- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Για “παιχνίδι” κάνουν λόγο 3 κατηγορούμενοι στις απολογίες – “Ο 15χρονος δεν εξέφρασε την ενόχληση του”

Τις απολογίες των τριών από τους -μέχρι τώρα- έξι κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου αγοριού στο Ίλιον, [2] φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Για την υπόθεση των βιασμών στο Ίλιον, έχουν κριθεί προφυλακιστέοι συνολικά πέντε ανήλικοι, ενώ ο ένας από τους κατηγορούμενους αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Την Τετάρτη (28.12.2022) ο Βούλγαρος κατηγορούμενος θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ο Αλβανός, ο οποίος φέρεται να ήταν αυτός που «οργάνωνε» τους ομαδικούς βιασμούς.

“Ο 15χρονος δεν εξέφρασε την ενόχληση του”

Η μία εκ των τριών απολογιών, που δημοσιεύει το newsit.gr, ανήκει σε ένα από τα αγόρια που φέρεται να βιντεοσκοπούσε τις φρικιαστικές πράξεις. Πρόκειται για τα βίντεο που είχαν διανέμει -σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία- και σε άλλα παιδιά του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος φέρεται να είπε: “Το πρώτο περιστατικό έγινε στα μέσα Νοεμβρίου και ξεκίνησε με ένα απλό πείραγμα μεταξύ όλων, όπως συνηθίζαμε να κάνουμε τις φορές που βρισκόμασταν στα πλαίσια της μεταξύ μας παρέας και του ελεύθερου χρόνου μας.

 «Ξεκίνησε με πείραγμα μεταξύ όλων, στο αστείο του 15χρονου, κάποιος από την παρέα με παρότρυνε να τραβήξω βίντεο την σκηνή με όλους«

Όταν ξεκίνησε το αστείο εις βάρος του 15χρονου, εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή. Στην αρχή απλώς κοιτούσα, ενώ κάποια στιγμή κάποιος από την παρέα με παρότρυνε να τραβήξω βίντεο την σκηνή με όλους τους εμπλεκόμενους φίλους μου. [3]

Μετά την λήξη της πλάκας -όπως πιστεύαμε- καθόμασταν όλοι μαζί στο δωμάτιο και συζητούσαμε, ενώ εκεί ήταν και ο 15χρονος, ο οποίος μετά από λίγο έφυγε, καθώς μας είπε ότι έπρεπε να γυρίσει σπίτι του και στη συνέχεια αποχωρήσαμε και όλοι οι άλλοι”.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος, “μετά το περιστατικό συνεχίστηκε κανονικά η καθημερινότητά μας στο σχολείο και σε καμία περίπτωση δεν αντιλήφθηκε κανείς ότι όλη αυτή η συμπεριφορά ήταν ένα λάθος, καθώς μετά ο 15χρονος δεν εξέφρασε -απ’ όσο γνωρίζω- την έντονη ενόχληση του σε κάποιον.

Μάλιστα, το επόμενο απόγευμα κανονίσαμε να βγούμε όλοι μαζί και πήγαμε ξανά σε εκείνο το σπίτι. Το πρώτο βίντεο που τράβηξα, το έστειλα αποκλειστικά στους παρευρισκόμενους, αφού οι ίδιοι μου το ζήτησαν, και σε κανέναν άλλον [2]”.

Σχετικά με όσα αποτρόπαια βίωσε ο 15χρονος μια ακόμα φορά, ο παραπάνω κατηγορούμενος, φέρεται να κατέθεσε ότι “το δεύτερο περιστατικό συνέβη στις 19/11/2022, μετά από περίπου πέντε μέρες.

Στο μεταξύ, κάθε φορά που βρισκόμασταν, συνεχίσαμε να πειράζουμε ο ένας τον άλλον, ως αστείο μεταξύ μας. Όπως και την πρώτη φορά, έτσι και το δεύτερο περιστατικό ξεκίνησε με το να πειράζουμε ξανά ο ένας τον άλλον για πλάκα, ώσπου κάποιος από την παρέα πρότεινε στους υπόλοιπους να κάνουμε το ίδιο στον 15χρονο.

