Βίντεο – Σοκ: 10χρονος τζιχαντιστής εκτελεί Ρώσους πράκτορες

jihadboyΗ τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένα νεαρό αγόρι να πυροβολεί και να σκοτώνει δύο άνδρες που φέρονται ότι εργάζονταν για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Το βίντεο δείχνει δύο γονατισμένους άνδρες να εκτελούνται από ένα παιδί ηλικίας περίπου 10 ετών. Τιτλοφορείται «Ανακάλυψη ενός εσωτερικού εχθρού» και συνοδεύεται από ένα σχόλιο στα ρωσικά. Είναι η πρώτη φορά που η σουνιτική οργάνωση δίνει στη δημοσιότητα εικόνες στις οποίες ένα παιδί εκτελεί αιχμαλώτους. Μέχρι σήμερα, στα βίντεο εικονίζονταν ανήλικοι να παρακολουθούν τις εκτελέσεις, να συμμετέχουν σε συγκρούσεις ή να εκπαιδεύονται στα όπλα.

Το βίντεο ξεκινά με την ανάκριση των δύο ανδρών. Στη συνέχεια, το βίντεο σταματά και η επόμενη σκηνή, σε εξωτερικό χώρο, δείχνει έναν γενειοφόρο μαχητή του ΙΚ με στρατιωτική στολή, όρθιο δίπλα σε ένα μικρό αγόρι που κρατά ένα πιστόλι. Ο γενειοφόρος απαγγέλλει θρησκευτικούς στίχους και ανακοινώσει ότι οι δύο άνδρες «κρατούνται από τα λιονταράκια του χαλιφάτου».

Οι δύο κατηγορούμενοι, ντυμένοι με γκρι στολή, είναι γονατισμένοι μπροστά στο παιδί που τους πυροβολεί αρχικά στο κεφάλι και συνεχίζει να τους πυροβολεί πολλές φορές ακόμη, αφού πέσουν στο έδαφος.

Μέχρι στιγμής η FSB δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το βίντεο αυτό, η αυθεντικότητα του οποίου ελέγχεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://youtu.be/NthlJLxQ2t8