Αρχική InfoTeens Νέα «Βιώνοντας το Σέλας»: Απολαύστε δωρεάν τη σημερινή ψηφιακή παράσταση του Πλανητάριου αφιερωμένη στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο (22/12)

«Βιώνοντας το Σέλας»: Απολαύστε δωρεάν τη σημερινή ψηφιακή παράσταση του Πλανητάριου αφιερωμένη στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο (22/12)

Voreio selasΤο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου γιορτάζει Χειμερινό Ηλιοστάσιο, την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου και προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει τη μοναδική όσο και πρωτότυπη ψηφιακή παράσταση «Βιώνοντας το Σέλας».

Η 25λεπτη παράσταση «Βιώνοντας το Σέλας», είναι η πρώτη πλανηταριακή παράσταση σε παγκόσμιο επίπεδο που καταγράφει το Σέλας σε όλη του την μεγαλοπρέπεια και το προβάλλει καλύπτοντας πλήρως τον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου (950 μ2). Ξεπερνώντας κατά πολύ το επίπεδο του απλού χομπίστα-παρατηρητή ο δημιουργός της κ. Terence Murtagh προτείνει στο Ελληνικό κοινό μια ολοκληρωμένη όσο και εξαιρετικά πρωτότυπη παράσταση που απευθύνεται σε όλους εκείνους, που μαγεύονται από τα ιδιόμορφα φυσικά φαινόμενα και επιθυμούν να τα βιώσουν και με τις δικές τους αισθήσεις.

14
Για την δημιουργία της παράστασης αυτής o κ. Murtagh ταξίδεψε δώδεκα φορές ως το Fairbanks της Βόρειας Αλάσκας αλλά και ως το Τρόμσο της Βόρειας Νορβηγίας, όπου και κατέγραψε σε time-lapse φωτογράφιση το μοναδικό θέαμα του Σέλαος για τους θόλους των Πλανηταρίων.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν 4 προβολές: στις 18:30, στις 19:15, στις 20:00 και στις 20:45. Σημειώνεται ότι η είσοδος στις προβολές αυτές είναι ελεύθερη απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στο Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των θέσεων.

19

Οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Σε όλους τους ορόφους των κτηριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι εφικτή η μετακίνηση χρηστών/χρηστριών αναπηρικού αμαξιδίου. Επίσης υπάρχει προσαρμοσμένος χώρος υγιεινής για ΑμεΑ, ενώ οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λ. Συγγρού 387 , 175 64 Π. Φάληρο
(είσοδος από οδό Πεντέλης 11).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.