Αρχική Νέα Unicef: Τουλάχιστον το 70% των παιδιών σχολικής ηλικίας δεν πηγαίνουν σχολείο

Unicef: Τουλάχιστον το 70% των παιδιών σχολικής ηλικίας δεν πηγαίνουν σχολείο

Friends-of-Fresh-and-Green-Academy-Inc.-580x310Τουλάχιστον το 70% των παιδιών σχολικής ηλικίας δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από τον Δεκέμβριο που ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις, ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά της UNICEF .

Σχεδόν το 65% των σχολείων που αναφέρονται στην έρευνα της UNICEF έχουν λεηλατηθεί, καταστραφεί ή καταληφθεί και περίπου οι μισές από όλες τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές.

mubuga-children-640x359Η UNICEF προειδοποιεί ότι χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν το σχολείο. Η οργάνωση αρωγής Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι η βία μαίνεται σε πολλά σημεία της ΚΑΔ αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να μετακινηθούν από τα βορειοδυτικά της χώρας. Πολλοί από τους εκτοπισμένους δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και είναι άστεγοι, σύμφωνα με την MSF.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν τον τελευταίο χρόνο όταν αντάρτες Σελέκα εξαπέλυσαν στρατιωτική επιχείρηση για να απομακρύνουν από την εξουσία τον τότε πρόεδρο Φρανσουά Μποζιζέ. Από τότε που ανατράπηκε η κυβέρνηση τον Μάρτιο, ο νυν πρόεδρος και επικεφαλής των ανταρτών Μισέλ Τζοτόντια επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη. Ο αριθμός των εκτοπισμένων από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις ένοπλες οργανώσεις στην ΚΑΔ αυξήθηκε σε 400.000, ανακοίνωσαν υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών νωρίτερα φέτος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.