Βανδάλισαν το 1ο Λύκειο Αλίμου – “Μπράβο σας “λεβέντες” δηλώνει ο δήμαρχος, προαναγγέλοντας την τοποθέτηση καμερών

Το 1ο Λύκειο Αλίμου μπήκε στο στόχαστρο των βανδάλων που προχθές αργά το βράδυ εισέβαλαν στο σχολικό συγκρότημα και προκάλεσαν μια σειρά από καταστροφές, ξεσπώντας με απίστευτη αγριότητα μέχρι και στην τουαλέτα ΑμΕΑ που μόλις κατασκευάστηκε στο σχολείο.

Το συμβάν έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης, με μια ανάρτησή του στο Facebook όπου ξέσπασε για όσα θλιβερά συνέβησαν στο χώρο του σχολείου λέγοντας χαρακτηριστικά:

Θλιβερή κατάσταση, νέοι άνθρωποι να ‘εκφράζονται’ σπάζοντας και καταστρέφοντας, με τέτοιο τρομακτικό τρόπο. Τρομακτικό για τους γύρω τους, τρομακτικό και για αυτό που συμβαίνει μέσα τους…

Θλιβερή κατάσταση, η Ελληνική Αστυνομία να μην εμφανίζεται ποτέ, παρά τις επανειλημμένες κλήσεις των πολιτών, που προφανώς τρομάζουν από τέτοια απρόκλητη βία.

Θλιβερή κατάσταση η απρόκλητη βία σε βάρος ενός σχολείου, η καταστροφή μιας ολοκαίνουριας κατασκευής, που προοριζόταν να εξυπηρετεί ΑμεΑ…

Οι ‘λεβέντες’ τα βάζουν με το σχολείο και σπάνε την τουαλέτα των ΑμεΑ. Θλιβερή κατάσταση και η ιδεοληψία ορισμένων παραγόντων της σχολικής κοινότητας, που αρνούνται την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας για τη νυχτερινή φύλαξη των σχολείων, κάνοντας λόγο για “Big Brother στα σχολεία” και διάφορα άλλα ανεκδιήγητα… Αυτό που βλέπετε στο βίντεο, δεν συνέβη μόνο εχθές στο 1ο Λύκειο. Συμβαίνει συχνά εδώ και αρκετό καιρό σε πολλά σχολεία του Αλίμου. Πολύ κρίμα για τον τόπο μας. Πολύ κρίμα και για τους ανθρώπους μας.”

Μάλιστα ο δήμαρχος προχώρησε και στη δημοσίευση του video που καταγράφει τους ασυνείδητους την ώρα που βανδαλίζουν το σχολείο ανενόχλητοι.

Δείτε το video

Καταγγελία Δημάρχο Αλίμου: “Ειδοποιούμε την Αστυνομία ότι γίνονται βανδαλισμοί και δεν έρχεται κανείς”

Ο Δήμαρχος Αλίμου, προχώρησε σήμερα στο πλαίσιο τηλεοπτικής του εμφάνισης και σε μια σοβαρή καταγγελία καθώς όπως δήλωσε  “Δυστυχώς είναι το πολλοστό κρούσμα άγριου βανδαλισμού που έχουμε σε σχολείο της περιοχής μας. Το βίντεο που κατέγραψαν οι περίοικοι φαίνεται σαν να είναι πόλεμος.

Είναι ντροπή για την κοινωνία που δεν προλαβαίνει αυτούς τους νεαρούς. 

Είναι θλιβερό γιατί η Αστυνομία, παρά τις κλήσεις δεν επεμβαίνει. Κάθε φορά που έχουμε σε σχολείο βανδαλισμούς, η Αστυνομία ειδοποιείται και ποτέ δεν έρχεται.

Είναι ντροπή για την Αστυνομία που δεν καταστέλλει αυτούς που τα σπάνε. Έχουμε γίνει μόνοι μας ντετέκτιβ και μαζεύουμε στοιχεία για να αποκαλύψουμε την ταυτότητα των δραστών. Μας έχουν δώσει στοιχεία και οι διευθυντές των σχολείων και ετοιμάζουμε φάκελο για καταγγελία στον Εισαγγελέα.

Ο κ. Κονδύλης αναφέρθηκε εκτενώς και στα μέτρα που προτίθεται να λάβει ο Δήμος Αλίμου ούτως ώστε να σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοια θλιβερά περιστατικά βανδαλισμού σχολείων της πόλης και δεν είναι άλλα από την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας, καμερών και συναγερμού σε όλα τα σχολεία της αρμοδιότητάς του ώστε να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία και στην καταστροφή δημόσιας περιουσίας.