Αρχική Νέα UNESCO: Η κακή ποιότητα εκπαίδευσης αφήνει πίσω της μια κληρονομιά αναφαλβητισμού

UNESCO: Η κακή ποιότητα εκπαίδευσης αφήνει πίσω της μια κληρονομιά αναφαλβητισμού

2492073832_f35b09fb01Η κακή ποιότητα εκπαίδευσης σημαίνει ότι περίπου 250 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν διαθέτουν τις βασικές ικανότητες ανάγνωσης και δεξιότητες στα μαθηματικά, προειδοποίησε η πολιτιστική οργάνωση του ΟΗΕ.

Η κρίση της εκπαίδευσης αφήνει πίσω της μια κληρονομιά αναλφαβητισμού, η οποία είναι περισσότερο διαδεδομένη από ότι είχε εκτιμηθεί, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του -2013-2014- ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του ΟΗΕ.

w506-9659528«Το γεγονός ότι 250 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο να είναι ανεκπαίδευτα μεταφράζεται, κατ’ εκτίμηση, σε απώλειες της τάξης των 129 δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρεται στην έκθεση.

Από αυτά τα παιδιά, μόλις τα 130 εκατομμύρια ολοκλήρωσαν τα 4 πρώτα σχολικά έτη, ενώ τα υπόλοιπα φοίτησαν για μικρότερο χρονικό διάστημα ή και καθόλου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της UNESCO Νέας Υόρκης, Βίμπεκε Τζένσεν.

COUNTRY-54Στο ένα τρίτο των χωρών που αναλύθηκαν βάσει της έκθεσης, λιγότερο από τα τρία τέταρτα των καθηγητών εκπαιδεύονται σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα. «Οι εκπαιδευτικοί έχουν το μέλλον αυτής της γενιάς στα χέρια τους», δήλωσε η γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα. «Χρειαζόμαστε 5,2 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς να προσληφθούν μέχρι το 2015 και πρέπει να εργαστούμε σκληρά ώστε να μπορούμε να παράσχουμε τη δυνατότητα στα παιδιά για καθολική, δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση».

Μεταξύ των ανθρώπων ηλικίας 15 και 24 ετών, περίπου 175 εκατομμύρια εξ αυτών δεν μπορούν να διαβάσουν όλη ή μέρος μιας πρότασης. Το ένα τρίτο του ποσοστού αυτού είναι γυναίκες από τη Νότια και Δυτική Ασία.

beautiful20children20of20the20slumΤο πιο ανησυχητικό ποσοστό βρίσκεται μεταξύ των παιδιών που ζουν σε χώρες της Αφρικής, όπου τα τέσσερα πέμπτα αυτών τελειώνουν το δημοτικό χωρίς να έχουν μάθει τα βασικά στην ανάγνωση και τα μαθηματικά.

«Θα πρέπει να κάνουμε εφικτό ότι, μετά το 2015, κάθε παιδί θα φοιτά στο σχολείο, αλλά με ουσιαστική εκπαίδευση», αναφέρεται στην έκθεση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.