νηπιαγωγείο  Castellino, ένας υπέροχος χώρος που μοιάζει να ξεπήδησε από τις σελίδες αγαπημένων παιδικών παραμυθιών, είναι η ιδανική πρόταση για την προσχολική αγωγή των παιδιών.

Οι ολοκαίνουργιες ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του σε συνδυασμό  με το εκπαιδευτικό προσωπικό που διακρίνεται για την άρτια επιστημονική του κατάρτιση και την αγάπη για τα παιδιά αποτελούν τα εχέγγυα ώστε το παιδί να αναπτύξει δεξιότητες, να ανακαλύψει κλίσεις και να χτίσει θεμέλια για το μέλλον.

Μια ομάδα έμπειρων βρεφοκόμων, νηπιαγωγών και παιδαγωγών υπό την επίβλεψη της νηπιαγωγού Αντωνίας Παπαδημητροπούλου ασχολείται με τα παιδάκια από 40 ημερών έως 6 χρονών με απώτερο στόχο τη διάπλαση χαρούμενων παιδιών με διάθεση για μάθηση και δημιουργικότητα.

Ο πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός – νηπιαγωγείο Castellino στοχεύει σε μια διαπαιδαγώγηση που διαπνέεται από την αγάπη για τα παιδιά, από το σεβασμό στην πολυμορφία, από την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της ελευθερίας και της δημιουργικής ικανότητας κάθε παιδιού.

 

5 λόγοι που το Castellino είναι η νούμερο 1 επιλογή για την προσχολική αγωγή

 • Παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης των παιδιών με παράλληλη ψυχαγωγία, ιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη αλλά και συγκεντρώσεις των γονέων με ειδικό παιδοψυχολόγο.

 

 • Φροντίζει με ολιγομελή τμήματα, ειδικευμένο προσωπικό και ευρύχωρες αίθουσες για τη σωστή προετοιμασία των παιδιών για το Δημοτικό σχολείο από τα πρώτα τους βήματα, βοηθώντας τα να ξεδιπλώσουν όλες τις δυνατότητές τους και να εκφραστούν ελεύθερα!

 

 • Λειτουργεί τμήμα εκμάθησης και γνωριμίας με computers σε συνεργασία με τα Technokids της Microsoft, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης Αγγλικών με καθηγήτρια Αγγλικών. Τακτικά δίνονται θεατρικές και χορευτικές μουσικές παραστάσεις, ώστε να οξυνθεί η δημιουργικότητα και καλλιτεχνική φλέβα των παιδιών. Επιπλέον, καθημερινά τα παιδιά δημιουργούν με ζωγραφική, πηλό, γύψο ενώ υπάρχουν προγράμματα εκγύμνασης και μουσικής. Τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά της κολύμβησης στις Νηρηίδες στο Ολυμπιακό Στάδιο, κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο μπαλέτο και ακονίζουν το μυαλό τους, παρακολουθώντας μαθήματα σκάκι και ρομποτικής.

 • Γνωρίζοντας την ανάγκη των παιδιών για αγάπη, αποδοχή, επιβράβευση, οι εκπαιδευτικοί στο Castellino επικεντρώνονται στην ψυχοσυναισθηματική στήριξη κάθε παιδιού, καθώς καθόλη τη διάρκεια της ημέρας υπάρχει παιδοψυχολόγος που συναναστρέφεται με τους μικρούς μαθητές. Οι συζητήσεις και η εξατομικευμένη ψυχοσυναισθηματική παρακολούθηση των παιδιών από την ειδικό, αναπτύσσουν στο παιδί τον τρόπο ώστε να υποστηρίζει τον εαυτό του, να ενδυναμώνεται μέσα από αυτό η ψυχοσυναισθηματική του υγεία, η συμπεριφορά του καθώς επίσης του δίνεται η δυνατότητα μέσω αυτής της βοήθειας να ανακαλύψει τρόπους αλληλεπίδρασης με τα άλλα παιδιά.

