- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Βασ. Σπανούλης και Δημ. Διαμαντίδης βρέθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την χθεσινή ημέρα θα την θυμούνται για πάντα οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Βασίλη Σπανούλη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη και να περάσουν μια ολόκληρη ημέρα μαζί τους μιλώντας για την αξία και τα ιδεώση του αθλητισμού, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Με αυτή τους την επίσκεψη, οι αθλητές θέλησαν να τους εμφυσήσουν την αγάπη για τον αθλητισμό και να τους μεταλαμπαδεύσουν μηνύματα: της αποδοχής της διαφορετικότητας, της συνεργασίας και της συμφιλίωσης, με κοινό τους σύνθημα «Οχι στη βία και στο ρατσισμό».

Είναι η πρώτη από τη σειρά επισκέψεων που θα ακολουθήσουν και με άλλους διακεκριμένους αθλητές και Ολυμπιονίκες από όλα τα αθλήματα για την προαγωγή του φίλαθλου πνεύματος και του «ευ αγωνίζεσθαι». Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων Θεόφιλος Τζώρτζης μαζί με τους εκπαιδευτικούς είχαν οργανώσει αρχικά μία εκδήλωση με επίκεντρο τη διαφορετικότητα και μηνύματα κατά του ρατσισμού.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Σταύρος Κοντονής είπε: «Εμείς σήμερα εδώ με την παρουσία των δύο αυτών μεγάλων αθλητών μας στο σχολείο σας, πλάι στα παιδιά, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει. Ο αθλητισμός είναι μια διαδικασία η οποία φέρνει κοντά διαφορετικούς λαούς και ανθρώπους, κάνει φίλους, χτίζει χαρακτήρες. Μας δίνει τη δυνατότητα εκεί που αποτυγχάνουμε να ξαναπροσπαθήσουμε και να βελτιωθούμε.  Αυτό το μήνυμα πρέπει να πάρει κάθε παιδάκι, κάθε μαθητής και μαθήτρια από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, τον Βασίλη και τον Δημήτρη, τον Δημήτρη και τον Βασίλη, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και σήμερα βρίσκονται δίπλα σας. Πρόκειται για δύο μεγάλους αθλητές που είναι φίλοι και συμπτωματικά αγωνίστηκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να συνεχίσουν να είναι φίλοι, ούτε βεβαίως να ανταγωνίζονται ευγενώς στους αγωνιστικούς χώρους. Θέλουμε να κρατήσουμε το παράδειγμά τους. Ο αθλητισμός είναι πεδίο στο οποίο αναπτύσσεται η προσωπικότητα του καθενός μας, δεν είναι πεδίο εκτόνωσης με γνώμονα τη βία, τη μισαλλοδοξία και την αλληλοεξόντωση. Ας κρατήσουμε λοιπόν ότι μπορούμε να υποστηρίζουμε την ομάδα μας χωρίς ποτέ να παρεκτραπούμε σε παράνομες πράξεις που δυσφημούν τον αθλητισμό και διώχνουν από τους κόλπους του ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εγώ σαν άνθρωπος του αθλητισμού θα σας έλεγα να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό, όπου εσείς θέλετε. Και όπως ανέφερε και ο κύριος υπουργός νομίζω ότι το σημαντικότερο μήνυμα από τον αθλητισμό είναι να γίνουμε καλοί άνθρωποι. Αυτός είναι ο στόχος όλων μας μέσα από τον αθλητισμό. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά και υγεία σε όλους σας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βασίλης Σπανούλης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε ανάμεσά σας και νιώθουμε κι εμείς παιδιά. Εμείς είμαστε ευλογημένοι και τυχεροί που ασχοληθήκαμε με τον αθλητισμό, αλλά θέλω να σας επισημάνω να μην παραμελείτε ποτέ τα μαθήματά σας και να καλλιεργείτε το μυαλό σας, αυτό θα σας βοηθήσει και στον αθλητισμό. Το πιο σημαντικό μήνυμα του αθλητισμού είναι η συνεργασία με τον διπλανό μας για να πετύχουμε κάτι. Αυτό να το θυμάστε».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι Διαμαντίδης και Σπανούλης αγωνίστηκαν σε αγώνα επίδειξης με τους μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης του σχολείου, υπέγραψαν αυτόγραφα και συνομίλησαν με τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους.