Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Βιβλίο: "Πένθος - Το ταξίδι στη Χώρα του Παράδοξου"

Βιβλίο: "Πένθος - Το ταξίδι στη Χώρα του Παράδοξου"

Ο θρήνος είναι ένα κομμάτι της ζωής μας που καλούμαστε κάποιες φορές στη ζωή μας να αντιμετωπίσουμε. Παρ' όλα αυτά, μέσα στις οδυνηρές καταστάσεις που καλούμαστε να ξεπεράσουμε δεν πρέπει να ξεχνάμε και την παρηγοριά προς τους εαυτούς μας, τους άλλους, τα παιδιά. Το βιβλίο που κρατάμε στα χέρια μας αναφέρεται στον θάνατο και την απώλεια. Στη ζωή, την ευτυχία και τη δυστυχία, την ελευθερία, την αλλαγή και την ευθύνη, το βαθύτερο νόημα των πραγμάτων.
Μας προ(σ)καλεί να αναλάβουμε την ευθύνη και τη φροντίδα του εαυτού μας την ώρα που πενθούμε αλλά και να στηρίξουμε τα παιδιά στο δικό τους θρήνο.

Η συγγραφέας ευελπιστεί να μας εξοικειώσει με την ιδέα ότι ήρθα­με σ’ αυτόν τον κόσμο εφοδιασμένοι με την ικανότητα να πενθούμε για τις απώλειές μας και δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε να το κά­νουμε. Μας προτρέπει να επιλέξουμε, συνειδητά, αν θα θρηνήσουμε με τον δικό μας τρόπο ή θα αποδεχθούμε, παθητικά, αυτόν που η κοινωνία μάς ζητά.
Ζούμε σε μια κοινωνία που μας αποτρέπει από το να πενθήσουμε και να θρηνήσουμε, μια κοινωνία που μας επιβάλλει να μην εκφρά­ζουμε ανοιχτά τα συναισθήματά μας, αφού κάτι τέτοιο θεωρείται έν­δειξη αδυναμίας. Μας ζητά «να προχωρήσουμε» και να «συνέλθου­με» και κατά προτίμηση αυτό να το κάνουμε γρήγορα.
Ο θάνατος είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να απο­τρέψουμε. Μιλώντας για τον θάνατο, αναγκαστικά, η προσοχή μας θα στραφεί στη ζωή. Θα θέσουμε στον εαυτό μας ερωτήματα σημα­ντικά και θα συνειδητοποιήσουμε ότι η ικανότητά μας να θρηνούμε ταυτίζεται με την ικανότητά μας να αγαπάμε.

Θα ταξιδέψουμε μαζί στη χώρα του Παράδοξου για να συμφωνή­σουμε, τελικά, ότι η συμφιλίωση με το πένθος και την απώλεια είναι μια απαραίτητη διαδικασία που θα φέρει απροσδόκητα «δώρα» σε μας και τους γύρω μας.

000 (1)

Εκδόσεις Φίλντισι

ISBN: 978- 618- 5101- 21-3

Λιανική τιμή: 16 ευρώ + ΦΠΑ
Σελ.368

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669
Τηλ.: 210 6540170
Fax: 210 6540918
www.filntisi.gr
info@filntisi.gr

Ας γνωρίσουμε τη συγγραφέα
Η Νάνσυ Ψημενάτου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, επό­πτρια Συμβούλων και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ «Μαθήματα Ζωής».
Αφού αποφοίτησε από το Ελ­ληνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, με κατεύθυνση στην Ψυχολογία, ακολούθησε πρόγραμμα εκπαί­δευσης στη Συμβουλευτική στο Athens Synthesis Center. Πήρε το πτυχίο της στη Συνθετική Συμ­βουλευτική από το Middlesex University και συνέχισε την εξει­δίκευσή της στον τομέα του πέν­θους και της απώλειας.
Έχει συντονίσει ομάδες ενδυνά­μωσης εκπαιδευτικών κι έχει ορ­γανώσει σεμινάρια για γονείς με θέματα που αναφέρονται στους μαθητές, το σχολείο και τη σχο­λική προσαρμογή. Αγαπά τον εθελοντισμό και από αυτή την αγάπη γεννήθηκαν τα «Μαθή­ματα Ζωής».
Μέσα από σεμινάρια και ομιλίες προσπαθεί να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει για τις ανάγκες των παιδιών και των ενήλικων που πενθούν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.