 

 • Τέλος, ο έλεγχος της ομιλίας για όλα τα παιδιά γίνεται από την παιδοψυχολόγο εξειδικευθείσα στην λογοθεραπεία  Τζίνα Παπαδημητροπούλου-Πηλιχού. Έτσι παρέχεται η  δυνατότητα στα παιδιά να αποκαταστήσουν πιθανά προβλήματα λόγου αν ανιχνευτούν ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση και στην αυτοπεποίθηση του προφορικού λόγου των παιδιών ώστε να κατακτήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα και ορθότερα τη γλωσσική τους ανάπτυξη.

 

 

Πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός – Νηπιαγωγείο  Castellino

Ελευθερίου Βενιζέλου & Κωνσταντινουπόλεως, Ν. Ηράκλειο

6946253812 – 6937576183 -6937546242 – 6932137367

 

HomeParty Catering: Η νέα υπηρεσία της Wonderland για πάρτι στο σπίτι

Δύο από τους λόγους για τους οποίους η Wonderland έχει μπει για τα καλά στην καρδιά σας, είναι οι λιχουδιές του σεφ τις οποίες βρίσκετε στο εστιατόριο του δεύτερου ορόφου στον οικογενειακό πολυχώρο και φυσικά το σπιτικό, λαχταριστό Catering. Το τελευταίο προσφέρεται στις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι τα παιδικά πάρτι και οι βαπτίσεις.

Επειδή όμως τα δεδομένα άλλαξαν με αφορμή την πανδημία, η Wonderland επιθυμεί να διευκολύνει την οικογένεια, να προωθήσει τη χαρά κι εκείνες τις ωραίες συγκεντρώσεις που οργανώνουμε για να γιορτάσουμε μία σημαντική στιγμή του παιδιού μας.

Έτσι παρέχει μία νέα υπηρεσία, αυτή του HomeParty Catering για παιδικά πάρτι και όχι μόνο.

Τι σημαίνει HomeParty Catering;

• Πλούσιο σε επιλογές μενού
• Εξατομικευμένος σχεδιασμός μπουφέ, με βάση τις προτιμήσεις σας
• Αγαπημένες σπιτικές λιχουδιές
• Παρασκευή του μενού την ίδια μέρα
• Υλικά πρώτης διαλογής, τα περισσότερα από δικούς μας παραγωγούς
• Αλμυρές και γλυκές επιλογές

Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα να έρθει στο σπίτι σας άτομο της Wonderland για την επίβλεψη και το σερβίρισμα του μπουφέ, εφόσον το επιθυμείτε. Διαφορετικά φέρνουμε στον δικό σας χώρο το μενού που έχετε επιλέξει για το παιδικό πάρτι.

Όταν ο γονιός δεν πάει στη Wonderland, πάει η Wonderland στον γονιό!

Κάπως έτσι σκεφτήκαμε, σεβόμενοι τις επιλογές του κάθε γονέα που φοβάται να διοργανώσει το παιδικό πάρτι ή τη βάπτιση στον χώρο μας. Ωστόσο εμείς λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και χαιρόμαστε που οι περισσότεροι γονείς έχουν ήδη προχωρήσει στις κρατήσεις τους.

Για τον γονιό όμως που έχει δεύτερες σκέψεις, παρέχουμε τη λύση του HomeParty Catering. Έτσι θα αισθάνεται πιο άνετα και ασφαλής, στον δικό του χώρο αλλά με τις Wonder- λιχουδιές που δε θέλει να χάσει (ούτε εκείνος ούτε οι καλεσμένοι του)!

Τα άτομα που μπορεί να εξυπηρετήσει αυτή η νέα υπηρεσία μας είναι απεριόριστα, ενώ η κράτηση είναι καλό να γίνεται από μία εβδομάδα έως ένα μήνα πριν. Όπως καταλαβαίνετε, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, όσο πιο μεγάλος είναι ο όγκος των καλεσμένων τόσο πιο νωρίς πρέπει να γίνεται η παραγγελία για το catering.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος

Πράγματι, το καλύτερο part το αφήσαμε για το τέλος… Ο Joy The Bunny, το λαγουδάκι της Wonderland που λατρεύουν τα παιδιά, έρχεται στον χώρο σας και μπορεί να φέρει την τούρτα των γενεθλίων στο παιδικό πάρτι. Η συγκεκριμένη επιπλέον παροχή προσφέρεται κατόπιν συνεννόησης και διαθεσιμότητας.

