Αρχική Προτάσεις Αγοράς Βιβλίο-CD: «Παραμύθια από τ' άλλα… τα λησμονημένα» από τη Νάντια Σπηλιωτοπούλου και τον Φίλιππο Πλιάτσικα

Βιβλίο-CD: «Παραμύθια από τ' άλλα… τα λησμονημένα» από τη Νάντια Σπηλιωτοπούλου και τον Φίλιππο Πλιάτσικα

BEX11.13_N. SPHLIOTOPOULOU_xn:Layout 1
Η αφορμή για να γίνει αυτό το βιβλίο ήταν απλή. Πολύ απλή. Έπρεπε να διηγηθώ παραμύθια στην κόρη μου και δεν ήξερα κανένα πέρα από τα κλασικά, αλλά και αυτά ακόμη, στο περίπου. Ήξερα, όμως, 3 ποιήματα που αγαπούσα πολύ, τον «Πραματευτή», την «Κουμπάρα» και την «Τραλαρώ». Το τελευταίο, δε, το είχα μόνο από την αφήγηση του δασκάλου μου, Βίκτωρα, όταν με προετοίμαζε για τις εισαγωγικές εξετάσεις στη δραματική σχολή. Κι έτσι άρχισα σιγά σιγά να της λέω κάθε βράδυ και από ένα, κάθε μέρα, μέχρι που έφτασε σχεδόν 3 ετών. Τα ήξερε πια απέξω κι ανακατωτά και, παρ’ όλα αυτά, ζητούσε να τα ακούσει ξανά και ξανά. Τι περίεργο! «Μα είναι τόσο δύσκολη η γλώσσα γι’ αυτήν, τι καταλαβαίνει, άραγε, από όλο αυτό;», σκεφτόμουν. Κι όμως, ακόμα κι αν δεν καταλάβαινε ακριβώς τι σήμαιναν οι λέξεις, «έβλεπε» τις εικόνες που τόσο γλαφυρά αποτύπωναν τα λόγια των ποιημάτων και της παρότρυναν τη φαντασία και την ταξίδευαν και την νανούριζαν! Έτσι σκεφτήκαμε να τα βγάλουμε από το συρτάρι και να ακουστούν σε ακόμη πιο πολλά παιδιά αυτά τα διαμάντια της λογοτεχνικής μας παράδοσης. Ανοίξαμε –φοβισμένοι αρκετά, θα έλεγα– την αφήγηση κι αυτό ήταν το πιο δύσκολο από όλα. Τι να αλλάξεις; Κάθε λέξη που έχει βάλει ο ποιητής είναι τόσο ιδανικά τοποθετημένη. Με μεγάλο, όμως, σεβασμό και με πολλή αγάπη φτιάξαμε μαζί με φίλους αυτό το βιβλίο, με παραμύθια «από τα άλλα… τα λησμονημένα» με μόνη μας ευχή να αποτελέσουν ακόμη μια αφορμή για εξερεύνηση της μοναδικής μας λογοτεχνικής κληρονομιάς. Για όλα τα παιδιά μικρά και μεγάλα.
Νάντια Σπηλιωτοπούλου

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS το βιβλίο-CD «Παραμύθια από τ' άλλα… τα λησμονημένα» της Νάντιας Σπηλιωτοπούλου, σε μουσική σύνθεση και επένδυση του Φίλιππου Πλιάτσικα.
Κείμενα βασισμένα σε ποίηση του Ιωάννη Γρυπάρη και του Μιλτιάδη Μαλακάση καθώς επίσης και σε δημοτικά τραγούδια.
Εικονογράφηση: Γιώργος Θεοδώρου

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ:
Μάριος Αθανασίου | Τζώρτζια Κεφαλά | Στεφανία Κριεζή | Πηνελόπη Μαρκοπούλου | Φίλιππος Πλιάτσικας | Νάντια Σπηλιωτοπούλου | Χάρης Φλέουρας | Δέσποινα Ψαροπούλου.

ΒΙΒΛΙΟ-CD
Μεταφορά και συγγραφή σε πεζό κείμενο:  Νάντια Σπηλιωτοπούλου
Μουσική σύνθεση - επένδυση : Φίλιππος Πλιάτσικας
Εκδόσεις ΙΑΝΟS, 2013
ISBN: 978-960-6882-87-6
Σελ.68
Τιμή 13.00€


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.