Μια βόλτα στα Praktiker αυτή την εβδομάδα μας ξυπνά την δημιουργικότητα και την παιχνιδιάρικη διάθεση!

Κι εκεί που λέω θα πεταχτώ στα Praktiker να πάρω αξεσουάρ αποθήκευσης για να οργανώσω καλύτερα το δωμάτιο των παιδιών και ενώ ένα εκατομμύριο άλλες δουλειές με περιμένουν στο σπίτι, αλλά έχω και μία ωρίτσα «ελεύθερη» μέχρι το σχόλασμα, βρίσκομαι ξαφνικά καθισμένη σ΄ έναν πάγκο εργασίας, να ζωγραφίζω πέτρες και να φτιάχνω σχοινένια σουπλά!

Πώς έγινε αυτό; Αυτή την εβδομάδα, η Praktiker Hellas στα καταστήματά της σε όλη τη χώρα, τιμά για 6η συνεχόμενη χρονιά την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, με μήνυμα «ΓιορτάΖΟΥΜΕ την εξυπηρέτηση και ΜοιράΖΟΥΜΕ χαμόγελα στους πελάτες και τους εργαζομένους μας». Έτσι, μέχρι τις 12 Οκτωβρίου υποδέχεται τους επισκέπτες της με εκπλήξεις και οργανωμένες δράσεις, μία εκ των οποίων είχα την τύχη να «πετύχω» κι εγώ χθες το πρωί που βρέθηκα για κάποιες απαραίτητες αγορές στο κατάστημα Praktiker Ταύρου.

Εκεί, ένα ολόκληρο εργαστήρι DIY είχε στηθεί στο ισόγειο, με υλικά που μου διέγειραν το ενδιαφέρον και τη δημιουργική διάθεση. Δύο συμπαθέστατοι πωλητές, σε ρόλο… animater, με προσκάλεσαν να συμμετέχω στο DIY Workshop με θέμα «Σουπλά από σκοινί & κορνίζα από πέτρα», άπλωσαν μπροστά μου μεγάλες πέτρες, πινέλα, χρώματα, ένα πιστόλι σιλικόνης, σκοινί και… δεν το σκέφτηκα παραπάνω! Είχα ξεχάσει πόσο χαλαρωτικό, σχεδόν ψυχοθεραπευτικό είναι να ενδίδεις στις δημιουργικές σου ανησυχίες. Και, ομολογουμένως, δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποίησα τα χέρια μου για κάτι άλλο πέρα από μαγείρεμα, σιδέρωμα και… γράψιμο στο πληκτρολόγιο! (Εξου και το εντελώς ερασιτεχνικό αποτέλεσμα παρακάτω)

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου έμαθα, ότι όλη αυτή την «εορταστική» εβδομάδα, στα καταστήματα Praktiker διοργανώνονται workshops δημιουργικών κατασκευών για μικρούς και μεγάλους. Στο σημερινό μάθαμε να κατασκευάζουμε σουπλά από σκοινί και κορνίζες από πέτρα και σύρμα. Ωστόσο το πρόγραμμα συνεχίζεται με POP δίσκο σερβιρίσματος την Παρασκευή 11/10, 11:00 – 13:00.

Το οικογενειακό ραντεβού μας, όμως, το δίνουμε το Σάββατο 12/10, στις 10:00-12:00 για φανταστικές παιδικές κατασκευές!

Το ερχόμενο Σάββατο, λοιπόν, τα μικρά μας έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν μοναδικά παιχνίδια της εταιρίας Stanley Jr. και -φυσικά- να τα πάρουν μαζί τους φεύγοντας! Μην το χάσετε!

Τα Workshops συνεχίζονται το δεύτερο Σάββατο κάθε μήνα

Κι αν είστε κι εσείς λάτρεις των χειροποίητων κατασκευών και προτιμάτε να γεμίζετε τον χρόνο σας με πινέλα, κόλλες, κατσαβίδια και καλούπια, ώστε να δημιουργήσετε τα πιο εντυπωσιακά, εξατομικευμένα διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι σας, στα καταστήματα Praktiker θα βρείτε τον εβδομαδιαίο προορισμό σας!

Με μότο «We Love DIY, by Praktiker», το 2ο Σάββατο κάθε μήνα, ένα νέο Workshop έχει κάθε φορά την τιμητική του, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες με …δημιουργικές ανησυχίες, να εκπαιδευτούν γύρω από κάποια θεματική, να εξελίξουν τις δεξιότητές τους, να πάρουν έμπνευση και να βρουν, βέβαια, στα καταστήματα Praktiker όλα τα απαραίτητα υλικά για τις κατασκευές τους!

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των Workshops.

Πρόσκοποι, η εναλλακτική δραστηριότητα για παιδιά – Σαββατοκύριακο γνωριμίας σε ολόκληρη την Ελλάδα (19-20/10)

Οι Πρόσκοποι, η μεγαλύτερη εθελοντική, παιδαγωγική κίνηση για νέους στην Ελλάδα, το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου  σε συγκεκριμένες ώρες, τα δεκάδες Προσκοπικά Συστήματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας θα σας υποδεχτούν για να γνωρίσετε το έργο και τις αξίες της Προσκοπικής Κίνησης, να παίξετε προσκοπικά παιχνίδια, να σας λυθούν όλες οι απορίες και να μάθετε γιατί να κάνετε το παιδί σας Πρόσκοπο.

«Γνωρίστε τους Προσκόπους της Γειτονιάς σας» (Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου)

Όσοι γονείς θέλετε να δώσετε στα παιδιά σας την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγεία που κρύβει ο Προσκοπισμός, δεν έχετε παρά να αναζητήσετε ένα από τα 300 Προσκοπικά Συστήματα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και να δώσετε το παρών στo πανελλήνιο Open Day «Γνωρίστε τους Προσκόπους της Γειτονιάς σας» που διοργανώνει η Προσκοπική Κίνηση το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου σε 300 γειτονιές της χώρας.

Μπορείτε να αναζητήσετε το Προσκοπικό Σύστημα της περιοχής σας πατώντας εδώ η μπαίνοντας στο www.gineproskopos.gr όπου θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας του τοπικού υπεύθυνου, ο οποίος θα σας ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες της δράσης (ώρες πραγματοποίησης, πρόγραμμα κ.λπ.)

