Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Βιομηχανική κληρονομιά και νεολαία»: Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη (4/4)

«Βιομηχανική κληρονομιά και νεολαία»: Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη (4/4)

ELLINIKIETAIREIA«Βιομηχανική κληρονομιά και νεολαία» είναι ο τίτλος ημερίδας που διοργανώνει η Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, σε συνεργασία με το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 (9.00 – 16.00), στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα στους νέους. Επιχειρεί να αναδείξει τις έως τώρα καλές πρακτικές καταγραφών, διατήρησης και ανάδειξης βιομηχανικών μνημείων και συνόλων στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, που μπορούν να γίνουν τα πρότυπα που θα εμπνεύσουν τους νέους να γνωρίσουν, να ασχοληθούν και να απασχοληθούν με το αντικείμενο.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι μέλη της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπρόσωποι ΟΤΑ, που υλοποιούν έργα σχετικά με το θέμα, καθώς και ειδικοί επιστήμονες που πραγματοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά καλλιτεχνικά προγράμματα και πολιτιστικές διαδρομές, από την Ελλάδα και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια των εκπαιδευτικών εργαστηρίων με θέμα «Βιομηχανική κληρονομιά και νεολαία: σχέσεις μνήμης έμπνευσης και δημιουργικότητας», που υλοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2014. Διοργανώνεται με τη συνεργασία και υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης-ΕΠΝ 2014 και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «Νόησις».

Η ημερίδα με διεθνή συμμετοχή εντάσσεται σε μια προσπάθεια του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ανάδειξη των αξιών της βιομηχανικής κληρονομιάς στη χώρα μας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, που έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1990. Εντάσσεται επίσης σε μια διεθνή προσπάθεια, που κάνει η Διεθνής Επιτροπή για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς (TICCIH), στην οποία περιλαμβάνεται και η υπογραφή πριν από 10 χρόνια στην πόλη Νίζνυ Ταγκίλ των Ουραλίων της Χάρτας για την προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς.

Η ημερίδα στις 4 Απριλίου 2014 θα περιλαμβάνει δύο συνεδρίες με εισηγήσεις-παρουσιάσεις, ανακοίνωση αποτελεσμάτων των εκπαιδευτικών εργαστηρίων, που διοργανώθηκαν τον Φεβρουάριο και επισκέψεις στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις και σε βιομηχανικά ιστορικά κτίρια και σύνολα στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΜΚΟ), η οποία αγωνίζεται από το 1972 για το περιβάλλον και τον πολιτισμό της χώρας (www.ellet.gr). Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΕΤ ιδρύθηκε το 1991 έχοντας στο κέντρο της δράσης του την πολιτιστική κληρονομιά, την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον και τους τρόπους διάσωσής τους. Λειτουργεί με δικό του κανονισμό, εναρμονισμένο με το καταστατικό της Ελληνικής Εταιρείας και αναπτύσσει δράση στο χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, βασιζόμενο στην εθελοντική προσφορά γνώσεων, έργου και πόρων των μελών και των φίλων του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.