Βασιλική Κεραμιδά: Η νεαρότερη εκλεγμένη πρόεδρος χωριού στην Ελλάδα και μητέρα 2 παιδιών μιλά στο Infokids!

*Γράφει η Κλέλια Κλουντζού

Η Βασιλική Κεραμιδά είναι 36 ετών και ζει στο χωριό Δόμιρος Σερρών, ένα μικρό χωριό με μόλις 65 κατοίκους! Μαζί με το σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους, αποφάσισαν να παραμείνουν στον τόπο τους, παρά τις δυσκολίες που έχει η ζωή σε ένα χωριό που δεν έχει ούτε καν φούρνο! Στις τελευταίες εκλογές, οι κάτοικοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και την ανέδειξαν πρόεδρο της τοπικής κοινότητας!

«ΜΟΛΙΣ 10 ΝΕΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ 7 ΠΑΙΔΙΑ!»

«Το χωριό μας λέγεται Δόμιρος, ανήκει στον Δήμο Αμφίπολης και απέχει 45 χιλιόμετρα απο τις Σέρρες.Έχει 65 κατοίκους εκ των οποίων μόνο οι 10 είναι νέοι! Για τα παιδιά δεν είναι και τόσο εύκολη η ζωή στο χωριό, πόσο μάλλον σε ένα τόσο μικρό σαν το δικό μας. Σήμερα στον Δόμιρο ζουν επτά παιδάκια. Οι ηλικίες τους είναι τεσσάρων, έξι, εννέα, έντεκα, δεκατεσσάρων, δεκαέξι και δεκαεπτά ετών ! Όλα τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο στο διπλανό χωριό στο Ροδολίβος.

Κάποια πηγαίνουν με λεωφορείο και τα μικρότερα τα πηγαίνουμε εμείς με τα αυτοκίνητά μας. Και για τις ξένες γλώσσες, τα φροντίστηρια, για τα πάντα χρειάζεται να μετακινηθούμε από το χωριό.

Ο γιος μου πηγαίνει στο ποδόσφαιρο,στην φιλαρμονική και το φροντιστήριο στο Ροδολίβος, ενώ η κόρη μου που ασχολείται με την aerial γυμναστική πηγαίνει στο Δραβίσκο που απέχει περίπου 7 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι πηγαινοερχόμαστε και πέντε και έξι φορές την ημέρα, στα διπλανά χωριά. Τα παιδιά μας όμως είναι τυχερά γιατί έχουν μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία για παιχνίδι σε σχέση με τα παιδιά που μεγαλώνουν στις πόλεις», λέει η Βασιλική Κεραμιδά.

«ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ!»

Στο χωριό δεν υπάρχουν ανέσεις. Εκτός από το σχολείο, δεν υπάρχει ούτε παντοπωλείο, ούτε φούρνος, ούτε φαρμακείο. Να φανταστείτε ότι φούρνος υπήρχε όταν εγώ ήμουν στην ηλικία μου των παιδιών μου.Έχουμε μάθει σε αυτόν τον τρόπο ζωής.»

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ»

Τα παιδιά φυσικά και θέλουν να φύγουν κάποια στιγμή.Τους αρέσει το χωριό, γιατί ζούνε πιο ελεύθερα, αλλά τους λείπουν και πολλά πράγματα και ανέσεις που δεν υπάρχουν εδώ. Η ζωή στο χωριό για μια νέα οικογένεια δεν θα έλεγα ότι είναι εύκολη. Μπορεί να μας αρέσει η ησυχία, τα παιδιά να παίζουν αμέριμνα στους δρόμους χωρίς να φοβούνται,από την άλλη όμως η ζωή και η μεταφορά των παιδιών στο σχολείο,στα φροντιστήρια,αλλά και στις δραστηριότητες τους γίνονται πολλές φορές κουραστικά.»

«ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ!»

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ στο χωριό. Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και μετά επέστρεψα πάλι στο Δόμιρο. Το 2019 αποφάσισα να βάλω υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές.

Κάποιοι κάτοικοι εδώ στο χωριό μου το πρότειναν γιατί ήμουν πολύ δραστήρια και μου άρεσε να προσφέρω. Τότε είπα ότι θα το κάνω. Στην αρχή ο σύζυγός μου ήταν λίγο διστακτικός, αλλά στο τέλος το δέχτηκε ! Στην κόρη μου δεν πολυαρέσει που είμαι όπως λέει «η αρχηγός του χωριού», γιατί λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι! Στις εκλογές του Οκτωβρίου θα ξαναβάλω υποψηφιότητα

Στις επόμενες εκλογές θα ξαναβάλω. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να υπηρετώ και να προσφέρω στον τόπο που αγαπώ. Οι κάτοικοι με αντιμετωπίζουν με αγάπη,μου λένε τα καθημερινά ζητήματα που τους απασχολούν και εγώ με την σειρά μου προσπαθώ να τα λύσω. Πολλές φορές μου ζητούν μέχρι και να μεσολαβήσω για την αύξηση της σύνταξης! Δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και αυτό με τιμά ιδιαίτερα!»

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στην Κόρινθο: Ζωγράφισαν σε Δημοτικό ουράνιο τόξο – Έντονες αντιδράσεις από γονείς για “σύμβολα ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας”

Τα ηλικιωμένα ζευγάρια αποδεικνύουν ότι η αγάπη δεν έχει όριο ηλικίας – 5 μαθήματα που αξίζει να πάρουμε από τη στάση τους

Τερατογένεση: Ο εφιάλτης που δεν θέλει καμιά μαμά να αντιμετωπίσει στο άκουσμα θετικού τεστ εγκυμοσύνης