Αρχική InfoMommy Νέα Βίκυ Σταμάτη: Αφήστε με να πάω στο παιδί μου

Βίκυ Σταμάτη: Αφήστε με να πάω στο παιδί μου

250713103110_0219«Κραυγή» απόγνωσης από τη Βίκυ Σταμάτη η οποία καταθέτοντας στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων στο πλαίσιο της αίτησης αποφυλάκισης που έχει υποβάλει, είπε απευθυνόμενη στους δικαστές: «Αφήστε με να πάω στο παιδί μου είναι το φως μου το φάρμακό μου αυτό που με κρατάει στη ζωή». Σε πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση η κ. Σταμάτη κατέθεσε από το πρωί της Τετάρτης και ολοκλήρωσε πριν από λίγο.

«Θα ξεκινήσω με μια επιστολή που μου εστάλη από έναν άγνωστο στην οποία γίνεται λόγος ότι όλες οι γυναίκες και συγγενείς πρώτου βαθμού πολιτικών έπρεπε και αυτές να αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες με εμένα επειδή έχουν σχέσεις με κάποιον πολιτικό;».

Πρόεδρος: πείτε μας για την υγεία σας.

Βίκυ Σταμάτη: «Έχω υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη υγείας όπως και το παιδί μου. Στερήθηκε και τους δυο γονείς του. Εγώ τιμωρούνται γιατί μοιράστηκα μέρος της ζωής μου με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Είστε μητέρα κυρία Πρόεδρε;

Πρόεδρός: Δεν έχει σημασία αυτό

Βίκυ Σταμάτη: Εγώ είμαι πρόθυμη να υποβληθώ μέχρι και σε τεστ αλήθειας . Ποιος άλλος από τους κατηγορούμενους είναι πρόθυμος; Αναφέρομαι στη φυγή μου, όταν ένας άνθρωπος βρίσκει ένα κλειδί και φεύγει χωρίς να σκεφτεί αν υπάρχουν χαντάκια φίδια αλεπούδες. Ήταν μια κίνηση εν θερμώ μετά την απορριπτική αίτηση .

Πρόεδρος: Σκεφτήκατε να φύγετε; Που βρήκατε το κλειδί;

Βίκυ Σταμάτη: Το κλειδί υπήρχε στα χέρια μου παρά πολύ καιρό . Θα μπορούσα να έχω φύγει. Μια μάνα μου πρόσφερε στέγη. Ήταν μια απεγνωσμένη κίνηση. Η σκέψη που έκανα ήταν ότι αν πεθάνω θα κρατάω το χέρι του παιδιού μου.

Πρόεδρος: Τελικά δεν το είδατε το παιδί σας.

Βίκυ Σταμάτη: Δεν κατάφερα.

Πρόεδρος: Μήπως έχουμε και τώρα πάλι καμία πάλι αυθόρμητη φυγή;

Βίκυ Σταμάτη: Η φυγή ήταν για να πάω στο παιδί μου. Θα το έκανα ξανά. Αν η οποιαδήποτε απόφαση επιβαρύνει την επαφή μας. Είμαι το τέλειο θύμα. Είμαι το εξιλαστήριο θύμα. Έλεος. Είμαι 1,5 χρόνο στη φυλακή...

Πρόεδρος: Να είστε ήρεμη.

Βίκυ Σταμάτη: Μέσα σε αυτή την αίθουσα δεν βρίσκονται οι πρωταγωνιστές. Δεν έχω καμία εμπλοκή στην υπόθεση για την οποία δικάζομαι.
Το μόνο που θέλω είναι και αλυσοδεμένη ακόμη να είμαι δίπλα στο παιδί μου. Με χρειάζεται και το χρειάζομαι. Εγώ έγινα μάνα σε μεγάλη ηλικία και μετά από άπειρες εξωσωματικές. Το δώρο που μου πρόσφερε ο Θεός και ο άντρας μου ο Άκης Τσοχατζόπουλος του το χρωστάω. Ήμουν στο κρεβάτι χωρίς μαλλιά ούτε στη τουαλέτα δεν μπορούσα να πάω. Εγώ και το παιδί μου είμαστε εντελώς άποροι. Ο κύριος Τσοχατζόπουλος δεν έχει πληρώσει τα δίδακτρα του παιδιού του τρία χρόνια. Και οι γονείς μου είναι πολύ άρρωστοι. Στις Λιβανάτες, στο διπλανό χωρίο απήχθη παιδί. Διάφοροι φτωχοί μετανάστες που ζουν εκεί θα μπορούσαν να κάνουν κακό στο παιδί μου με όλη αυτή την παραμόρφωση που επικρατεί για την οικονομική μας κατάσταση. Ο πατέρας μου φροντίζει για την βρώση και την πόση του παιδιού μου, όχι ο πατέρας του! Σε αυτή την αίθουσα βρίσκομαι για ένα λόγο, δεν με νοιάζει αν ο κόσμος με μισεί η αν έχουν κάνει τον κόσμο να με μισεί. Εγώ θα λέω την αλήθεια. Το παιδί μου είναι το κύτταρο του Τσοχατζόπουλου.

Πρόεδρος: Μη χτυπάτε το χέρι σας γιατί επιβαρύνεται την θέση σας.