7 λόγοι για να γίνει το παιδί σου Πρόσκοπος

 1. Το παιδί Πρόσκοπος αναλαμβάνει ρόλους, αναπτύσσει το αίσθημα της συμμετοχής και της υπευθυνότητας.
 2. Δημιουργεί παρέες, κοινωνικοποιείται, μαθαίνει να μοιράζεται, να φροντίζει τον εαυτό του, την ομάδα και την κοινωνία.
 3. Μαθαίνει να στηρίζεται στις δυνατότητές του, ενώ επιδιώκει συνεχή προσωπική και ομαδική βελτίωση αναπτύσωντας δεξιότητες για μία ζωή.
 4. Αναπτύσσει το αίσθημα της ευγένειας, του σεβασμού, της ειλικρίνειας, της δικαιοσύνης, της αγάπης για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.
 5. Μέσα από το βιωματικό παιχνίδι (κυρίως στις εκδρομές στη φύση) και το σύστημα διαπαιδαγώγησης του Προσκοπισμού, όπου εφαρμόζεται η μάθηση στην πράξη, δημιουργούνται όλες οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε το παιδί να σκεφτεί, να στηριχτεί στις δυνατότητές του, να βελτιώσει υπάρχουσες ικανότητες και να αποκτήσει νέες δεξιότητες.
 6. Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, εδώ και 110 χρόνια, εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!
 7. Μαθαίνει να αγαπάει τη φύση και το περιβάλλον

Η μεγάλη οικογένεια των Προσκόπων ανοίγει την αγκαλιά της σε νέα μέλη

Ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν τα παιδιά υπάρχουν προσαρμοσμένες δραστηριότητες, οι οποίες τους επιτρέπουν να συλλέξουν νέες γνώσεις, να βελτιώσουν υπάρχουσες ικανότητες και να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες.

 • Τα Λυκόπουλα (7-11 ετών) μέσα από το παιχνίδι και τις ελκυστικές για την ηλικία τους δραστηριότητες, ανακαλύπτουν τη μαγεία του φυσικού περιβάλλοντος και κατανοούν την κρίσιμη αναγκαιότητα της προστασίας του.
 • Οι Πρόσκοποι (11-15 ετών) δρώντας συλλογικά και ατομικά, έχουν την ευκαιρία να ερευνήσουν τη φύση και τις σημερινές προκλήσεις και να βρουν λύσεις για την άμβλυνση της σημερινής περιβαλλοντικής κρίσης.
 • Η παρέα των Ανιχνευτών (15-18 ετών), σχεδιάζει συλλογικά τις παρεμβάσεις της, τις οποίες και υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα.
 • Τα μέλη του Προσκοπικού Δικτύου (18-26 ετών), συμμετέχουν ενεργά και ηγούνται – σε τοπικό και εθνικό επίπεδο – ευρύτερων κοινωνικών πρωτοβουλιών, με στόχο πάντα τη διάχυση του μηνύματος ότι «το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων».

Πληροφορίες για το Open Day: Μαρία Μπενά (2169007246, 6936117149, info@sep.org.gr)

 

 

 

 

Toy Stories: Αυτό είναι το στέκι που τα παιδιά θέλουν να πηγαίνουν κάθε μέρα

Στην καρδιά του Περιστερίου πολύ κοντά στον πεζόδρομο και σε απόσταση αναπνοής, μόλις 50 μέτρα από τον σταθμό του Μετρό, ανακαλύψαμε το παιχνιδο-café Toy Stories που έγινε ο αγαπημένος προορισμός εξόδου για την 11χρονη κόρη μου και τον 13χρονο γιο μου.

Βλέπετε, τα πιτσιρίκια μου μεγάλωσαν και οι βόλτες τους δεν θέλουν σε τίποτα να θυμίζουν όλα όσα έκαναν όταν ήταν πιο μικρά. Έτσι, λοιπόν, στο φιλόξενο Toy Stories βρήκαν το νέο τους στέκι που θέλουν να πηγαίνουν ξανά και ξανά για να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια με τους φίλους τους.

Το καλύτερο παιχνιδο-café των Δυτικών Προαστίων

Ο φιλικός και πολύχρωμος χώρος του με τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια και τα επιτραπέζια παιχνίδια που βρίσκονται σε περίοπτη θέση στους χώρους του μαγαζιού σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή και κάπως έτσι μπαίνεις στο κλίμα να παίξεις και να αναμετρηθείς με την παρέα σου σε όποιο παιχνίδι σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Κάπως έτσι, τα παιδιά μου που παίζουν φανατικά επιτραπέζια, το λάτρεψαν και δεν βλέπουν την ώρα να το επισκεφθούν παρέα με τους φίλους τους και να επιδοθούν σε επικές αναμετρήσεις, ενώ απολαμβάνουν την παγωμένη σοκολάτα τους ή αφράτες βάφλες.

Βέβαια, το λάτρεψα και εγώ για την υπέροχη αυλή του. Δεν έχω καλύτερο από το να πίνω τον καφέ μου κάτω από τα δέντρα ή να απολαμβάνω ένα ποτήρι κρασί με τον σύζυγο και να τρώμε στη δροσιά όσο τα παιδιά περνούν χρόνο με τους φίλους λίγο πιο πέρα.

Σημειωτέον, το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά στους εσωτερικούς χώρους, σε αντίθεση με πολλά αντίστοιχα παιχνιδοcafe που έχουμε επισκεφθεί και έχουμε αρνητική εμπειρία από χώρους ντουμανιασμένους, να δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα που κάθε άλλο παρά σε «τραβά» να καθίσεις και να απολαύσεις τη βόλτα σου.

Εδώ θα βρεις τα πιο ψαγμένα επιτραπέζια παιχνίδια

Με σύνθημα «Η διασκέδαση έχει τον χώρο της» στο Toy Stories θα βρείτε περισσότερα από 300 διαφορετικά επιτραπέζια παιχνίδια που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο… δύσκολο παίκτη.

Παιχνίδια στρατηγικής, μνήμης, ταχύτητας, δεξιοτεχνίας, τύχης, διαπραγματευτικής δύναμης, μπλόφας, συνθετικής σκέψης και φαντασίας περιμένουν μικρούς και μεγάλους να τα ανακαλύψουν και να χαρίσουν μοναδικές στιγμές διασκέδασης μακριά από τις οθόνες των tablets και των smartphones.

Ετοιμαστείτε για επικές μονομαχίες, παρτίδες μέχρι τελικής πτώσεως, γέλια και ανατροπές γιατί κανένας δεν είναι σίγουρα νικητής αν δεν τελειώσει το παιχνίδι!