Έτσι γιατί οι εκπλήξεις από καλούς φίλους, που μας στηρίζουν στα δύσκολα, δημιουργούν άλλη ατμόσφαιρα… Ζεστή, φιλόξενη, φιλική, οικογενειακή, χαρούμενη, μαγική… Όπως ακριβώς αισθάνεστε στον οικογενειακό πολυχώρο της Wonderland!

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους στα παρακάτω τηλέφωνα ή στείλτε inbox στα Social Media της Wonderland.

 

Wonderland HomeParty Catering

Wonder- λιχουδιές και στο σπίτι!

2104101800, 2104100770

5 σίγουροι τρόποι για να μην κινδυνεύσει ποτέ το παιδί σου από ηλιακό έγκαυμα

Τη σημασία της έκθεσης στον ήλιο προκειμένου να δημιουργήσουμε την απαραίτητη για τον οργανισμό μας βιταμίνη D τη γνωρίζουμε πλέον όλοι καλά. Αυτό που δεν έχει πλήρως διασαφηνιστεί από τους ειδικούς είναι ο ακριβής χρόνος της παραμονής μας υπό την ηλιακή ακτινοβολία, προκειμένου να εξισορροπήσουμε τα οφέλη με τους ενδεχόμενους κινδύνους. Αυτό είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς, οι οποίοι αναζητούν τη χρυσή τομή όταν απολαμβάνουν με τα παιδιά τους τον ήλιο και τη θάλασσα.

Τι γίνεται, για παράδειγμα, με τα μωρά; Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής είναι σαφής, στο ότι τα μικρούλια μας θα πρέπει να προστατεύονται από την άμεση έκθεση στον ήλιο συνεχώς, όμως πόσο εφικτό είναι αυτό όταν έχεις και μεγαλύτερα παιδιά που ανυπομονούν για τη στιγμή που θα φτιάχνουν με τις ώρες τα κάστρα τους στην άμμο;

Η σωστή αντηλιακή προστασία αποτελεί στην περίπτωση αυτή το Α και το Ω, ώστε να μην κινδυνεύσει το μωρό μας με έγκαυμα, όσο τα μεγάλα μας παιδιά χαίρονται το παιχνίδι τους με την ίδια ασφάλεια τον ήλιο. Υπάρχουν, λοιπόν, συγκεκριμένα μέτρα που χρειάζεται να πάρουμε για να είμαστε σίγουροι πως τα παιδιά μας θα απολαμβάνουν μόνο τα οφέλη του.

Έκθεση στον ήλιο τις απογευματινές ώρες

Όσο κι αν προσπαθούμε να δημιουργούμε σκιερές συνθήκες, κατά την επίσκεψή μας στην παραλία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιορίσουμε τα παιδιά κάτω από μία ομπρέλα, ενώ εκείνα θέλουν να χαρούν παιχνίδια και βουτιές. Αν, λοιπόν, δεν είστε από τους πολύ πρωινούς τύπους που θα ξυπνήσουν από τις 7:00 ακόμα και στις διακοπές, το ιδανικό είναι να προτιμήσετε για το μπάνιο σας τις απογευματινές ώρες, μετά τις 16:00-17:00 το απόγευμα. Η εξήγηση είναι προφανής. Τις απογευματινές ώρες η κλίση των ακτίνων του ήλιου είναι μεγαλύτερη, οπότε η υπεριώδης ακτινοβολία είναι λιγότερο ισχυρή, άρα κάπως λιγότερο επιβλαβής.