Αναπληρωτής εισαγγελέας: Στις επόμενες και στις προηγούμενες διαδικασίες πλην των τελευταίων δυο, δεν ερχόσασταν στο δικαστήριο είχατε επιλέξει να εκπροσωπήστε από τον συνήγορό σας. Τι σας έκανε να προτιμάτε να εκπροσωπήστε αντί να έρθετε η ίδια. Δεν θα σας έκανε καλό να έρχεστε, να αλλάξετε παραστάσεις;

Βίκυ Σταμάτη: Έχω εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Δεν είχα καμία απολύτως επαφή κοινωνική και δεν με ενδιέφερε. Βλέπω που πρόσωπα διαταράσσουν την ψυχή μου και την σκέψη μου.

Αναπληρωτής εισαγγελέας: Σας καταλαβαίνω αλλά εγώ το είπα με την έννοια ότι έαν έρχεστε θα βγαίνετε και λίγο έξω.

Βίκυ Σταμάτη: Καταρχήν έχω εγκαταλείψει τα εγκόσμια διανύω περίοδο πένθους.

Αναπληρωτής εισαγγελέας: Τι ώρα είχατε μάθει την απόφαση του προηγούμενου δικαστηρίου που απέρριψε την αίτησή σας.

Βίκυ Σταμάτη: Το είχα μάθει από τον κύριο Κουγια γύρω στις 7. Είχα μιλήσει και με τον Ακή και του είπα οι κατέστρεψες το παιδί σου και την σύζυγό σου. Την ανάλυση μου την έκανε ο κύριος Ραγκούσης στις 9:15.

Αναπληρωτής εισαγγελέας: Ακαριαία πήρατε την απόφαση , τι ώρα έγινε αυτό;

Βίκυ Σταμάτη: Δεν πρέπει να ήταν μετά τις 10. Πήρα τα φάρμακα μου και γύρω στις 9:30.
Αναπληρωτής εισαγγελέας: Ο προηγούμενος μάρτυς είπε ότι εκεί υπήρχε φρουρά, πως ξεφύγατε από τους δυο ;

Βίκυ Σταμάτη: Στο συγκεκριμένο δωμάτιο ήταν πρώην αποθήκες , εγώ έφυγα από την καγκελόπορτα.

Αναπληρωτής εισαγγελέας: Οι φρουροί δεν το φρουρούσαν εκείνο το σημείο γιατί το θεωρούσαν ασφαλές;

Βίκυ Σταμάτη: Το θεωρούσαν ασφαλές.
Αναπληρωτής εισαγγελέας: που πήγατε μετά την έξοδό σας, όλη τη νύχτα που βρισκόσασταν;

Βίκυ Σταμάτη: Ήδη 12 παρά τέταρτο βρισκόμουν κάτω από τη στέγη κάποιου σπίτιου στο Χαϊδάρι.

Αναπληρωτής εισαγγελέας: Όλα τα δεδομένα και όλες οι αιτήσεις και κραυγές αγωνίας έχουν επίκεντρο το παιδί σας. Αφού βρεθήκατε μια ανάσα , από το παιδί σας γιατί δεν πήγατε να το βρείτε.

Βίκυ Σταμάτη: Η γυναίκα που με συνόδευε μου είχε πει ότι δεν μπορώ να σε πάω γιατί εκεί θα είναι η αστυνομία . Δεν ήθελα να παραβιάσω το άσυλο του παιδιού μου. Εξάλου ήταν μεγάλη η απόσταση, 200 χιλιόμετρα μακριά. Ήθελα να πάω ακόμη και ξυπόλητη, αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα, ενώ τις αμέσως επόμενες ώρες ήμουν στο κρεβάτι με εμετούς.
«Ήμουν σε απόγνωση αισθάνθηκα ότι δεν είχα καμία ελπίδα» είπε η κ. Σταμάτη και συνέχισε: «Η θυγατέρα του γιου μου είναι έξω, στα παιδιά της και να τα χαίρεται, αλλά γιατί αυτή η διάκριση, αυτή η διαφορά. Θέλω να οδηγηθώ στο φως, στο παιδί μου, το παιδί μου είναι το φως, είναι το φως που με κρατά στη ζωή.
Εισαγγελέας: «Σας ρώτησε η πρόεδρος εάν θα ξανασκεφτόσασταν να φύγετε και απαντήσατε ότι εάν θα απορριφθεί η αίτησή σας θα το κάνατε πάλι. Τι απάντηση ήταν αυτή, απειλή ήταν;» είπε ο Εισαγγελέας και συνέχισε: «Έχω μια απορία, όλη αυτή η κραυγή αγωνίας σας είχε σαν κίνητρο να βρεθείτε κοντά στο παιδί σας. Αφού βρεθήκατε έξω από τη δέσμευση αναρωτιέμαι; Αυτό το τρομερό πάθος σας ήταν ικανό να αντισταθμιστεί από τη σκέψη και μόνο ότι θα διαταράσσετε το περιβάλλον του παιδιού σας; Γιατί δεν τρέξατε να το αγκαλιάσετε;».

Βίκυ Σταμάτη: Ήτα 200 χιλιόμετρα μακρυά. Η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν να ευχαριστήσω τη γυναίκα που με βοήθησε και μετά ήθελα να πάω ακόμη και με ματωμένα πόδια στην εθνική οδό

Εισαγγελέας: Πως λοιπόν αυτή η ψυχική κατάσταση δεν σας οδήγησε στο παιδί σας.

«Δεν είχα δυνατότητα και δεν είχα και μέσο» είπε η κ. Σταμάτη και συμπλήρωσε απευθυνόμενη στο δικαστήριο: «Ευχαριστώ που με ακούσατε, κανείς δεν ήθελε να με ακούσει».

Σε συνεργασία με τη Huffingtonpost.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.