Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Βιβλίο: «Ακόμα φεύγει»

Βιβλίο: «Ακόμα φεύγει»

boyanou-bk2

Ένας εικοσάχρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου θα δικαστεί με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση αλλά θα αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Μετά την αθωωτική απόφαση ο νεαρός θα σπεύσει να εξαφανιστεί από το σπίτι του, αναγκάζοντας τους γονείς του να έρθουν αντιμέτωποι όχι μόνο με τα χρόνια προβλήματα της σχέσης τους αλλά και με τα αδιέξοδα που βαραίνουν τον καθένα ξεχωριστά. Ζοφερή εικόνα της κοινωνίας των ημερών μας μέσα από ένα πολύ ατομικό κανάλι.

… «Το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι να ένιωσα είναι ο πόνος από το χτύπημα. Η βουτιά κι αμέσως μετά η σουβλιά στο μέτωπο. Πού βρέθηκε εδώ αυτή η γωνία; Αυτό σκέφτηκα. Το μόνο πράγμα που σκέφτηκα. Λες κι αυτή ήταν η μεγαλύτερη ατυχία που μπορούσε να μου συμβεί: να βρεθεί ξαφνικά μπροστά μου, απροειδοποίητα κι εντελώς αναίτια, μια γωνία που πήγε και καρφώθηκε στο μέτωπό μου. Πρόλαβα να δω και το αίμα που έτρεξε. Μια πορφυρή κουρτίνα μπροστά στα μάτια μου. Την κατέβασε κάποιος απότομα και μου έκλεψε το φως.

Δεν με τελείωσε το χτύπημα. Μπορεί να με αποτελείωσε μια ώρα αρχύτερα, αλλά θα τελείωνα έτσι κι αλλιώς.

Ήμουν μια τελειωμένη υπόθεση. Έτσι είπαν. Αυτή ήταν η ετυμηγορία. Και το επιβεβαιώνω κι εγώ.

Ήμουν μια τελειωμένη υπόθεση. Πολύ πριν η γωνία καρφωθεί στο μέτωπό μου.»

«Ακόμα φεύγει» της Ευγενίας Μπογιάνου - Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πόλις, 2014

σελ. 259, τιμή 14 ευρώ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.