Μαθήματα “φωτο-προστατευτικής συμπεριφοράς”

Καθώς ζούμε σε μία χώρα που “λούζεται” από τον ήλιο χειμώνα-καλοκαίρι είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας από πολύ μικρή ηλικία στο πώς να προστατεύονται από τις βλάβες που η υπερβολική έκθεση μπορεί να προκαλέσει. Έτσι, τα παιδιά μας πρέπει να γνωρίζουν, ότι η χρήση παιδικών αντηλιακών καλλυντικών είναι απαραίτητη  τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, ότι φοράμε πάντα καπέλο και γυαλιά ηλίου όταν φτιάχνουμε κάστρα στην άμμο και ότι τις μεσημεριανές ώρες, όταν η υπεριώδης ακτινοβολία είναι εντονότερη, χρειάζεται να παραμένουμε σε σκιερούς χώρους. Πρόκειται για βασικές γνώσεις ασφαλείας, τις οποίες αν το παιδί δεν έχει λάβει από το σχολείο, οφείλουμε να τις δώσουμε εμείς στο σπίτι.

Ρούχα και αξεσουάρ που προστατεύουν χωρίς να επιβαρύνουν

Σωστά ρούχα – καπέλο – γυαλιά ηλίου: Το τρίπτυχο που πρέπει να συνοδεύει το παιδί μας καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, κάθε φορά που εκτίθεται στον ήλιο. Ειδικά τα παιδιά με πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, είναι απαραίτητο να φορούν ρούχα με αντηλιακή προστασία από υλικό που επιτρέπει στο δέρμα τους να αναπνέει, ώστε να μην τα κάνει να ιδρώνουν. Αναζητάμε, λοιπόν, ρούχα καλής ποιότητας με την σχετική UV ένδειξη. Στο εμπόριο διατίθενται και αντίστοιχα καπέλα, τα οποία καλύπτουν τα αυτιά και τον αυχένα του παιδιού. Τέλος, ας μην υποτιμάμε την αξία των ποιοτικών παιδικών γυαλιών ηλίου, τα οποία προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την εμφάνιση καταρράκτη στο μέλλον. Επιλέγουμε γυαλιά ηλίου αποκλειστικά από καταστήματα οπτικών, τα οποία προσφέρουν έως και 100% προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB.

Σωστά και κατάλληλα αντηλιακά

Ο απόλυτος καλοκαιρινός μας σύμμαχος, χωρίς τον οποίο όλα τα παραπάνω είναι ανεπαρκή, δεν είναι άλλος από τα αντηλιακά που θα επιλέξουμε για τα παιδιά μας, τα οποία πρέπει να ανταποκρίνονται στις ατομικές τους ανάγκες. Αυτό σημαίνει, ότι είναι άλλο το αντηλιακό που θα επιλέξουμε για το μωρό μας και άλλο για το μεγαλύτερο παιδί.

Συγκεκριμένα, για το μωρό, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να εκτίθεται άμεσα στην ηλιακή ακτινοβολία, προτιμάμε ένα βρεφικό αντηλιακό γαλάκτωμα αποκλειστικά με φυσικά φίλτρα, όπως τo Baby Sun Care (SPF 25) της Frezyderm, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με Βιταμίνη Ε και Πανθενόλη και είναι ειδικά σχεδιασμένο για το βρεφικό δέρμα. Το λίγο μεγαλύτερο παιδάκι μας, το οποίο θα χαρεί το παιχνίδι του στον ήλιο, χρειάζεται ένα γαλάκτωμα με φυσικά φίλτρα που να προσφέρει πολύ υψηλή ηλιοπροστασία σε όλο του το κορμάκι. Το Infant Sun Care (SPF 50+), χάρη στο φυτικό γαλάζιο χρώμα του, έχει το πλεονέκτημα να υποδεικνύει την ακριβή περιοχή εφαρμογής του αντηλιακού ώστε να βεβαιωθούμε πως καλύφθηκε κάθε σημείο του σώματος.

Για τα πιο μεγάλα μας παιδιά, η γκάμα των επιλογών αυξάνεται, αλλά σημαντική είναι και η αποτελεσματική ηλιοπροστασία κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων, είτε το παιδί βρίσκεται στη θάλασσα είτε στη βόλτα. Μάλιστα, για εκδρομές στη φύση μπορούμε να προτιμάμε ένα αντηλιακό που συνδυάζει και προστασία από έντομα, ενώ για ασταμάτητο παιχνίδι στο νερό, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα αντηλιακό σε μορφή spray που μπορεί να ψεκάζεται απευθείας σε βρεγμένο δέρμα, ώστε να μην σταματούν ποτέ οι ανέμελες στιγμές των παιδιών.