Το δεύτερο βίντεο δεν το έστειλα σε κανέναν, ενώ το διέγραψα σχεδόν αμέσως μετά το περιστατικό. Η παρουσία μου εκεί ήταν εντελώς παθητική και το σοβαρό μου λάθος ήταν ότι υπάκουσα στις παροτρύνσεις των άλλων και βιντεοσκόπησα το συμβάν”.

“Μου έχει συμβεί κι εμένα”

Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να είπε στην απολογία του: “Όλο αυτό ήταν μια πλάκα, ένα παιδικό παιχνίδι.

Άρχισε με διάφορα πειράγματα μεταξύ μας πάνω από τα ρούχα, αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε. Εγώ δεν τον πόνεσα στην αρχή, αλλά ένα άλλο παιδί τον πόνεσε.

Μου έχει συμβεί και εμένα, και πριν και μετά το βίντεο, αλλά δεν με πόνεσαν τα παιδιά. Έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη στον 15χρονο και στην οικογένειά του”.

“Δεν περίμενα ότι θα καταλήξει έτσι”

Ο τρίτος κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε: “Είναι πολύ καλός μου φίλος ο 15χρονος, ήταν ένα παιχνίδι αυτό που κάναμε. Αυτό με το παιδί δεν περίμενα ποτέ ότι θα καταλήξει έτσι. Λυπάμαι πολύ. Ήμουν παρών σε ένα περιστατικό και όχι σε όλα”.

“Αυτό με το παιδί δεν περίμενα ποτέ ότι θα καταλήξει έτσι”

Ο 16χρονος Αλβανός , μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου, D.V, φέρεται να μη συμμετείχε στους ομαδικούς βιασμούς που υπέβαλλε η μεικτή ανήλικη συμμορία τον 15χρονο Αλβανό, ενώ όταν ο ίδιος απομακρύνθηκε από την “παλιά παρέα”- όπως την αποκαλούσε-, είχε τηρήσει αποστάσεις και ο ίδιος, ενώ τον προσέγγισε και του είχε ζητήσει συγγνώμη . Ο ίδιος στην απολογία του, φέρεται να παρέθεσε για τον 15χρονο Αλβανό, «Ο…. είναι πολύ καλός μου φίλος, ήταν ένα παιχνίδι αυτό που κάναμε. Αυτό με το παιδί δεν περίμενα ποτέ ότι θα καταλήξει έτσι. Λυπάμαι πολύ. Ήμουν παρών σε ένα περιστατικό και όχι σε όλα».

«Ο εντολέας μου ήταν θεατής» – Τι λέει ο δικηγόρος μαθητή από τη συμμορία ανηλίκων που βίαζαν τον 15χρονο

Ο δικηγόρος του ενός κατηγορουμένου, Εμμανουήλ Διαμαντάρας μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση. [4]

«Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν κληθεί και οι γονείς από τις υπηρεσίες. Εγώ αυτό που προσπαθώ να πω δεν είναι ότι κάποιος που κάνει κάτι να μην τιμωρείται, αλλά είναι 15 χρόνων αυτά τα παιδιά και πρέπει να το αντιληφθούμε αυτό.

Όσο σκληρό και να είναι το βίντεο και οι πράξεις, τα παιδιά είναι στο όριο της προφυλάκισης ηλικιακά, που σημαίνει ότι ο νόμος μπορεί και να αναγνωρίζει ότι αυτά τα παιδιά είναι παιδιά. Είναι παιδιά ηλικιακά είναι παιδιά και με την έννοια του νόμου. Ένας εκ των γονέων με όρισε συνήγορο.

Μίλησα με τον γονέα ενός εξ αυτών είναι η κλασική περίπτωση γονέα που έχουν κάνει τα πάντα για να βοηθήσουν τα παιδιά τους, να πάρουν σπίτι να φτιάξουν υποδομές για να μπορέσουν να έχουν χρήματα και άφησαν το πιο σημαντικό, την επιτήρηση», είπε αρχικά.

