Αρχική InfoMommy Νέα Βιάστηκαν στην Ιρλανδία να βγάλουν πόρισμα για την 7χρονη ξανθιά Ρομά

Βιάστηκαν στην Ιρλανδία να βγάλουν πόρισμα για την 7χρονη ξανθιά Ρομά

8

Επηρεασμένες οι ιρλανδικές αρχές από την υπόθεση της μικρής Μαρίας στα Φάρσαλα απομάκρυναν επτάχρονη με ξανθιά μαλλιά και γαλάζια μάτια από τον καταυλισμό όπου διέμεναν οι γονείς της προκειμένου να γίνει έλεγχος.

Πάντως, το τεστ DNA έδειξε ότι το ζευγάρι των δύο Ρομά στο Δουβλίνο είναι όντως οι γονείς της επτάχρονης παρά τις ανησυχίες των γειτόνων ότι επρόκειτο για παιδί που δεν ανήκε στην οικογένεια.

Το ίδιο έδειξαν τα τεστ DNA και για δεύτερο ξανθό παιδί άλλης οικογένειας Ρομά στην Ιρλανδία, το οποίο επίσης έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά του.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει εξηγήσεις από τις τοπικές αρχές για τον χειρισμό των δύο περιστατικών, αφού η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του κοριτσιού έπειτα από καταγγελία πολίτη ότι στον καταυλισμό των τσιγγάνων, που βρίσκεται στην περιοχή Τάλα (Tallaght) στο νότιο Δουβλίνο, υπήρχε ένα παιδί 6-7 ετών που ζούσε με μια πολυμελή οικογένεια ρομά αλλά δεν έμοιαζε καθόλου με τα αδέλφια του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.