 

Gepostet von Toy-stories am Montag, 25. Februar 2019

Ποιος είναι ο …παιχνιδογνώστης;

Πολύτιμος σύμμαχος στα επιτράπεζια παιχνίδια είναι ο παιχνιδογνώστης που γνωρίζει όλα τα παιχνίδια του μαγαζιού και τους κανόνες τους και έτσι οι παίκτες δεν χρειάζεται να καταναλώσουν χρόνο στην ανάγνωση των κανόνων, αφού αυτό το κάνουν οι έμπειροι παιχνιδογνώστες για αυτούς.

Οι παιχνιδογνώστες μπορούν, επίσης, να προτείνουν τα πιο κατάλληλα παιχνίδια, ανάλογα με την εμπειρία, τα γούστα και την ηλικία των παικτών. Η παρουσία ενός παιχνιδογνώστη – ψυχαγωγού μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση των παιδιών, τα οποία βαριούνται εύκολα ή χάνουν το κίνητρο για παιχνίδι.

Όχι άλλα βαρετά πάρτι σε παιδότοπους

Αν ψάχνετε μια εναλλακτική ιδέα για το πάρτι των παιδιών που δεν θέλουν πια να πηγαίνουν σε παιδότοπο, τότε ένα πάρτι με επιτραπέζια παιχνίδια στον άκρως φιλικό χώρο του Toy Stories είναι μια πρόταση που σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Εμείς κάναμε τα γενέθλια του γιου μου στις αρχές Σεπτεμβρίου και οι καλεσμένοι όλων των ηλικιών έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι. Τα παιδιά έπαιξαν με την ψυχή τους τουλάχιστον 10 (!!!) επιτραπέζια, το κέφι ήταν αστείρευτο, το σέρβις του καταστήματος υποδειγματικό και όλα κύλησαν υπέροχα, χωρίς κανένα παράπονο.

Όταν, λοιπόν, 15 πιτσιρίκια διασκεδάζουν, καταλαβαίνεις πόσο καλά έχεις κάνει που έχεις εμπιστευτεί τον συγκεκριμένο χώρο.

Διασκέδαση στα ύψη, τιμές χαμηλές

Οι τιμές του καταλόγου είναι χαμηλές, γεγονός που καθιστά το Toy Stories ιδανική βόλτα για τα πιτσιρίκια. Με μόλις 0,50 ευρώ κατ’άτομο θα παίξουν το πρώτο παιχνίδι για όσο χρόνο επιθυμούν, ενώ αν θέλουν να αλλάξουν παιχνίδι τότε πληρώνουν επιπλέον 0,50 ευρώ και δεν ξαναπληρώνουν τίποτε άλλο, όσες φορές κι αν αλλάξουν παιχνίδι μετά. Εξίσου χαμηλές είναι οι τιμές στα σνακ και στα ροφήματα!

Ραντεβού για παιχνίδι!

Αν και εσείς ψάχνετε στέκια για τα άνω των 10 ετών παιδιά σας, το Toy Stories είναι ό,τι ακριβώς σας ταιριάζει!

 

Toy – Stories

Ηροδότου 32 Περιστέρι
21 0578 0215

 

Η καθημερινή συνήθεια για την καλύτερη υγεία του μωρού σας

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, μετά τη γέννηση του μωρού μας, είναι σύνηθες να το ακούμε να «ρουθουνίζει» (να κάνει θόρυβο όταν αναπνέει) ή ακόμα και να φτερνίζεται. Τα σημάδια αυτά αποδεικνύουν, ότι στη μικροσκοπική μυτούλα του και στις στενές ρινικές κοιλότητες έχουν συγκεντρωθεί βλέννες που χρειάζεται να καθαριστούν. Τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει μια βουλωμένη μυτούλα είναι δυσκολία στην αναπνοή, στο θηλασμό ή το φαγητό, διαταραχές στον ύπνο, κακή διάθεση, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, ωτίτιδα, ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα, βρογχιολίτιδα, βρογχίτιδα, πνευμονία κ.ά.

Καθώς τα νεογέννητα δεν μπορούν να απομακρύνουν τις ρινικές εκκρίσεις φυσώντας τη μύτη τους, ενώ παράλληλα για τους 6 πρώτους μήνες αναπνέουν σχεδόν αποκλειστικά από αυτή, οι γονείς χρειάζεται να τα βοηθάνε στην απομάκρυνση της πλεονάζουσας βλέννης. Με τον τρόπο αυτό, αποκαθίσταται η φυσιολογική αναπνοή και μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμώξεων.

Η ενόχληση κατά την αναπνοή και η δυσκολία στον ύπνο ή τον θηλασμό, δεν είναι, όμως, οι μόνες αιτίες που ο καθαρισμός της βρεφικής μυτούλας είναι καλό να μπει στην καθημερινή ρουτίνα του μωρού μας. Μέσω του ρινικού βλεννογόνου εισέρχονται σωματίδια και μικρόβια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονές, όπως η οξεία μέση ωτίτιδα που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό των μωρών κατά τους 6 πρώτους μήνες.

Όσο πιο καθαρή λοιπόν είναι η μυτούλα του μωρού σας, τόσο λιγότερες θα είναι οι ιώσεις που θα εμφανίσει!

Πώς θα το εξασφαλίσουμε αυτό;

Χρησιμοποιώντας καθημερινά τα διαλύματα ρινικού καθαρισμού PHYSIOMER® Baby!

Για ποιο λόγο να επιλέξουμε PHYSIOMER® Baby;

Χάρη στη μοναδική τους φόρμουλα, όλα τα προϊόντα της σειράς είναι 100% φυσικά!

Το PHYSIOMER® είναι το μόνο με 100% θαλασσινό νερό, το οποίο περιέχει 80 άλατα και ιχνοστοιχεία με ευεργετικές ιδιότητες για τη μυτούλα του μωρού.

Αποστειρωμένα έως την ημερομηνία λήξης, χωρίς συντηρητικά και χημικά πρόσθετα και με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, υποστηρίζουν τη φυσική άμυνα της μύτης.

Αλλά και η συσκευή PHYSIOMER® Baby είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις ευαίσθητες βρεφικές μυτούλες. Διαθέτει μαλακό «comfort tip» ρύγχος και μαλακό περίβλημα για την αποφυγή τραυματισμού της μύτης. Δεν περιέχει προωθητικά αέρια και ο ψεκασμός έχει μελετηθεί ειδικά ώστε να είναι ήπιος, κάνοντας έτσι τη διαδικασία ευκολότερη και φιλική προς τα μωρά.

