Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο "Βιντεομουσεία 2014»: Οι καλύτερες μαθητικές ταινίες βραβεύονται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης (21/6)

"Βιντεομουσεία 2014»: Οι καλύτερες μαθητικές ταινίες βραβεύονται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης (21/6)

VmuseumsContest_posterΜετά από 4 χρόνια επιτυχημένης δράσης στην Ανατολική Αττική σε 50 περίπου Γυμνάσια και Λύκεια, μετά από 2 χρόνια συνεργασίας με 4 γερμανικά σχολεία και τη βράβευση του Κέντρου Οπτικοακουστικής Εκπαίδευσης ΚΑΡΠΟΣ από το Institute for Media Research and Media Education στο Μόναχο, ως ένα από τα 12 καλύτερα σχέδια δράσης για την οπτικοακουστική παιδεία στην Ευρώπη το 2011-13, διοργανώθηκε φέτος ο πρώτος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών μικρού μήκους σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση.

Έχοντας λάβει 117 ταινίες μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη και από την Ηγουμενίτσα ως τους Λειψούς, η προκριματική και η κριτική επιτροπή ανέλαβαν το δύσκολο ρόλο επιλογής από τις πολύ αξιόλογες προσπάθειες των μαθητικών ομάδων. Οι 5' ταινίες μας αποκαλύπτουν μια εντυπωσιακή παλέτα από σκέψεις, αγωνίες, ελπίδες και στιγμές της καθημερινότητας των εφήβων του σήμερα. Αυτή θα αποτελέσει κομμάτι της μνήμης για τις μελλοντικές γενιές – μια και τα βίντεο αυτά θα είναι τα εκθέματα ενός εικονικού Βιντεομουσείου.

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ώρα 13:00 μπορείτε να παρακολουθήσετε τις 10 ταινίες που θα διακριθούν και να γνωρίσετε τις ομάδες μαθητών που τις δημιούργησαν! Ο ΚΑΡΠΟΣ προσφέρει ως βραβείο εξειδικευμένα κινηματογραφικά εργαστήρια στις 10 ταινίες που θα διακριθούν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579 από Δευ – Παρ 11:00 – 14:00.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.