Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Βάλτε τα αθλητικά σας και φύγαμε για το 1ο Street Handball Διονύσου (24/5)

Βάλτε τα αθλητικά σας και φύγαμε για το 1ο Street Handball Διονύσου (24/5)

4674527100_f80ab9ac36_bΤο τμήμα Χάντμπολ του Αθλητικού Ομίλου Άνοιξης (Α.Ο.Α) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ) διοργανώνουν το «1ο Τουρνουά Street Handball Διονύσου» την Κυριακή 24 Μαΐου από τις 10.00 έως 14.00 στο παρκινγκ Εμπορικού Κέντρου «ΔΙΑΦΑΝΟ» (Λεωφ. Μαραθώνος & Ροδοδάφνης στην Άνοιξη).Πρόκειται για μια γιορτή χάντμπολ με την συμμετοχή όλων των παιδιών του Δήμου Διονύσου, που θα παίξουν χάντμπολ και θα διασκεδάσουν παρουσία διεθνών αθλητών και αθλητριών.

2010-Denmark-Street-Handball-Total-Bramming-Bakkevejens-Skole-01

Ας γνωρίσουμε το άθλημα:

Η χειροσφαίριση είναι ομαδικό ολυμπιακό άθλημα, το οποίο παίζεται από άνδρες και γυναίκες. Διαθέτει στοιχεία από όλα τα ομαδικά αθλήματα. Ωστόσο, πιο πολύ προσιδιάζει στο ποδόσφαιρο, με τη διαφορά ότι το χάντμπολ παίζεται με τα χέρια και σε κλειστό γήπεδο. Επίσης, οι παίκτες στο ποδόσφαιρο είναι περισσότεροι από εκείνους της χειροσφαίρισης. Ο αγώνας χωρίζεται σε δύο ημίχρονα, από τα οποία το καθένα διαρκεί 30 λεπτά. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει μία διακοπή δεκαπέντε λεπτών. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να επιτευχθούν τέρματα, με νικήτρια ομάδα να είναι εκείνη που πετυχαίνει τα πιο πολλά από αυτά. Το άθλημα εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων το 1972.

Otto-Stoffel-Cup-24-Nov-12-Elsa-Imseng-43

Πρόκειται για ένα άθλημα που είνα ιδιαιτέρως ευχάριστο τόσο στα κορίτσια όσο και στα αγόρια. Κινητοποιεί και ενδυναμώνει όλο το σώμα του μικρού αθλητή. Έχει στόχο (γκολ). Καλλιεργεί την κοινωνικότητα και την ομαδικότητα. Περιλαμβάνει και καλλιεργεί, σε μια ιδανική σχέση, όλες τις μορφές της ανθρώπινης κίνησης, δηλαδή το τρέξιμο, το άλμα και τη ρίψη καθώς και όλα τα στοιχεία της Φυσικής κατάστασης (ταχύτητα, αντοχή, δύναμη, κ.α). Η ύπαρξη αντιπάλου και η έντονη σωματική επαφή προσθέτουν στη χειροσφαίριση το στοιχείο του δυνατού συναγωνισμού, πάντα όμως μέσα στα πλαίσια των κανονισμών της. Η Χειροσφαίριση είναι ευχάριστη όταν παίζεται και συναρπαστική όταν παρακολουθείται. Βασίζεται πάνω σε έναν ουσιώδη αλλά απλό τρόπο ανάπτυξης, που την καθιστά προσιτή από τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων.

παρκινγκ Εμπορικού Κέντρου «ΔΙΑΦΑΝΟ»

Λεωφ. Μαραθώνος & Ροδοδάφνης,  Άνοιξη


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.