Αρχική InfoMommy Υγεία Βάλτε την κανέλα στη ζωής σας και γλιτώστε απ’ το διαβήτη

Βάλτε την κανέλα στη ζωής σας και γλιτώστε απ’ το διαβήτη

images

Η κανέλα, αυτό το τόσο μυρωδάτο μπαχαρικό, το χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι ως αφροδισιακό αλλά και σε στομαχικές διαταραχές.

Σύμφωνα δε με τη βοτανοθεραπεία, η κανέλα παρουσιάζει: θερμαντικές, αντισπασμωδικές, αντισηπτικές κατά των ιών και του μετεωρισμού ιδιότητες.

Υποστηρικτής της κανέλας και η Βρετανική Βοτανική Φαρμακολογία που θεωρεί ότι καταπολεμά φαινόμενα τυμπανισμού και δυσπεψίας, γαστροπεπτικών κολικών με μετεωρισμό, αλλά και παρόμοιες καταστάσεις όπου επιπρόσθετα εμφανίζεται και ναυτία.

Επιπλέον, σε με μελέτη που διεξήχθη στο Ανθρώπινο Ερευνητικό Κέντρο Διατροφής στο Beltsville του Maryland , οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι αν καταναλώνετε μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα την ημέρα, τα κύτταρά μας γίνονται πιο ευαίσθητα στην ινσουλίνη, ενισχύοντας τη δράση της. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, 40 ημέρες μετά από τη λήψη διάφορων εκχυλισμάτων κανέλας, οι διαβητικοί θα έχουν όχι μόνο χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό, αλλά και σημαντικές βελτιώσεις στην υγεία της καρδιάς.

Ίσως δεν είναι τυχαίο που χρόνια τώρα στην Κορέα και την Κίνα, την θεωρούν ως παραδοσιακό βότανο για την αντιμετώπιση του διαβήτη.

images (1)

Όπως και αν έχει, λίγοι κόκκοι κανέλας προσθέτουν πλούσιο, ευχάριστο άρωμα και γεύση στη διατροφή μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.