Αρχική Ο Κώστας Κρομμύδας γράφει και συμβουλεύει Βάλτε τον αθλητισμό και τα σπορ στη ζωή των παιδιών σας… και στη δικιά σας!

Βάλτε τον αθλητισμό και τα σπορ στη ζωή των παιδιών σας… και στη δικιά σας!

144
Δεν ξέρω τι πορεία θα είχα στη ζωή μου αν δεν είχα ασχοληθεί από πολύ νωρίς με τον αθλητισμό. Μετά από τόσα χρόνια είμαι σχεδόν βέβαιος πως η ενασχόλησή μας με κάποιο σπορ η άθλημα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Η τουλάχιστον μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι μια φιλοσοφία, θα έλεγα, που προσπαθούμε να εμφυσήσουμε και στην κόρη μας.
Όλοι οι γονείς είναι καλό να θυμόμαστε όταν ζητάμε από το παιδί μας να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα, και αυτό αρνείται, πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το πιέσουμε αλλά να προσπαθήσουμε καταρχήν με τον τρόπο ζωής που εμείς οι ίδιοι έχουμε υιοθετήσει να του δείξουμε τι θα ήταν καλό να ακολουθήσει, αλλά και πόσο καλό θα κάνει στη ζωή του η ενασχόληση με κάποιο άθλημα.  Ένα παιδί που βλέπει τους γονείς του συνεχώς μπροστά σε μια τηλεόραση είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κάνει το ίδιο, αν επίσης κανείς από τους δύο γονείς δεν ασχολείται με καμιά μορφή αθλητισμού ή άλλη δραστηριότητα (περπάτημα, κολύμπι, ποδήλατο κ.ά.)  γιατί να θελήσει να το κάνει το παιδί. Από νωρίς τα παιδιά έχουν την ανάγκη προτύπων είτε αυτά είναι οι γονείς -που ασκούν έτσι και αλλιώς μεγαλύτερη επιρροή- είτε κάποιος αθλητής που τυχόν θα δουν η θα γνωρίσουν από κοντά. Μην βιαστείτε να επιλέξετε άθλημα από πολύ νωρίς, τα σημερινά παιδιά  έχουν μάθει να εκφράζουν τι τους αρέσει και τι όχι. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τους δώσετε επιλογές και χρόνο.
Τίποτα δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Τα παιδιά εκτονώνουν με πολύ δημιουργικό τρόπο την ενέργειά τους ασχολούμενα με τον αθλητισμό, έχουν καλύτερη υγεία και αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από παιδιά που δεν το κάνουν, επίσης όσα παιδιά ασχολούνται με τον αθλητισμό ειδικά σε ομαδικά αθλήματα, κοινωνικοποιούνται πολύ πιο εύκολα και δημιουργούν φιλίες και σχέσεις με άλλα παιδιά που έχουν κοινά και δημιουργικά ενδιαφέροντα. Από μωρά αποτυπώνουν εικόνες από το περιβάλλον που μεγαλώνουν, οπότε σκεφτείτε καλά τι έβλεπαν και τι βλέπουν. Πάρτε λοιπόν το παιδί σας και πηγαίνατε να δείτε από κοντά κάποιο άθλημα, που θα θέλατε να κάνει. Το περιβάλλον αλλά και το αγωνιστικό κλήμα που θα επικρατεί είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσουν το παιδί σας και θα το κάνουν ίσως να αποκτήσει κάποιο πρότυπο από το χώρο του αθλητισμού. Αυτό θα το βοηθήσει να θελήσει από μόνο του να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, αν δεν το έχετε καταφέρει ήδη εσείς. Οι συνήθειες, τα ενδιαφέροντα αλλά και τα πρότυπα  που αποκτά ένα παιδί από νωρίς το συνοδεύον για όλη του τη ζωή. Με την παχυσαρκία να χτυπάει κόκκινο στην Ελλάδα, μια διέξοδος είναι ο αθλητισμός. Υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που η επαγγελματική αποκατάσταση επιτυγχάνεται μέσα από την εξέλιξη που μπορεί να έχει κάποιο παιδί σε ένα άθλημα. Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτείτε όλες τις παραμέτρους και να δώσετε στο παιδί σας το υλικό και τις επιλογές για να βρείτε μαζί αυτό που του ταιριάζει καλύτερα.

Η καταπίεση αλλά και ο εξαναγκασμός στο να ασχοληθεί ένα παιδί με κάποιο άθλημα θα έχει σχεδόν σίγουρα τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένετε. Αν δεν το κάνατε και εσείς μέχρι σήμερα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να εντάξετε τον αθλητισμό και την άθληση γενικότερα στη ζωή σας. θα αποτελέσετε πρότυπο για το παιδί σας αλλά θα κάνετε και ένα σημαντικό δώρο στον εαυτό σας, ποτέ δεν είναι αργά.

krommydas-photo
ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.