Ποιό ρινικό διάλυμα PHYSIOMER® Baby είναι το κατάλληλο για το μωρό μου;

PHYSIOMER® Baby Ισότονο: Είναι κατάλληλο από τη στιγμή της γέννησης και προτείνεται για την καθημερινή υγιεινή του βρέφους καθώς καθαρίζει, ρευστοποιώντας τις εκκρίσεις, και καταπραΰνει τον ρινικό βλεννογόνο.

Σύμφωνα με μελέτες, με καθημερινή χρήση, το Physiomer προλαμβάνει τις ρινικές λοιμώξεις, μειώνει κατά 58% τις ημέρες ασθένειας1, κατά 73% τη λήψη φαρμάκων ενώ ελαττώνει κατά 70% τον κίνδυνο εμφάνισης ΩΡΛ επιπλοκών.

 

PHYSIOMER® Baby Υπέρτονο: Από τον πρώτο μήνα προσφέρει στο μωρό σας ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση που προκαλείται εξαιτίας του κρυολογήματος και της  ρινοφαρυγγίτιδας. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ΩΡΛ παθήσεις και βοηθά στην αποκατάσταση της φυσιολογικής αναπνοής.

Πώς θα βοηθήσει ο ρινικός αποφρακτήρας το μωράκι μας;

Τα νεογέννητα μωράκια δεν έχουν τη δυνατότητα να φυσούν μόνα τους τη μύτη. Κάθε φορά που η βρεφική μυτούλα μπουκώνει, πρέπει οι μανούλες να βοηθήσουν το αγγελούδι τους στην αποκατάσταση της φυσιολογικής αναπνοής. Αυτό μπορούν να το πετύχουν εύκολα με τη βοήθεια του ρινικού αποφρακτήρα.

Χάρη στο μαλακό του ακροφύσιο ανακουφίζει με ήπιο, αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο τη βουλωμένη μυτούλα, απομακρύνοντας την πλεονάζουσα βλέννη.

Απαραίτητο συνοδευτικό τα προστατευτικά φίλτρα μιας χρήσης, τα οποία πρέπει να απορρίπτονται έπειτα από κάθε χρήση, καθώς εκεί συγκεντρώνεται όλη η βλέννη.

Πώς χρησιμοποιούμε το ρινικό σπρέι και τον αποφρακτήρα

Οι περισσότεροι νέοι γονείς, νιώθουν κάπως άβολα τις πρώτες φορές που καλούνται να καθαρίσουν τη μυτούλα του μωρού τους. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας γιατί τα βήματα είναι απλά και η εξοικείωση έρχεται γρήγορα.

Αφού πρώτα πλύνετε καλά τα χέρια σας, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να αναπνεύσει το μωράκι σας ελεύθερα!

Πρόκειται να χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά τα προϊόντα και έχετε άγχος; Θα θέλατε να δείτε τη διαδικασία στην πράξη πριν την πρώτη εφαρμογή στο μωρό σας; Παρακολουθείστε το αναλυτικό βίντεακι και αποβάλλετε το άγχος σας!

Επιστροφή στο σχολείο: Τι πρέπει να βάλουμε καλά στο κεφαλάκι του παιδιού μας;

Τα κρούσματα ψειρών έχουν ήδη ξεκινήσει για φέτος στην Ευρώπη, που τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και έναν μήνα, και μάλιστα χειρότερα από κάθε άλλη φορά. Στη Μ. Βρετανία, συγκεκριμένα, οι δερματολόγοι προειδοποιούν ήδη τους γονείς μαθητών Δημοτικού, για ένα νέο είδος ψείρας, γνωστή ως super head lice, η οποία φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στα παραδοσιακά παρασιτοκτόνα, και συμβουλεύουν να λάβουν τα μέτρα τους, πριν φτάσει να «κολλήσει» το παιδί.

Πώς θα λάβουμε τα μέτρα μας για να κρατήσουμε μακριά τις ψείρες

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να προφυλάξετε τα παιδιά σας, αλλά και όλη την οικογένεια από τις ψείρες, είναι να επιλέξετε και να εφαρμόζετε καθημερινά ένα φυσικό προϊόν προστασίας. Το Hedrin Protect&Go είναι το ιδανικό σπρέι conditioner με βάση το νερό, το οποίο εφαρμόζεται είτε σε βρεγμένα είτε σε στεγνά μαλλιά μετά το λούσιμο. Έχει υπέροχο άρωμα μάνγκο-πορτοκάλι, ενώ δρα και σαν conditioner ξεμπερδεύοντας τα πιο μακριά μαλλάκια.

Είναι, λοιπόν, πανεύκολο στη χρήση και αν το εφαρμόζετε από τώρα έως και το τέλος της σχολικής χρονιάς, δεν έχετε κανέναν λόγο να ανησυχείτε για τις ψείρες.

Πώς θα ελέγξουμε το κεφάλι του παιδιού για ψείρες

Καλό, βέβαια, είναι πού και πού να ελέγχουμε το κεφαλάκι του παιδιού είτε για ψείρες είτε για αυγά, γιατί μπορεί να βρίσκονται εκεί ακόμα κι αν δεν υπάρχει φαγούρα. Πώς θα το κάνουμε αυτό;

Με τη χρήση χτένας ειδικά σχεδιασμένης για αυτό τον σκοπό, ιδανικά σε λευκό χρώμα για εύκολη ορατότητα και με απόσταση δοντιών όχι μεγαλύτερη των 0.3 χιλιοστών προκειμένου να παγιδευτούν οι ψείρες.

Κι αν διαπιστώσουμε, ότι το παιδί μας κόλλησε ψείρες;

Μη χάσετε χρόνο και προτιμήστε ένα καλής ποιότητας αντιφθειρικό που να δρα γρήγορα και αποτελεσματικά, με φυσικό και όχι χημικό τρόπο. Η Hedrin μας παρέχει τρεις εξαιρετικές εναλλακτικές:

Την κλασική lotion Hedrin Solution, κατάλληλη από 6 μηνών, η οποία δρα μόλις σε 1 ώρα από τη στιγμή της εφαρμογής προσφέροντας ανακούφιση στο παιδί μας.

Το τζελ Hedrin Plus, με την ισχυρότερη σύνθεση, που δρα μέσα σε 15 λεπτά, αφού περιέχει μία ειδική ουσία, η οποία επιτρέπει την διείσδυση του τζελ στο αυγό της ψείρας.

