Βάφλες

Τα παιδιά εκτός από τις κρέπες λατρεύουν και τις βάφλες. Είναι νόστιμες, τραγανές και το κυριότερο μπορείς να τις σερβίρεις με πολλά διαφορετικά υλικά κάθε φορά ώστε να μην τις βαρεθείς ποτέ. Κι αν αγχώνεστε για την παρασκευή τους επειδή δεν έχετε την ειδική συσκευή τότε σας έχουμε τη συνταγή έκπληξη για να τις φτιάξετε εύκολα και γρήγορα!

Υλικά:

2 αυγά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
80 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο, χωρίς να κάψει
1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
400 ml γάλα

Εκτέλεση:

Ρίχνω τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάω καλά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη), τη σκόνη βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω πολύ καλά. Σταδιακά, προσθέτω το χλιαρό γάλα, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω ένα τελείως ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα. Αλείφεις το αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο  χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και το αφήνεις να ζεσταθεί το μάτι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε μισό φλιτζάνι από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και άφησε το να απλωθεί λίγο κυκλικά. Άφησε τη βάφλα να ψηθεί για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει και με τη σπάτουλα γύρισε την ανάποδα για ακόμα 4 λεπτά. πρόσεξε να μην πιέσεις τη βάφλα γιατί θα γίνει σαν…. τηγανίτα. Θα καταλάβεις πως είναι έτοιμη να τη γυρίσεις όταν δεις τις άκρες να φαίνονται τραγανές. Συνέχισε κανονικά την διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Για να κρατήσεις ζεστές τις βάφλες σου αλλά παράλληλα τραγανές, μπορείς να τις βάλεις στους 50 βαθμούς στο φούρνο αλλά φυσικά στον αέρα. Σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό και σος σοκολάτας ή καραμέλας, ή τη σερβίρω με μαρμελάδα, με ζάχαρη και ό,τι άλλο θέλω.

main-clean-eating-applesauce-waffles-recipe

W_GF_Waffles_2

Chocolate-Toffee-Waffles