Για ακόμα καλύτερη απορρόφηση από την επιδερμίδα, εφαρμόζουμε το αντηλιακό 20 – 30 λεπτά πριν εκτεθεί το παιδί στον ήλιο και πριν φορέσει το μαγιό του, ώστε να μη μείνουν σημεία που δεν έχουν καλυφθεί με το προστατευτικό φιλμ. Το ανανεώνουμε ανά 1 ώρα, ακόμη και στην επιφάνεια του δέρματος που καλύπτεται από το μπλουζάκι και οπωσδήποτε μετά το κολύμπι ή το σκούπισμα με την πετσέτα.

 

Και κάτι βασικό για το τέλος: Αν η συσκευασία του περσινού μας αντηλιακού δεν έχει ανοιχθεί, τότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και αυτό το καλοκαίρι. Αν όμως το χρησιμοποιήσαμε ήδη, φέτος θα πρέπει να το αντικαταστήσουμε με καινούργιο γιατί ο δείκτης προστασίας του έχει μειωθεί και η κάλυψη που προσφέρει, τώρα πια, δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική με πέρσι.

Παρατήρηση και πρόληψη

Το γεγονός, ότι το παιδί μας έχει λάβει όλα τα παραπάνω μέτρα ηλιοπροστασίας δεν σημαίνει, ότι η παραμονή του στον ήλιο μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη. Το κατά πόσο αρχίζουμε να χάνουμε το μέτρο θα το καταλάβουμε παρατηρώντας το παιδί μας μετά το απογευματινό μπάνιο του στο σπίτι: Αν βλέπουμε ότι έχει κοκκινίσει αρκετά, αν γύρω από το μαγιό έχουν δημιουργηθεί έντονα σημάδια, είναι απαραίτητο αφενός να εφαρμόσουμε μια καλή ενυδατική και καταπραϋντική κρέμα και να αποφύγουμε να εκθέσουμε ξανά στον ήλιο το παιδί μας την επόμενη ημέρα, επιτρέποντας στην επιδερμίδα του να αναρρώσει ταχύτερα.

 

Πήρατε μέρος στο διαγωνισμό μας;

Αν θέλετε να προσφέρετε στα παιδιά σας την μέγιστη αντηλιακή προστασία, μην ξεχάσετε να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό μας για να κερδίσετε ένα από τα 5 αντηλιακά Kids Sun Care SPF50+ Wet Skin της Frezyderm.

 

 

 

Τα δημοφιλέστερα Βαπτιστικά για το Καλοκαίρι του 2020

Πρόκειται για την πιο λαμπερή ημέρα της μέχρι τότε ζωή του! Την ημέρα που θέλουμε να γιορτάσουμε περισσότερο από κάθε άλλη, όχι μόνο επειδή φέραμε στον κόσμο αυτό το υπέροχο πλάσμα, αλλά και επειδή μπορούμε επιτέλους να το συστήσουμε σε όλους τους αγαπημένους μας με το κανονικό του όνομα! Η βάπτιση του μωρού μας, για όσους τουλάχιστον αγαπάμε τα έθιμα, αποτελεί κορυφαία στιγμή που αξίζει να επενδυθεί με τα πια φωτεινά χρώματα –και τα πιο πολυτελή υφάσματα, θα προσθέσουμε εμείς…

Το δε τιμώμενο πρόσωπο οφείλει να είναι και αυτό που θα κλέψει την παράσταση, οπότε το σύνολο που θα του φορέσουμε, μετά την βάπτιση, πρέπει να είναι αντάξιο της μεγάλης αυτής γιορτής. Στην περίπτωση αυτή, ένας είναι ο online κατάλογος που έχει νόημα να «ξεφυλλίσετε» καθώς μόνο εκεί θα βρείτε την τελευταία λέξη της μόδας, με άριστη σχέση ποιότητας-τιμής, και φοβερή ποικιλία που ανταποκρίνεται σε κάθε στιλ: Το Vaptisi-Online.gr, το μεγαλύτερο e-shop Βαπτιστικών στην Ελλάδα, στο οποίο βρήκαμε 10 σχέδια που, χωρίς υπερβολή, μας έκλεψαν την καρδιά!