Και το Hedrin Treat & Go, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί στο κεφαλάκι του παιδιού και αυτό έπειτα να βγει και να παίξει χωρίς κανέναν περιορισμό από την εικόνα των μαλλιών του. Η ιδιαιτερότητά του είναι, ότι καθώς έχει τη μορφή αφρού, μόλις στεγνώσει παραμένει στα μαλλιά των παιδιών χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας.

Επαναλαμβάνοντας την εφαρμογή των παραπάνω προϊόντων, έπειτα από μία εβδομάδα θα έχετε ξεμπερδέψει οριστικά με τις ψείρες!

Σε αυτό το εργαστήρι φωνητικής αγωγής τα παιδιά θα προσεγγίσουν τον κόσμο των ήχων και της μουσικής

Το Βιωματικό Μουσικό Εργαστήρι Φωνητικής Αγωγής της Αθηνάς Χρήστου είναι η ιδανική πρόταση για να μυηθεί το παιδί σας στο κόσμο της μουσικής και να καλλιεργήσει τις φωνητικές του ικανότητες.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων οι μικροί μαθητές θα ανακαλυψουν βιωματικά τον τρόπο που παράγεται ο ήχος, θα μάθουν με ποιον τρόπο τραγουδάμε σωστά (τοποθέτηση φωνής),  θα συνδέσουν το ρυθμό του λόγου με το ρυθμό της μουσικής, θα γνωρίσουν τις εντάσεις  και τις «ταχύτητες» της μουσικής (forte/piano, accelerando-ritardando κ.ά.) και φυσικά θα ασκηθούν στη σωστή άρθρωση του λόγου.

Ανακαλύπτοντας το κόσμο της μουσικής

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως και έξι ετών και οι συμμετέχοντες ασκούνται στη συνειδητή ακρόαση του ήχου, τη λογοπεδική, τη σωστή άρθρωση του λόγου, τη διαφραγματική αναπνοή, τα μουσικά διαστήματα με «σολφέζ στον αέρα» (στοιχεία από τη μέθοδο Kόdaly), τη μουσικοθεατρική κίνηση και έκφραση. Η άμεση επαφή τους με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα, τα παιχνιδοτράγουδα και το παραδοσιακό τραγούδι βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τη σημασία του ρυθμού στη μουσική, το λόγο και την κίνηση.

Το εργαστήρι στηρίζεται στη διδακτική ύλη που δημιουργήθηκε από τη Μαρίζα Κωχ, έχει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και χρησιμοποιείται στο Μουσικό τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου σε πτυχιακές εργασίες των σπουδαστών. Πρόκειται για ένα υλικό δημιουργημένο μετά από την πολύχρονη εργασία με τα παιδιά και προσαρμοσμένο τις ανάγκες τους .

Θέλεις να πάρεις μέρος στην Χορωδία Παραδοσιακού και Έντεχνου τραγουδιού;

Τα παιδιά ηλικίας έξι ετών και άνω, συνεχίζουν τη φοίτηση τους στη Χορωδία Παραδοσιακού και έντεχνου τραγουδιού. Ο κεντρικός στόχος της παιδικής χορωδίας, είναι να αναπτύξουν τα παιδιά πλούσια συναισθήματα και να αποκτήσουν αισθητική μνήμη. Με τον τρόπο αυτό καλλιεργείται η αισθητική και παιδαγωγική αντίληψη με επίκεντρο την ψυχοσύνθεση κάθε παιδιού ατομικά, αλλά και ως μέλους της ομάδας. Το παιδί που συμμετέχει στην χορωδία νιώθει απελευθερωμένο και ικανό να βιώσει τη μουσική με όλες του τις αισθήσεις.

Κάθε μάθημα θα είναι ένα τραγούδι-ταξίδι με τις δικές του εκπλήξεις που ανακαλύπτoυν τα παιδιά με τους δασκάλους τους. Σ’ αυτήν τη μουσική διαδρομή,τα παιδιά θα διδαχθούν:

– διαφραγματική αναπνοή

– ασκήσεις προθέρμανσης

– ευαισθητοποίηση αυτιού

– καλλιέργεια ακοής σωστή άρθρωση και εκφραστικός λόγος

– ιδιότητες του μουσικού ήχου: ύψος, ένταση, χροιά, διάρκεια

–  ανάγνωση ρυθμικής και μελωδικής παρτιτούρας

Ας γνωρίσουμε τους διδάσκοντες

Υπεύθυνοι για την μουσική διδασκαλία των παιδιών είναι οι επί σειρά ετών συνεργάτες της σπουδαίας Μαρίζας Κωχ,  Αθηνά Χρήστου (μουσικοπαιδαγωγός – καθηγήτρια φωνητικής αγωγής και ανώτερων θεωρητικών), και Ηλίας Βαμβακούσης, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και εκτελεστής παραδοσιακών οργάνων (ούτι, λαούτο, κρουστά) και κιθάρας, που συνοδεύει τα παιδιά με τους ήχους της κιθάρας και άλλων παραδοσιακών οργάνων.

Ραντεβού στο Open Day του εργαστηρίου (5/10)

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 11:30 το πρωί το Βιωματικό Μουσικό Εργαστήρι Φωνητικής Αγωγής της Αθηνάς Χρήστου ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί τους γονείς και τα παιδια σε ένα Open Day (ανοιχτό μάθημα) όπου θα γνωρίσουν όλες τις δραστηριότητες του εργαστηρίου που συνθέτουν τη μουσική εκπαίδευση που παρέχεται.  Μια μοναδική ευκαιρία ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για τους γονείς των πρωτοετών μαθητών χωρίς υποχρέωση εγγραφής προκειμένου να γνωρίσουν το πρόγραμμα σπουδών του εργαστηρίου

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων διαμορφώνεται ως εξής:

Οι μουσικές συναντήσεις του εργαστηρίου θα είναι:
κάθε Σάββατο 11.30-12.30  και 12.30-13.30
και για την χορωδία κάθε Παρασκευή 18.00-19.00 και 19.00-20.00

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα επικοινωνήστε με την κα Χρήστου Αθηνά  στο 6976659909

 

Χώρος δημιουργικών δράσεων:

play by »Μικρές ιστορίες»

Ορλώφ 5- Κουκάκι

2109231597

 

SHTEAM: Τα Αρσάκεια Σχολεία πηγαίνουν την εκπαίδευση ένα βήμα μπροστά

Σε μια εποχή που ο εκσυγχρονισμός των σχολικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών καθίσταται απολύτως αναγκαίος, αναζητούνται καινοτόμες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που να καθιστούν τη μάθηση, τη διδασκαλία, αλλά και την παραγωγή νέας γνώσης περισσότερο αποδοτικές και πιο ελκυστικές.

