Βίκυ Βολιώτη: Η εξομολόγηση για το κοριτσάκι της που υιοθέτησε από την Αιθιοπία

Η Βίκυ Βολιώτη καλεσμένη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή μίλησε για το πώς βιώνει τη μητρότητα από τη στιγμή που μαζί με το σύζυγό της Σίμο προχώρησαν στην υιοθεσία ενός παιδιού από την Αιθιοπία. «Η Άννα είναι 1,5 εμείς την έχουμε ένα χρόνο ακριβώς. Σαν χτες φύγαμε για την Αιθιοπία», αποκάλυψε η ηθοποιός .

Πώς ήταν οι πρώτες ημέρες με το παιδί στο σπίτι;

«Οχτώ μηνών ήταν όταν τη φέραμε. Οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες! Φαντάζομαι για όλους τους γονιούς. Γιατί δεν ξέρεις τίποτα! Ταυτόχρονα ήταν πολύ μαγικό αυτό! Έχω αλλάξει από τότε που έγινα μητέρα. Έχω αποθέματα υπομονής που δεν είχα ανακαλύψει!», απάντησε η ηθοποιός.

Όσο για τη διαδικασία που ακολούθησε, τόνισε: «Όταν ξεκινήσαμε την διαδικασία ψάξαμε και στην Ελλάδα, όμως πολύ γρήγορα το αφήσαμε. Η χώρα μας -ευτυχώς- δεν έχει πολλά παιδιά προς υιοθεσία. Δεν είναι τόσα παιδιά όσα περιμένουμε και τα μωρά είναι πολύ λίγα. Είναι γύρω στα 40 το χρόνο. Τα ζευγάρια που ψάχνουν μωρό είναι 400 κάθε χρόνο Η διαδικασία και η γραφειοκρατία για υιοθεσία είναι σχεδόν κοινή σε όλες τις χώρες. Η Αιθιοπία έχει 6 εκατομμύρια ορφανά. Δύο τρόποι υπάρχουν για να κάνεις διακρατική υιοθεσία. Ο ένας είναι μέσω της περιφέρειας στην οποία ανήκεις. Με τους κοινωνικούς λειτουργούς του δημοσίου. Και ο άλλος είναι μέσω της διεθνούς κοινωνικής υπηρεσίας. Είναι διεθνής οργανισμός, πιστοποιημένος από το ελληνικό κράτος».

Μάλιστα αποκάλυψε ποιοι αναμένεται να είναι οι νονοί της κορούλας της «Θα την βαφτίσει η Σμαράγδα Καρύδη  μαζί με τον Θοδωρή. Ήταν απαίτησή τους και με μεγάλη χαρά δέχτηκα».