Υπέροχα βαπτιστικά ρούχα για κορίτσια

Νεραϊδένιο φόρεμα «Love at First Sight»

Απλά ονειρικό! Το υπέροχο αυτό φόρεμα, με το δαντελένιο κορσάζ σε V και το απίθανο μανίκι με πούπουλο θα αφήσει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό! Η σουρωτή μεσούλα καταλήγει σε τούλινη φούστα με κέντημα αστεράκι και τελείωμα ασορτί τρέσα με του κορσάζ. Διατίθεται μαζί με ασορτί κορδέλα για τα μαλλιά.

Δείτε το βαπτιστικό ρούχο εδώ.

Φόρεμα βγαλμένο από τα 50s!

Τι όμορφο μα και ευκολοφόρετο, αυτό το ανάλαφρο αμάνικο φόρεμα με μπούστο από γαλλική δαντέλα κορδονέ, χρυσή ζώνη πλεξίδα και διακοσμητικό τούλι πουά με τούλινο βολάν στο τελείωμα. Εσωτερικά έχει επενδυθεί με βαμβακερή φόδρα. Το φόρεμα ολοκληρώνεται με ένα υπέροχο λευκό λουλούδι στόλισμα στη μέση με πούπουλο και φτερό σε απόχρωση πράσινου φύλλου. Διατίθεται με ασορτί κορδέλα για τα μαλλιά!

Δείτε το βαπτιστικό ρούχο εδώ.

Ρομαντικό στιλ σε μοντέρνα γραμμή

Πόσο ιδιαίτερο αυτό το φόρεμα; Το στιλ του είναι μεν ρομαντικό, αλλά η γραμμή έχει πολύ μοντέρνα σχεδίαση με την δαντέλα κορδονέ στο κορσάζ, στα μανίκια και περιμετρικά δαντέλα σαντιγί στο τελείωμα της φούστας. Υπέροχο το κέντημα στην τούλινη φούστα, αλλά και η ζώνη, ιταλική βαμβακερή με υφασμάτινες ίνες. Την παράσταση, βέβαια, κλέβει το απίθανο μπλε λουλούδι στη μέση, το οποίο σετάρεται ιδανικά με εντυπωσιακή κορδέλα για τα μαλλιά.

Δείτε το βαπτιστικό ρούχο εδώ.

Φόρεμα για boho και ρομαντικά κορίτσια

Βγαλμένο από όνειρο, αυτό το boho φόρεμα εποχής με ρομαντική κεντητή δαντέλα εκρού λουλουδιών σε όλα τα βολάν, μέχρι χαμηλά στη φούστα. Εσωτερικά επενδύεται με κεντητό τούλι αστεράκια! Η φούστα είναι από βαμβακερό τούλι και φόδρα εσωτερικά. Έχει τρέσα-ζωνάκι με χειροποίητη πλεξίδα και διακοσμητικά χειροποίητα λουλούδια σε εκρού-χρυσό, φτερό με χρυσές λεπτομέρειες και ασορτί κορδέλα μαλλιών. Το λατρέψαμε!

Δείτε το βαπτιστικό ρούχο εδώ.

Για κορίτσια που κλέβουν την παράσταση

Απλά εντυπωσιακό! Αυτό το υπέροχο φόρεμα βάπτισης έχει διπλό κορσάζ που φοριέται με δύο διαφορετικούς τρόπους: Συνδυάζει τιράντα εσωτερικά και ριχτό δαντελένιο μανίκι που πέφτει στον ώμο στο ύψος του μπράτσου και σχηματίζει χαμόγελο στο μπούστο. Ξεκάθαρα πρόκειται για ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής, με βολάν και δαντέλες και εσωτερικό πούα, διαφάνεια και ζωνάκι με πλεξίδα εκρού. Διατίθεται μαζί με φανταστική ασορτί κορδέλα για τα μαλλιά.

