Αρχική Infokids Υγεία Βελονισμός και ρεφλεξολογία για τη θεραπεία των παιδιών

Βελονισμός και ρεφλεξολογία για τη θεραπεία των παιδιών

Children_acupuncture2

Από τον Δημήτρη Μαύρο, Παθολόγος, Φυσιοπαθητικός, Βελονιστής (http://www.velonismos-marousi.gr/enallaktikes-therapies)
Δύο από τις πιο διαδεδομένες θεραπευτικές τεχνικές που εφαρμόζονται τελευταία με μεγάλη επιτυχία και στα παιδιά, στο δυτικό κόσμο, η αντανακλαστικοθεραπεία ή ρεφλεξολογία και η τρηματοθεραπεία ή βελονισμός είναι αρχαίες θεραπείες και μέθοδοι που έχουν δοκιμαστεί χιλιάδες χρόνια με επιτυχία. Η εφαρμογή τους σε πολύ νεαρότερες ηλικίες έχει αποδειχθεί ότι έχει πολύ καλά και ασφαλή αποτελέσματα, εφόσον πάντα η εφαρμογή τους γίνεται από ειδικευμένο επαγγελματία του χώρου.
Οι εναλλακτικές θεραπείες έχουν πολλές φορές γρηγορότερα και αμεσότερα αποτελέσματα σε νεαρές ηλικίες. Έτσι, στην αντανακλαστική τα παιδιά αντιδρούν ευκολότερα διότι, δεν έχουν ακόμα αρχίσει να συσσωρεύουν τοξίνες στο σώμα τους, δεν έχουν κουράσει τις απεκκριτικές τους οδούς, δεν έχουν λειτουργήσει σε στρεσογόνες καταστάσεις όπως οι μεγαλύτεροι, το νευρικό τους σύστημα είναι παρθένο όπως και σχεδόν όλα τα συστήματα τα οργανικά σε σχέση με μεγαλύτερες ηλικίες.

Acupuncture-for-children

Εφόσον λοιπόν το ηλεκτροχημικό εργοστάσιο που λέγεται ανθρώπινο σώμα δεν έχει ακόμα φορτιστεί και κουραστεί από την πάροδο των ετών, είναι λογικό να αντιδρά θετικότερα στις εντολές που δίδονται με αυτές τις τεχνικές. Μην ξεχνάμε ότι και η ρεφλεξολογία και ο βελονισμός είναι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε για να δώσουμε στον οργανισμό μηνύματα – εντολές λειτουργίας. Οι θεραπείες αυτές αντιμετωπίζουν παθήσεις αλλά και αλλεργίες, πονόδοντο, αϋπνίες, φοβίες κ.λπ.
Στα παιδιά, που η ζωή έχει αρχίσει πριν λίγο και είναι απαραίτητο να χτιστεί ο οργανισμός τους σωστά και να ακολουθήσει μια υγιής ανάπτυξη χωρίς προβλήματα, η εφαρμογή αυτών των τεχνικών αμιγώς η συμπληρωματικά είναι ό,τι καλύτερο για την μετέπειτα ζωή τους. Βοηθούν στη σωστή λειτουργία του ενδοκρινικού, του συστήματος που κανονίζει την εύρυθμη λειτουργία των αδένων του σώματος. Επίσης ενεργοποιούν τη σωστή  λειτουργία των εντέρων, του λεπτού εντέρου, βοηθώντας  έτσι στην πιο ολοκληρωμένη απορρόφηση των συστατικών θρέψης και του παχέως εντέρου, κανονίζοντας καλύτερα την διαδικασία αποβολής των κοπράνων.

acupuncture

Στις μικρές ηλικίες η εύρυθμη λειτουργία όλων των οργανικών συστημάτων έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι στην μετέπειτα ζωή διότι το σώμα είναι σε ανάπτυξη και έχει ανάγκη την πληρέστερη απόδοση  όλων των λειτουργιών του οργανισμού.

Η ρεφλεξολογία και ο βελονισμός επηρεάζουν θετικά την κυκλοφορία του αίματος. Αποτέλεσμα της καλύτερης αιμάτωσης είναι η πληρέστερη οξυγόνωση του οργανισμού, βασικού παράγοντα αντιοξείδωσης. Επίσης παράλληλο σύστημα που αντιδρά και επηρεάζεται θετικά από τις θεραπείες αυτές είναι και το λεμφικό. Έτσι παροχετεύονται και καταστρέφονται παθογόνοι  μικροοργανισμοί γρηγορότερα.  Συνέπεια της καλύτερης λειτουργίας  των ανωτέρων συστημάτων είναι η σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

1


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.