«Βία στο σπίτι: Μια συζήτηση για τα αίτια και τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών» στον Ιανό (25/11)

DomesticViolence-Family-21Στη δεύτερη συνάντηση του κύκλου ενημερωτικών ομιλιών «Ενημερωμένοι γονείς- Χαρούμενα παιδιά» που διοργανώνουν από κοινού το Infokids.gr και το Βιβλιοπωλείο Ιανός μας προσκαλούν να συζητήσουμε για το φαινόμε­νο της ενδοοικογενειακής βίας στις παρούσες κοινωνικοοικονο­μικές συνθήκες καθώς και να αναλύσουμε τα αίτια και τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παι­διών και των εφήβων, την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα στο Ianos Cafe.

Tον Δεκέμβριο του 1999, η 25η Νοεμβρίου ανακηρύχθηκε, από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, αναδεικνύοντας ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμιες διαστάσεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνερ­γασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε) και την τηλεφωνική συμβουλευτική υπη­ρεσία 8018011177 (για γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους ενήλι­κες)-116111 (για παιδιά και εφήβους).

logo_egxp

Σύντομη παρουσίαση της Συμβουλευτικής
Τηλεφωνικής Υπηρεσίας της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

Η Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) λειτουργεί υπό την επιστημονική ευθύνη του κυρίου Ιωάννη Τσιάντη, Αν. Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με την επιχορήγηση και εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Η υπηρεσία έχει πανελλαδική εμβέλεια.

Η «Γραμμή-Σύνδεσμος 801 801 1177» για την ψυχοκοινωνική υγεία παιδιών και εφήβων απευθύνεται αποκλειστικά σε γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους ενήλικες (συγγενείς, επαγγελματίες υγείας, ψυχικής υγείας) που θέλουν να μιλήσουν για θέματα ψυχικής υγείας παιδιού ή εφήβου. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές και μπορούν να γίνουν από σταθερό τηλέφωνο από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας με χρέωση αστικής κλήσης. Απαντούν αποκλειστικά σύμβουλοι, επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Οι ώρες λειτουργίας είναι από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9.30 πμ-8.30μμ.

Η Ευρωπαϊκή «Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111» απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά και εφήβους και προσφέρει κατανόηση, υποστήριξη και συμβουλευτική στα θέματα που τους απασχολούν.
Αν είσαι παιδί ή έφηβος μη διστάσεις να τηλεφωνήσεις αν έχεις ανησυχίες για το μέλλον σου, αν εκφοβίζεσαι στο σχολείο, αν βρίσκεις δυσκολίες στη σχέση με τους γονείς ή τους φίλους σου, αν αντιμετωπίζεις προβλήματα στην οικογένεια, ή αν απλά ανησυχείς για κάτι. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σου για ό,τι χρειασθείς.
Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές και είναι δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο. Απαντούν αποκλειστικά επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Οι ώρες λειτουργίας είναι από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 2.00μμ-8.30μμ και το Σάββατο 9.30πμ-2.00μμ.

Σκοπός της υπηρεσίας είναι ο σύμβουλος να:

  • προσφέρει κατανόηση
  • προσφέρει ψυχολογική στήριξη
  • να αναγνωρίσει και να αναδείξει τα προβλήματα με βάση τα όσα ακούει
  • να δώσει συμβουλές για άμεση αντιμετώπιση
  • να δώσει πληροφορίες και υποδείξεις για οτιδήποτε κρίνεται απαραίτητο για το όφελος του παιδιού ή του εφήβου που τηλεφωνεί

Είσοδος ελεύθερη

Ιανός

Σταδίου 24