Δείτε το βαπτιστικό ρούχο εδώ.

Μοναδικά βαπτιστικά σύνολα για αγόρια

Στιλάτος και μποέμ

Σε αυτό το ολοκληρωμένο σετ 6 τεμαχίων κυριαρχούν οι μπλε ρουά και σιέλ αποχρώσεις. Το πουκάμισο έχει λευκή βάση με πολύ πυκνό τύπωμα σιέλ γραμμάτων με καλλιτεχνική γραφή που αποτελεί το πιο πρωτότυπο trend του καλοκαιριού. Το γιλέκο, όμως, που συνδυάζει πλέξη σε σιέλ μπλε και κουμπώνει με τρία κουμπιά με στραβό κούμπωμα, είναι αυτό που κλέβει την παράσταση! Συνδυάζεται τέλεια με μπλε ρουά καπαρντίνα παντελόνι. Στο σετ περιλαμβάνονται ζώνη, μονό ρουά παπιγιόν και ψάθινο καπέλο.

Δείτε το βαπτιστικό ρούχο εδώ.

Ένας μικρός αριστοκράτης

Σε αυτό το υπέροχο σετ ξεχωρίζει το πουκάμισο σε εκρού βάση με το διακριτικό τύπωμα από πολύχρωμα pale αστεράκια! Συνδυάζεται με 5 ακόμα τεμάχια, με μπλε γιλέκο με διακοσμητικά τσεπάκια, διπλό υφασμάτινο παπιγιόν από το ύφασμα του γιλέκου και του παντελονιού, δίχρωμη τιράντα ιμάντα και ψάθινο καπέλο.

Δείτε το βαπτιστικό ρούχο εδώ.

Καλοκαιρινός τύπος

Πολύ στιλάτο σετ 6 τεμαχίων που χαρακτηρίζεται από την μπλε ρουά απόχρωση και το ενισχυμένο ύφασμα στο μπροστινό μέρος του γιλέκου. Το πουκάμισο έχει λευκή βάση με κεντητά, μικρά μπλε αστεράκια και συνδυάζεται τέλεια με παντελόνι καπαρντίνα σε μπλε ρουά. Στο σετ περιλαμβάνεται μονό παπιγιόν σε μπλε ρουά, τιράντες και ψάθινο καπέλο.

Δείτε το βαπτιστικό ρούχο εδώ.

Για υπέρκομψους μικρούς κυρίους

Η νέα πρόταση της Stova Bambini για το φετινό καλοκαίρι είναι το χρώμα της μέντας που κυριαρχεί σε αυτό το σετ 6 τεμαχίων. Το πουκάμισο έχει λευκή βάση με διακριτικό τύπωμα αστεράκια σε απαλή απόχρωση μέντας και συνδυάζεται τέλεια τόσο με το γιλέκο όσο και με το παντελόνι καπαρντίνα στο χρώμα του πούρου και το διακοσμητικό ρέλι στο χρώμα της μέντας στις πίσω τσέπες. Στο σετ περιλαμβάνεται μονό υφασμάτινο παπιγιόν από το ύφασμα του παντελονιού, διακοσμητικές τιράντες από το ύφασμα του γιλέκου και ψάθινο καπέλο.

Δείτε το βαπτιστικό ρούχο εδώ.

Μοδάτος από… κούνια!

Αν θέλετε πραγματικά ο μικρούλης σας να κλέψει την παράσταση, αυτό το σετ 6 τεμαχίων σε μοναδικό baby blue και navy αποχρώσεις είναι ό,τι ακριβώς ψάχνετε, αφού απογειώνει σχεδιαστικά το κοστούμι και διατηρεί μια παιδικότητα στο στυλ. Το πεντελόνι σε light σιέλ απόχρωση δένει με το navy γιλέκο, το μοναδικό κοντό της συλλογής για να αναδεικνύει το μοναδικό τύπωμα του πουκαμίσου σε όλα τα χρώματα του μπλε! Στο σετ περιλαμβάνεται  ξύλινο παπιγιόν, ζώνη ιμάντα και ψάθινο καπέλο.

