Αρχική Ο Κώστας Κρομμύδας και η κόρη του είδαν και σας προτείνουν Βλέπει και προτείνει ο Κώστας Κρομμύδας αλλά… και η κόρη του: «Θα φάμε τα μουστάκια μας» στο Studio Μαυρομιχάλη

Βλέπει και προτείνει ο Κώστας Κρομμύδας αλλά… και η κόρη του: «Θα φάμε τα μουστάκια μας» στο Studio Μαυρομιχάλη

1 (2)
Πριν σας γράψω εντυπώσεις για την παράσταση που είδαμε την προηγούμενη Κυριακή να ευχηθώ σε όλους χρόνια καλά με υγεία.

Η πρώτη παράσταση του 2014 με έφερε σε διαφωνία με την κόρη μου για το αν το αποτέλεσμα μας άρεσε η όχι. Μάλιστα σε όλη τη διάρκεια της επιστροφής μας στο σπίτι συζητήσαμε προσπαθώντας ο ένας να πείσει τον άλλο για την άποψη του.
Ας ξεκινήσω από την άποψη της λοιπόν. Η κόρη μου ενθουσιάστηκε με την παράσταση. Της άρεσε πολύ και μάλιστα στο τέλος επέμεινε να πάρει και αυτόγραφα από τις τρεις πρωταγωνίστριες. Ταυτίστηκε περισσότερο με τον γάτο αλλά και οι άλλοι δύο την εντυπωσίασαν. Βέβαια όταν τη ρώτησα πολλά πράγματα για την πλοκή κατάλαβα πως κάποια δεν τα αντιλήφθηκε. Ίσως να παίζει ρόλο η ηλικία, αλλά αυτό δεν ήταν ανασταλτικός παράγοντας στη συγκεκριμένη παράσταση, ειδικά αν ο γονιός έχει τη συνήθεια να συζητά με το παιδί του αυτά που βλέπει.

Είναι σημαντικό ένα παιδικό έργο να ταξιδεύει με ωραίο τρόπο τα παιδιά. Αυτό η συγκεκριμένη παράσταση τα πετυχαίνει σημαντικά. Υπάρχει πολύ καλή διάθεση και μεγάλη προσπάθεια από τους ηθοποιούς αλλά και τους υπόλοιπους συντελεστές. Εντός και εκτός σκηνής.
Κατά τη γνώμη μου το «Θα φάμε τα μουστάκια μας» είναι από τις σχετικά καλές παραστάσεις που είδαμε φέτος. Η κόρη μου βέβαια λέει πως ήταν η καλύτερη μετά τον Πινόκιο.

Προσωπικά, νομίζω ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν λιγότερα κλισέ (κυρίως μουσικά) γιατί πάντα στο θέατρο αδυνατίζουν το νόημα ενός έργου. Σαν μια γενική αρχή, θέλω να πω ότι παίζοντας υπερβολικά δεν σημαίνει ότι κατακτώ τον θεατή. Είναι μια γενική παρατήρηση που αφορά μεγάλο κομμάτι της θεατρικής πραγματικότητας στην Ελλάδα.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια ήταν πολύ καλά καθώς και το μακιγιάζ των ηθοποιών.

Σε γενικές γραμμές ό,τι συμβαίνει επί σκηνής δεν ενοχλεί και μάλιστα μπορώ να πω πως είναι φτιαγμένο με ευαισθησία. Ας κρατήσουμε για το τέλος λοιπόν τις εντυπώσεις των άμεσα ενδιαφερομένων που ήταν πολύ καλές. Κάποιες φορές η αθωότητα των παιδιών, ίσως να είναι ο κύριος και ο καλύτερος κριτής.

Είναι πολύ σημαντικό να συζητάμε με τα παιδιά μας μετά από κάποιο θέαμα που παρακολουθούμε. Αυτό μας βοηθάει όλους να κατανοήσουμε νοήματα και έννοιες που ίσως μας είχαν διαφύγει. Βοηθά όμως περισσότερο τα παιδιά μας να καλλιεργούν την κρίση και την αντίληψη τους.
Εύχομαι μέσα στο 2014 εκτός από την υγεία όλων μας να δούμε ακόμη πολλές και καλές παραστάσεις για παιδιά.

krommydas-photo1

Κώστας Κρομμύδας

Ηθοποιός- συγγραφέας

Δύο λόγια για το έργο 
Οι δύο «πιο γνωστοί εχθροί» των παιδιών, η γάτα και το ποντίκι, στέλνουν ένα σαφές αντιπολεμικό και αντιρατσιστικό μήνυμα.
Πρόκειται για μια αστεία ιστορία, με αντιπολεμικό χαρακτήρα. Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι, οι γάτοι και τα ποντίκια, θα ξεκαθαρίσουν μια για πάντα τους λογαριασμούς τους. Αντιμέτωποι θα βρεθούν οι δύο αρχηγοί τους: ο Ζεράρ, ένας γαλλόφωνος γάτος ποιητής και ο Μήτσος, ένας ποντικός που τρέχει να κρυφτεί από τις ευθύνες του. Τι γίνεται όμως όταν οι λαοί ζητάνε πόλεμο και οι ηγέτες δεν θέλουν;
Οι γάτοι και τα ποντίκια μαζεύουν με μανία όλα τα φαγητά της περιοχής και, αντί να τα φάνε, τα χρησιμοποιούν ως πολεμικό υλικό, για να χτυπήσουν τους εχθρούς. Και μόνο όταν τελειώνουν όλα τα φαγητά και κάνει την εμφάνισή της η πείνα, συνειδητοποιούν το λάθος που έκαναν. Και αυτό τους κάνει να αναρωτηθούν: Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη της ειρήνης και ποιος συνεχίζει να πολεμά με το στομάχι του άδειο; Όπως και στη ζωή, έτσι και εδώ, οι δυσκολίες φέρνουν τους ήρωες πιο κοντά και τους κάνουν να σκεφτούν ότι «όσο διαφορετικοί και αν φαίνονται οι άλλοι, κάποιες στιγμές είναι ακριβώς ίδιοι με σένα».

photo-31

Συντελεστές

Συγγραφέας
Γεωργία Παρασκευά
Σκηνοθέτης
Λευτέρης Χαρέλλης, Φρύνη Θετάκη
Ηθοποιοί
Κωνσταντίνα Βλαβιανού, Πετρούλα Μαντζουκίδου, Γεωργία Παρασκευά
Συντελεστές
Σκηνικά- Ζωγραφική Σκηνικών: Λευτέρης Χαρέλλης- Νίκος Σίσκος. Σχεδιασμός Προγράμματος- Σκίτσα: Γιώτα Παρασκευά
Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων
Κάθε Κυριακή στις 15.00

Διάρκεια 70'
Εισιτήρια 7 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο)

Θα φάμε τα μουστάκια μας…
STUDIO ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ,
Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια ,
Τηλ.: 210-6453330


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.