Αρχική InfoTeens Νέα Βάσεις: τέρμα οι ρομαντισμοί

Βάσεις: τέρμα οι ρομαντισμοί

πανελληνιες1

Μεγάλη η πτώση των βάσεων φέτος σε όλο το φάσμα των σχολών ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης. Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι για πρώτη φορά έπεσαν οι βάσεις της Ιατρικής Σχολής κάτω από τα 19.000 μόρια, ενώ σε άλλες σχολές υπήρξε πτώση μέχρι και 4.000 μονάδων. Αλλά υπάρχει και άλλη μεγαλύτερη έκπληξη: σχολές όπου υποψήφιοι θα φοιτήσουν έχοντας πετύχει μόλις 4.400 μόρια.

Και βέβαια, αν κάπου υπήρξε μια κάποια άνοδος ή έστω σταθερότητα, αυτή βρίσκεται στις σχολές που μπορούν να εξασφαλίσουν, πολύ συγκεκριμένα, επαγγελματική αποκατάσταση στους νέους ανθρώπους.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που προκαλεί εντύπωση και ενδεχομένως κάποιες περαιτέρω σκέψεις. Φταίνε τα θέματα, τα οποία ήταν εξαιρετικά δύσκολα; Βέβαια, και άλλοτε είχε συμβεί κάτι τέτοιο.

Φταίει η γενικότερη συγκυρία; Η όλη αβεβαιότητα, η πίκρα και η στεναχώρια που βιώνουμε σε αυτή τη χώρα και διεισδύει -εύκολα- στην ψυχή των παιδιών, ισοπεδώνοντας όνειρα, ελπίδες, κουράγια...

Μήπως όλη αυτή η κατάσταση έκανε τα παιδιά να απαξιώσουν συστήματα, εξετάσεις, πανεπιστήμια, σπουδές...

Μήπως αυτό το περίφημο "αύριο" των παιδιών δεν το "ντύνουν" πια τα όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο, που θα τον χτίσουν τα ίδια -με τις προδιαγραφές που θέλουν- για να τον κατοικήσουν έπειτα, αλλά τα χρέη, η μιζέρια, τα πολύ πραγματικά πλέον αδιέξοδα, οι εκπτώσεις... όλα αυτά που, αντιθέτως, σφραγίζουν την πόρτα προς έναν καινούργιο κόσμο.

Δυστυχώς, μέσα σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να περιμένουμε άνοδο των βάσεων, αλλά πτώση και απαξίωση. Κρίμα...


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.