Θέτοντας ως βασικό τους πρόταγμα τις εκπαιδευτικές καινοτομίες, το υψηλό επίπεδο μόρφωσης και την εξωστρέφεια, τα Αρσάκεια Σχολεία από τη φετινή σχολική χρονιά μετεξελίσσουν την εκπαίδευση STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Math) προσθέτοντάς της τον ανθρωπιστικό προσανατολισμό.

Το νέο πρόγραμμα SHTEAM (Science, Humanities, Technology, Engineering, Art, Mathematics) θέτει στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής προσέγγισης τον παράγοντα άνθρωπο και μέσω αυτού οι μαθητές καλούνται σε ένα ταξίδι παραγωγής νέας γνώσης και καινοτομίας υπό το πρίσμα μιας εκπαιδευτικής λογικής που καλύπτει τις ανάγκες του σημερινού και αυριανού πολίτη.

Τι είναι το πρόγραμμα SHTEAM

Έχοντας ως πρόταγμα τo δίπολο «Άνθρωπος και Τεχνολογία», το διαθεματικό πρόγραμμα διδασκαλίας STEAM που ενσωματώνει ως βασικές συνιστώσες της την επιστήμη (S), την τεχνολογία (T), τη μηχανική (E), την Τέχνη (Α) και τα μαθηματικά (M) εμπλουτίζεται με τις ανθρωπιστικές σπουδές (Η) παρέχοντας στους μαθητές ένα ακόμη πεδίο απόκτησης ουσιαστικής γνώσης. Οι θετικές επιστήμες συνδυάζονται με τη Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα γλωσσικά μαθήματα, τη Φιλοσοφία, ώστε οι μαθητες να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες σε θέματα που δεν άπτονται μόνο του απρόσωπου πεδίου των επιστημών.

Με τη διδασκαλία SHTEAM, αποδεικνύεται εμπράκτως ότι ο άνθρωπος αποτελεί συνισταμένη όλων των τομέων δράσης μέσα από την διαρκή αλληλεπίδρασή τους.

Με γνώμονα την καινοτομία,  τη δύναμη της τεχνολογίας, τη μεθοδολογία των φυσικών επιστημών και της μηχανικής,  την εργαλειοθήκη των μαθηματικών, την πολυπλοκότητα των τεχνών  και το ανθρώπινο στοιχείο, τα Αρσάκεια Σχολεία ανοίγουν το δρόμο για ένα  σχολείο που θα έχει αναβαθμισμένο και πιο ενεργό ρόλο στην κοινωνία.

Τι θα κερδίσει ο μαθητής από την εκπαίδευση SHTEAM

Όπως μας λέει η συντονίστρια πρωτοβάθμιας των Αρσακείων και Αναπληρώτρια Επόπτρια κ. Σοφία Σταθοπούλου, «Τα τελευταία χρόνια εισαγάγαμε, τόσο σε επίπεδο ομίλων όσο και στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Αρσακείων σχολείων, την εκπαιδευτική αντίληψη του SHTEAM.

Ωστόσο, στο κέντρο όλων αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο άνθρωπος, ο οποίος αφ’ ενός δημιουργεί τις προϋποθέσεις αυτού του πολιτισμού, αφ’ ετέρου υφίσταται και τις επιπτώσεις του.  Προηγμένης τεχνολογίας μηχανικές κατασκευές, απίθανοι σχεδιασμοί ψηφιακών συστημάτων, τεχνητή νοημοσύνη, υπερσύγχρονα ρομπότ, συνθέτουν το puzzle του σύγχρονου πολιτιστικού σκηνικού.

Τα Αρσάκεια εισάγοντας το SHTEAM στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αποδεικνύουν εμπράκτως ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην εκπαίδευση σε διεθνές επίπεδο και επιλέγουν για τους μαθητές τους ό,τι καλύτερο.»

 

 

Δεν του κάνει τίποτα; Ανανεώστε την γκαρνταρόμπα του παιδιού με μοδάτα και οικονομικά ρούχα που θα λατρέψει!

Η νέα σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και αυτό το διάστημα εγώ όπως και χιλιάδες άλλοι γονείς είμαστε σε πανικό για να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις back to school υποχρεώσεις που απορρέουν από την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Μετά την αναζήτηση της ιδανικής σχολικής τσάντας, της πρακτικής κασετίνας, του εργονομικού παγουριού και των αναπαυτικών παπουτσιών που θα φοράνε τα πιτσιρίκια μου στο σχολείο ήρθε και η στιγμή να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα των παιδιών.

Μαμά, τι θα φορέσω στο σχολείο;

Η επιλογή για ρούχα που θα φοράνε τα παιδιά στο σχολείο μπορεί να φαντάζει δύσκολη, όμως με την κατάλληλη έρευνα αγοράς δεν είναι.

Έχοντας κατά νου ότι τα παιδιά πρέπει να φοράνε άνετα και όσο γίνεται πιο βολικά ρούχα η εξόρμηση στα καταστήματα κάθε άλλο παρά δύσκολη αποδεικνύεται: Ο προορισμός είναι ένας!

Αθλητικές φόρμες, τζιν παντελόνια για casual looks, πολύχρωμα κολάν, μπλούζες, φορέματα και χρωματιστά φούτερ φιγουράρουν στην κορυφή της back to school λίστας αγορών και αποτελούν κομμάτια κλειδιά για να δημιουργήσω τα πιο όμορφα και καλόγουστα σύνολα για την 6χρονη κόρη μου και τον 11χρονο γιο μου.

Άνεση και στυλ χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία

Και πριν σκεφθείτε ότι πλήρωσα μια ολόκληρη περιουσία για τα ρούχα των παιδιών επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας την H&M φθινοπωρινή προσφορά που πρέπει να ξέρει κάθε γονιός:

Αδράξτε την ευκαιρία και κάντε τις αγορές σας στα καταστήματα της H&M με έκπτωση 20% για αγορές αξίας 50€ και πάνω σε όλα τα παιδικά είδη.  Σπεύσατε γιατί η προσφορά ισχύει από τις 19 έως τις 25 Σεπτεμβρίου!

Ανανεώνουμε την γκαρνταρόμπα των παιδιών με τα πιο ωραία κομμάτια

Με γνώμονα την ποιότητα και τις προσιτές τιμές για ακόμη μια φορά στην H&M βρήκα τις ωραιότερες επιλογές ρούχων που ξεκινούν από μόλις 3,99€ και αντανακλούν την παιχνιδιάρικη φαντασία των παιδιών. Η κόρη μου ξετρελάθηκε από τα στιλάτα κομμάτια της φθινοπωρινής συλλογής και δεν ήξερε ποιο ρούχο να πρωτοδιαλέξει. Αφού δοκίμασε – χωρίς υπερβολές- το μισό κατάστημα, η επιλογή και αγορά 4 φούτερ, 5 κολάν και 2 πλεκτών ήταν ικανοποιητικές αν σκεφθείτε, ότι αν μπορούσε θα ζητούσε να της τα αγοράσω όλα.

Εξίσου ικανοποιημένος έμεινε και ο 11χρονος γιος μου που γενικά δυσκολεύεται να βρει ρούχα που να ταιριάζουν στο στυλ του. Λάτρεψε τα παντελόνια φόρμας, ξετρελάθηκε με τα φούτερ με τα cool σλόγκαν και διάλεξε ένα τελειο denim παντελόνι.

Κάθε κομμάτι της φθινοπωρινής συλλογής της H&M εξυπηρετεί ένα εύκολο mix n’ match, κάνοντας τo ντύσιμο των παιδιών για το σχολείο μια εύκολη υπόθεση!

Τα νέα σχέδια της Η&Μ προετοιμάζουν τους  fashionistas μαθητές  για μια σεζόν γεμάτη όρεξη για μάθηση και παιχνίδι! Όλα τα κομμάτια ξεχωρίζουν για τις sporty chic επιρροές τους ενώ η συλλογή ολοκληρώνεται με μια μεγάλη γκάμα από πιο funky αξεσουάρ!

Επιστροφή στο σχολείο με στυλ και οικολογική συνείδηση χάρη στα παγούρια και τα ταπεράκια της ecolife

Ποιο είναι το ιδανικό παγούρι και φαγητοδοχείο για το σχολείο αναρωτιέστε πολλοί γονείς και όχι άδικα, αφού οι περισσότεροι αναζητάτε λύσεις που να είναι βέβαια πρακτικές και ανθεκτικές, αλλά και που να εξασφαλίζουν καλή ποιότητα, ώστε το παιδί να μην έρχεται σε επαφή με επικίνδυνα υλικά, επιβλαβή τόσο για το ίδιο όσο και για τον πλανήτη.

Η Lifegreen εδώ και 10 περίπου χρόνια, έπειτα από ενδελεχή αναζήτηση για το κατάλληλο μπουκάλι για νερό, το οποίο μπορεί να γεμίζει άφοβα ξανά και ξανά χωρίς να αφήνει στο νερό τοξικά κατάλοιπα, κατέληξε ότι το ανοξείδωτο (stainless steel) αποτελεί μονόδρομο.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν, μεταξύ άλλων, και τα παιδικά παγουράκια Ecolife, τα οποία έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι, όχι μόνο για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό τους και την εργονομία τους, αφού έχουν πανεύκολο άνοιγμα-κλείσιμο και όμορφα σχέδια, αλλά και για την ασφάλεια που προσδίδει το ανοξείδωτο υλικό τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα παγουράκια αλλά και τα υπόλοιπα φαγητοδοχεία της Ecolife κατασκευάζονται από την καλύτερη ποιότητα μετάλλου, από ανοξείδωτο ατσάλι 304  (18/8 stainless steel), ενώ είναι 100% κατάλληλα για τρόφιμα και ροφήματα.

Έχουν πιστοποιητικά ποιότητας FDA & SGS. Δεν περιέχουν αλουμίνιο και τοξικές ουσίες, αλλά ούτε και τη βλαβερή ουσία Δισφαινόλη Α (BPA free), ενώ είναι και 100% ανακυκλώσιμα.

Δροσερό νεράκι – ζεστό φαγάκι!

Από την παιδική σειρά Ecolife ξεχωρίζουν, βέβαια, τα δημοφιλέστατα παγούρια με τα εντυπωσιακά σχέδια, τα οποία διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, ανάλογα με την ποσότητα νερού που θέλετε να βάλετε στο παιδί.

Τα μοντέλα Super Boy και Super Girl είναι βέβαια τα αγαπημένα μας (χωρητικότητα 500ml):

Τα μικρότερα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τα παγουράκια-θερμός με το εσωτερικό καλαμάκι (χωρητικότητα 300ml):

Και τα μεγαλύτερα παιδιά θα «κολλήσουν» με τα μεγαλύτερα μπουκάλια με το στόμιο (χωρητικότητα 600ml):

Την παράσταση, βέβαια, κλέβουν τα ανοξείδωτα φαγητοδοχεία που εξυπηρετούν τα παιδιά με το σχολικό κολατσιό, αφού διατηρούν τη θερμοκρασία του φαγητού σταθερή για τουλάχιστον 2 ώρες:

Διατίθενται δε και σε πιο πρακτική εκδοχή, με χώρισμα, ώστε στο ένα μέρος να βάζετε το φαγητό του παιδιού και στο άλλο π.χ. τη σαλάτα ή το συνοδευτικό –είναι εξαιρετικά χρήσιμα για το Ολοήμερο, όπου τα παιδιά τρώνε κανονικό, μαγειρευτό φαγητό:

Όσο για τα μικρότερα σνακ που θα φάει το παιδί στο διάλειμμα; Τη λύση δίνουν τα Snack n Go Eco «τσεπάκια», μέσα στα οποία μπορείτε να βάλετε το τοστ, την πίτα ή τα κουλούρια του παιδιού ή ακόμα και ένα φρούτο! Αυτά τα «τσεπάκια» έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα να μην χρειάζεστε καθημερινά αλουμινόχαρτο ή άλλα σακουλάκια τροφίμων για τα σνακ των παιδιών, αφού καθαρίζονται έπειτα από κάθε χρήση πανεύκολα, ενώ πλένονται ακόμα και στο πλυντήριο ρούχων!

Γνώμη μας; Μην αρκεστείτε σε ένα! Εξάλλου, με τόσο εντυπωσιακά σχέδια, δεν θα ξέρετε ποιο να το πρωτοδιαλέξετε!

Επισκεφθείτε τη σελίδα της Lifegreen εδώ και επικοινωνήστε με την εταιρεία στο τηλέφωνο: 2106083626.

