Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Βίντεο σοκ: Δείτε τα κάτεργα όπου δημιουργήθηκε το φθηνό ρούχο που φοράτε

Βίντεο σοκ: Δείτε τα κάτεργα όπου δημιουργήθηκε το φθηνό ρούχο που φοράτε

homeGrid_9_1430244777

Ενα κοινωνικό πείραμα με στόχο να μας σοκάρει: Θα αγοράζατε αυτό το φθηνό μπλουζάκι αν βλέπατε τις συνθήκες σκλαβιάς και παιδικής εκμετάλλευσης που δημιουργήθηκε;

Μοδάτα ρούχα σε τιμή ευκαιρίας, αυτό δεν ζητάμε όλοι; Ενα t-shirt που κοστίζει 2 ευρώ ή ένα τζιν που κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ, δεν είναι αδιανόητο στις μέρες μας. Δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπόψη ποιος πληρώνει την πραγματική τιμή αυτού του ρούχου.

Ενα εντυπωσιακό μηχάνημα αυτόματης πώλησης τοποθετήθηκε σε κεντρική πλατεία του Βερολίνου προσφέροντας t-shirts για 2 ευρώ, για να πραγματοποιήσει ένα τεστ: Αν οι άνθρωποι δουν τις συνθήκες υπό τις οποίες παρήχθη ένα ρούχο, θα το αγοράσουν;

Το κοινωνικό πείραμα έγινε με αφορμή την επέτειο της 24ης Απριλίου, της ημέρας που 1.129 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους το 2013, όταν το εργοστάσιο ενδυμάτων Rana Plaza στο Μπαγκλαντές κατέρρευσε.

«Ας προκαλέσουμε τα brands και τους επιχειρηματίες ένδυσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα άτομα και τις κοινότητες από τις οποίες εξαρτάται η επιχείρησή τους» λένε οι εμπνευστές του.

Ρωτήστε #whomademyclothes (ποιός έραψε τα ρούχα μου) και βοηθήστε να ξεκινήσει μια #FashRev (επανάσταση στη μόδα).

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.