«Το παιδί αυτό δεν έχει συμμετοχή στο βίντεο, είναι απλός θεατής. Όχι ότι αυτό δεν έχει απαξία, αλλά είναι απλός θεατής. Τα ναρκωτικά δεν βρέθηκαν στο σπίτι του παιδιού που υπερασπίζομαι, βρέθηκαν στο σπίτι ενός άλλου από την παρέα που τα δικαιολόγησε, γιατί ο πατέρας του έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας από ένα εργατικό ατύχημα, και στο πλαίσιο της φέρεται να μπορεί να κάνει τέτοια χρήση. Τα ναρκωτικά και οι ζυγαριές ακριβείας βρέθηκαν σε διαφορετικά σπίτια», συμπλήρωσε ο κ. Διαμαντάρας.

«Ο δικός μου πελάτης μου είπε ότι ήταν δύο περιστατικά, και στο ένα δεν ήταν γιατί είχε φροντιστήριο, ενώ στο άλλο φαίνεται ότι προσπάθησε να το σταματήσει φωνάζοντας.

Όσοι έχουν προφυλακιστεί είναι παρόντες στο βίντεο, αλλά δεν ξέρω εάν αυτό θα συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους. Συνολικά κατηγορούνται 12 παιδιά, μεταξύ αυτών και 4 κορίτσια.

Κατά την καταγγελία του παιδιού τουλάχιστον στο ένα ήταν παρόντα και τα κορίτσια. Το θύμα αναφέρει και άλλα περιστατικά ήσσονος σημασίας, ότι τον θώπευαν στο σχολείο  ή στη βόλτα στο πλαίσιο του ”πειράγματος”. Δεν υπήρχαν βιασμοί στα κορίτσια. Τα βίντεο έχουν φωνές από όλους τους άλλους εκτός απ΄ το ίδιο το θύμα», είπε χαρακτηριστικά.

Για το πότε πληροφορήθηκαν οι γονείς για τα βίντεο ο κ. Διαμαντάρας εξήγησε πως, «Το είπε μετά από μερικές μέρες στη μητέρα του, ότι έχει γίνει αυτό το περιστατικό. Η μητέρα του δε το κατάλαβε στην αρχή, όπως μου είπε και η ίδια και δεν κατάλαβε την σοβαρότητα της κατάστασης.

Είπε στη μητέρα του ότι έχουν γυριστεί 2 βίντεο τέτοια και ότι το ένα το πήρε από μία ομαδική συνομιλία που έχουν και το άλλο ήταν παρών. Δεν το περιγράφει ο ίδιος ως βιασμό, γι’ αυτό δεν το κατάλαβε η μητέρα.

Προκύπτει ότι το βίντεο το έχουν αυτοί που συμμετείχαν και άλλο ένα άτομο που το ήθελε επειδή του το ζήτησαν οι καταγγέλλοντες».

Για το προφίλ του ενός κατηγορούμενου τόνισε πως, «Ο δικός μου εντολέας φαίνεται ότι δεν έχει θέματα που θα τον έκαναν να προβεί σε τέτοιες διαδικασίες. Όμως όλα τα παιδιά φαίνεται πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα, και το θύμα, κυρίως οικογενειακά θέματα.

Το παιδί που κακοποιήθηκε, συνεχίζει να πηγαίνει στο ίδιο σημείο συνάντησης και μετά από τις κακοποιητικές πράξεις σε βάρος του. Τα παιδιά είχαν το σημείο συνάντησης σε αυτό το σπίτι, έκαναν παρέα από το γυμνάσιο.

Όταν ένα παιδί σε αυτήν την ηλικία μεταδίδει βία, είναι σίγουρο ότι έχει δεχθεί βία. Οι γονείς είναι σοκαρισμένοι. Είναι άνθρωποι του μόχθου και της οικογένειας».

Διαβάστε επίσης:

Bιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Tα μηνύματα όταν πήραν χαμπάρι ότι τους ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ (video) – «Ήθελα να τον βοηθήσω αλλά πάγωσα» [3]

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Χριστουγεννιάτικο Μυστικό” στο Θέατρο Αλκμήνη (1/1) [5]

Ολόκληρες γυναίκες! Οι κούκλες κόρες της Ελένης Πετρουλάκη σε μια εντυπωσιακή φωτογράφιση [6]