Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Βιωματικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας για τη διαχείριση της απώλειας στα παιδιά

Βιωματικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας για τη διαχείριση της απώλειας στα παιδιά

shutterstock_92889184

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας, διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο - εργαστήριο διάρκειας τριών ωρών, με θέμα: «Η διαχείριση της απώλειας στα παιδιά. Η συμβολή του παιδικού βιβλίου ως παιδαγωγικό μέσο».

Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου - εργαστηρίου είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα διαχείρισης της απώλειας στα παιδιά και η βιωματική προσέγγιση της συμβολής του παιδικού βιβλίου ως παιδαγωγικό μέσο για τη διαχείριση του ζητήματος της απώλειας.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Γιώργος Κατσέλης, Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας, MΑ στην παιδική λογοτεχνία.

Ενότητες του σεμιναρίου-Ζητήματα διαπραγμάτευσης:

α. Θεωρητικό Μέρος

-Το ζήτημα της απώλειας στη ζωή του παιδιού (πένθος, διαζύγιο)

-Οι αντιλήψεις των παιδιών της προσχολικής και της σχολικής ηλικίας για τον θάνατο.

-Η συμβολή του παιδικού βιβλίου στην αντιμετώπιση της απώλειας (παραδείγματα λογοτεχνικών βιβλίων)

-Η περίπτωση του διαζυγίου.

-Απώλεια και αλλαγή οικογενειακού περιβάλλοντος.

-Απώλεια συλλογικών στοιχείων εθνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Η περίπτωση των γλυπτών του Παρθενώνα.

β. Βιωματικό εργαστήριο

Μελέτη περιπτώσεων παιδικών βιβλίων που πραγματεύονται το ζήτημα της απώλειας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου (Αλαμάνας & Μανδηλαρά, Άλιμος , πλησίον κτιρίου Διεύθυνσης Π.Ε. Δ Αθήνας) την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 από 17.30 μέχρι 20.30

Απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων, δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση και είναι προαιρετικό.

Βιογραφικό Σημείωμα Εισηγητή

Ο Γιώργος Κατσέλης είναι εκπαιδευτικός και συγγραφέας λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών, απ’ όπου έλαβε επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στη λογοτεχνία. Συνέχισε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή και στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε επίσης στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Έχει κυκλοφορήσει έξι βιβλία παιδικής λογοτεχνίας, καθώς και ένα εκπαιδευτικό λογισμικό για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Ως συγγραφέας συμμετέχει στο πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου πραγματοποιώντας επισκέψεις και συναντήσεις φιλαναγνωσίας με μαθητές σχολείων, ενώ είναι ενταγμένος και στο δυναμικό επιμορφωτών του ΕΚΕΒΙ για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα Λογοτεχνίας – Φιλαναγνωσίας. Με την ιδιότητα του επιμορφωτή, έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικές ημερίδες, στην εισαγωγική επιμόρφωση εκπαιδευτικών στα Π.Ε.Κ καθώς και στην ενδοσχολική επιμόρφωση σε σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β' Αθήνας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.