Τα 5 πράγματα που δεν θα ξεχάσω να βάλω στη σχολική τσάντα του παιδιού μου

Ο μέσος γονιός, όταν ετοιμάζει την τσάντα του παιδιού του για τη νέα σχολική χρονιά, φροντίζει αυτή να έχει μια πλήρως εξοπλισμένη κασετίνα, καινούργια τετράδια και ντοσιέ, και φυσικά όλα τα νέα βιβλία.

Ο μέσος γονιός, την προηγούμενη της πρώτης σχολικής ημέρας, θα θυμηθεί να βάλει ίσως και ένα πακέτο χαρτομάντιλα, για το παιδί, σε περίπτωση ανάγκης.

Συνειδητοποιώ, λοιπόν, κάθε χρόνο όλο και πιο ξεκάθαρα, ότι δεν είμαι ο μέσος γονιός, όταν μία από τις θήκες της σχολικής τσάντας της κόρης μου, αφιερώνεται εξ ολοκλήρου σε όσα θα την προστατεύσουν και θα την ανακουφίσουν από το… δραστήριο πνεύμα της!

Ήταν μόλις λίγες ημέρες αφού η κόρη μου είχε ξεκινήσει την Α’ Δημοτικού που η δασκάλα της με κάλεσε για να με ενημερώσει, ότι είχε χτυπήσει στο διάλειμμα, κάνοντας ρόδα από τη μία άκρη του προαυλίου έως την άλλη. Στο «φαρμακείο» του σχολείου της υπάρχουν μόνο τα «βασικά» και σε αυτά συνήθως δεν έχει κανείς πρόσβαση κατά το Ολοήμερο πρόγραμμα, οπότε κατάλαβα πόσο απαραίτητο είναι να υπάρχουν κάποια είδη «πρώτης ανάγκης» μόνιμα στην τσάντα της.

Δεν έχω καμία πρόθεση να αλλάξω το υπερκινητικό παιδί μου. Αυτό που αποφάσισα, όμως, να αλλάξω είναι τα «μέτρα ασφαλείας» που μέχρι πρότινος έπαιρνα για τα ατυχήματα. Καθώς φέτος ξεκινά τη Γ’ Δημοτικού, λοιπόν, φρόντισα να υπάρχουν στην τσάντα της κόρης μου τα παρακάτω, αλλά και να την ενημερώσω για το πώς να τα χρησιμοποιεί:

Σπρέι για πληγές

Επειδή τα «πεσίματα» και οι γρατζουνιές δεν λείπουν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, το Σπρέι για πληγές της Hansaplast έχει το πλεονέκτημα να καθαρίζει καλά την περιοχή της πληγής, προστατεύοντας έτσι το παιδί από μολύνσεις. Εφαρμόζεται πανεύκολα και εντελώς ανώδυνα, αφού δεν περιέχει οινόπνευμα, και δεν χρειάζεται βαμβάκι για να καθαρίσει την πληγή. Έτσι, ένα μεγαλύτερο παιδί μπορεί εύκολα να το χρησιμοποιήσει και μόνο του.

Επιθέματα – «τσιρότα»

Σε μόνιμη βάση στην τσάντα και της κόρης μου (και την δική μου). Τα χρειάζεται κάθε φορά που γρατζουνά γόνατα και αγκώνες κατά το ξέφρενο παιχνίδι. Ιδανικά επιλέγω τα ανθεκτικά στο νερό Hansaplast Universal, ώστε να μην ξεκολλήσουν ούτε αν μετά το σχολείο πάει στην πισίνα. Είναι τα μόνα για τα οποία νιώθω ασφαλής, ότι θα την προστατεύσουν από τα επικίνδυνα βακτήρια. Τα Hansaplast έχουν απόλυτα αντικολλητική γάζα που δεν αφήνει «χνούδι» πάνω στην πληγή, ενώ παραμένουν σταθερά στη θέση τους, όσο κινητικό κι αν είναι το παιδί.

Κρέμα επούλωσης

Το μακράν πιο απαραίτητο από τα είδη πρώτης ανάγκης, ειδικά για ένα παιδί που συνηθίζει να «πειράζει» τις πληγές του και έτσι να καθυστερεί την επούλωσή τους. Την κρέμα αυτή, ομολογώ πως την ανακάλυψα φέτος κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και εντυπωσιάστηκα από την δράση της. Εφαρμόζεται αμέσως μετά τον καθαρισμό της πληγής και πριν αυτή καλυφθεί με το επίθεμα. Αυτό που κάνει η συγκεκριμένη κρέμα είναι να σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ στην πληγή, δημιουργώντας το ιδανικό υγρό περιβάλλον επούλωσης, με αποτέλεσμα να «κλείνει» δύο φορές ταχύτερα (και με καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα).

Η Hansaplast, μάλιστα, διαθέτει τα τρία αυτά προϊόντα σε ένα εξαιρετικά εύχρηστο kit, το οποίο μπορεί το παιδί να έχει πάντα μαζί στην σχολική του τσάντα:

Χαρτομάντιλα

Υποχρεωτικά περισσότερα από ένα πακέτα, καθώς δεν της χρησιμεύουν μόνο για να φυσά τη μυτούλα της, αλλά και για τις επισκέψεις της στις τουαλέτες του σχολείου.

Αντισηπτικά μαντηλάκια

Πουθενά χωρίς αυτά: Απαραίτητα πριν φάει το κολατσιό της ή το μεσημεριανό φαγητό στο Ολοήμερο, αλλά και για να καθαρίζει κάθε πρωί το θρανίο της, μειώνοντας έτσι τα βακτήρια που κυκλοφορούν σε αυτό και ευθύνονται για τις περισσότερες ασθένειες κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Εξίσου απαραίτητα, όταν στην τουαλέτα δεν υπάρχει σαπούνι.

Στόχος; Περισσότερη αυτονομία – λιγότερες απουσίες

Ετοιμοπόλεμοι, λοιπόν, Με το Hansaplast kit περιποίησης πληγών, που περιλαμβάνει το spray, τα επιθέματα και την κρέμα, τα χαρτομάντιλα και τα αντισηπτικά θα πορευθούμε και τη φετινή χρονιά, με στόχο να αποκτήσει το παιδί μας περισσότερη αυτονομία στη διαχείριση των μικροατυχημάτων του, αλλά και την γενικότερη προστασία του από μολύνσεις που θα του κοστίσουν σε σχολικές απουσίες. Γιατί στο σχολείο πρέπει να περνάμε καλά και να νιώθουμε ασφαλείς!

Καλή αρχή σε όλους με όσο το δυνατόν λιγότερα ατυχήματα!