Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Βλάπτουν την υγεία τα ωμά λαχανάκια Βρυξελλών

Βλάπτουν την υγεία τα ωμά λαχανάκια Βρυξελλών

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν μιλήσει για την υψηλή διατροφική τους αξία, αλλά κα ιτην ανυπέρβλητη νοστιμιά τους. Παρ' όλα αυτά, τα ευρήματα ερευνών του Κέντρου Διατροφικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου της Georgia ανατρέπουν τα πράγματα.

Ο Mike Doyle, διευθυντής του συγκεκριμένου κέντρου, συγκαταλέγει τα λαχανάκια Βρυξελλών ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες τροφές που κυκλοφορούν στην αγορά, αποδίδοντας την επικινδυνότητα της κατανάλωσης ωμού λάχανου Βρυξελλών κυρίως στο διαφορετικό τρόπο καλλιέργειάς τους από τα υπόλοιπα λαχανικά. Επισημαίνει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το περιβάλλον, που αναπτύσσονται, είναι πρακτικά ιδεώδες για επικίνδυνα βακτήρια. Αποδεικνύει κιόλας τη θεωρία του αναφερόμενος σε περιστατικό στη Γερμανία όπου περισσότερα από 3.000 άτομα αρρώστησαν μετά την κατανάλωση του συγκεκριμένου λαχανικού και τα συμπτώματα ήταν πολύ πιο σοβαρά από ένας απλός πόνος στην κοιλιά. Οι τροφικές δηλητηριάσεις από λαχανάκια Βρυξελλών είναι εντυπωσιακά συχνές, εφόσον έχουν εμφανιστεί σε αυτά περισσότερα από 30 βακτήρια (με κύριο τη σαλμονέλα) μέσα στις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι παθογενείς παράγοντες που μολύνουν τους σπόρους δεν είναι δυνατό να είναι υπό πλήρη έλεγχο, ενώ συχνά οι χώρες που τα προμηθεύουν δεν πληρούν τους ανάλογους κανόνες υγιεινής. Το βασικό πρόβλημα, λοιπόν, είναι τα μικρόβια που πολλαπλασιάζονται γρήγορα και μπορούν να φτάσουν σε επίπεδα ιδιαίτερα επιβλαβή για τον οργανισμό.

Από olivemagazine.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.