Δείτε το βαπτιστικό ρούχο εδώ.

Για να δείτε όλη την Συλλογή με τα δημοφιλέστερα Βαπτιστικά για το Καλοκαίρι του 2020 πατήστε εδώ.

Με αυτή την προσφορά στο αγαπημένο μας εμπορικό… το shopping στις εκπτώσεις έχει έναν μόνο προορισμό!

Όλα ήρθαν πάνω-κάτω φέτος και οι τελευταίοι μήνες μας έδωσαν να καταλάβουμε όσο ποτέ άλλοτε την αξία της υπομονής και των σωστών επιλογών.

Υπομονή στο lockdown έκανα πολλή. Ως προς την αναμονή για τις θερινές εκπτώσεις, όμως, η υπομονή μου αρχίζει να εξαντλείται και το μόνο που με κάνει να συγκρατούμαι έως τις 13 Ιουλίου είναι η φανταστική προσφορά του αγαπημένου μου εμπορικού κέντρου που θα με βρει κερδισμένη όχι μόνο τώρα, αλλά και το φθινόπωρο!

Στο εμπορικό κέντρο AVENUE, λοιπόν, οι εκπτώσεις ξεκινούν, σε ένα περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας, αλλά και μεγάλης ποικιλίας καταστημάτων που καλύπτουν κάθε μας ανάγκη.

Εκεί, από τις 13 έως και το τέλος του Ιουλίου μας περιμένει και μία απίθανη έκπληξη: Πραγματοποιώντας αγορές άνω των 100 ευρώ (πολύ εύκολο αν σκεφτεί κανείς πόσα νέα ρούχα και αξεσουάρ χρειαζόμαστε εμείς και τα παιδιά!), παίρνουμε ένα κουπόνι συμμετοχής στον διαγωνισμό που θα κληρώσει 10 δωροεπιταγές των 100 ευρώ! Με αυτές τις δωροεπιταγές μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τις φθινοπωρινές μας αγορές, σε όλες τις νέες συλλογές των καταστημάτων του AVENUE από την 1η έως και τις 15 Σεπτεμβρίου!

Γιατί το AVENUE είναι η σωστή επιλογή για shopping στις εκπτώσεις

Κάτι τέτοιες «εκπλήξεις» που ωφελούν τον καταναλωτή είναι ένας μόνο λόγος που με κάνουν να ξεχωρίζω το AVENUE από τα υπόλοιπα εμπορικά κέντρα.

Τους υπόλοιπους λόγους θα τους ανακαλύψετε φτάνοντας εκεί: Το άνετο, ευρύχωρο, εύκολο parking που δεν με κάνει να ανησυχώ αν θα βρω εύκολα το αυτοκίνητό μου είναι σίγουρα βασικό, καθώς και η τεράστια ποικιλία καταστημάτων, στα οποία βρίσκω ό,τι μπορεί να χρειάζομαι εγώ, τα παιδιά ή το σπίτι. Επιπλέον, εκεί θα πάω, αν χρειαστώ, κομμωτήριο, εκεί θα βρω εύκολα ταχυδρομείο και φαρμακείο, ενώ όση ώρα ψωνίζω ή απολαμβάνω έναν καφέ, μπορώ να αφήσω και το αμάξι για πλύσιμο.

Επιπλέον, οι χώροι του είναι πολύ άνετοι και εξαιρετικά φιλικοί για μικρά παιδιά, αλλά και για καρότσια, αλλά και η ατμόσφαιρα είναι πεντακάθαρη χάρη στον συνεχή εξαερισμό που σου ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας.

Εν όψει των εκπτώσεων, λοιπόν, και χάρη στον ωραιότατο διαγωνισμό που μας βάζει στην κλήρωση για τα 100 ευρώ, το AVENUE παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα και γίνεται ο απόλυτος προορισμός για τις καλοκαιρινές μας αγορές!