Αρχική InfoSchool Λύκειο Βοηθήστε τη σκέψη μας να αποδώσουμε- Επιστολή στον υπουργό Παιδείας από 17 Λύκεια του Ηρακλείου ενόψει πανελλαδικών

Βοηθήστε τη σκέψη μας να αποδώσουμε- Επιστολή στον υπουργό Παιδείας από 17 Λύκεια του Ηρακλείου ενόψει πανελλαδικών

panellhnies_1286_3_0Να επιτραπεί στους υποψήφιους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν στις 18 Μαΐου, η καταγραφή σημειώσεων στη φωτοτυπία των θεμάτων που τους δίνεται καθώς αυτό θα διευκολύνει πολύ στην ανάπτυξη των σκέψεων και των απαντήσεων, ζητούν εκ μέρους μαθητών του Ηρακλείου οι πρόεδροι 17 μαθητικών κοινοτήτων Λυκείων του νομού. Σύμφωνα με το Candianews.gr oι 17 πρόεδροι έστειλαν επιστολή στον υπουργό Παιδείας ζητώντας να δοθεί σχετική οδηγία για τη χρήση της φωτοτυπίας προκειμένου να γίνονται οι σημειώσεις, χωρίς να θεωρηθεί ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αντιγραφή. Άλλωστε υπάρχουν οι επιτηρητές που μπορούν να το διασφαλίσουν. "Παραδείγματος χάρη - σημειώνουν- στην έκθεση, μάθημα γενικής παιδείας, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να χειριστούμε την περίληψη δίχως υπογράμμιση και καταγραφή των σημαντικότερων στοιχείων πάνω στη φωτοτυπία. Άλλωστε η διδασκαλία της περίληψης όλα αυτά τα χρόνια βασιζόταν στην αναζήτηση πλαγιότιτλων, λέξεων κλειδιών κλπ".

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ Παιδείας,

Ως μαθητές της Τρίτης τάξης του Λυκείου, οι οποίοι στις 18 Μαΐου αυτής της χρονιάς, θα εξεταστούμε Πανελλαδικώς, με στόχο την εισαγωγή μας σε κάποιο ΤΕΙ ή ΑΕΙ, θα θέλαμε να καταθέσουμε έναν σημαντικό προβληματισμό μας.

Το ζήτημα που μας απασχολεί, είναι αν μπορούμε να σημειώνουμε πάνω στη φωτοτυπία των θεμάτων που μας δίδεται. Και στις τρεις κατευθύνσεις η καταγραφή σημειώσεων ή η υπογράμμιση ορισμένων σημείων από τα θέματα είναι απαραίτητη. Παραδείγματος χάρη στην έκθεση, μάθημα γενικής παιδείας, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να χειριστούμε την περίληψη δίχως υπογράμμιση και καταγραφή των σημαντικότερων στοιχείων πάνω στη φωτοτυπία. Άλλωστε η διδασκαλία της περίληψης όλα αυτά τα χρόνια βασιζόταν στην αναζήτηση πλαγιότιτλων, λέξεων κλειδιών κλπ. Το πρόχειρο σε αυτή την περίπτωση δε μας διευκολύνει γιατί είναι πολύ εύκολο να μας διαφύγει κάποια πληροφορία χωρίς την υπογράμμιση της μέσα στο κείμενο.
Το ίδιο πρόβλημα ισχύει και στα υπόλοιπα μαθήματα, τόσο της θεωρητικής (πχ. αδίδακτο κείμενο) όσο και της τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης. Παρ' ότι αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα αυτής της οδηγίας (την αποφυγή κρουσμάτων αντιγραφής) εξακολουθεί να μας φαίνεται παράλογη κι ανούσια, άλλωστε η ύπαρξη επιτηρητών είναι αρκετή ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αντιγραφή. Γι' αυτό Κύριε Υπουργέ, ζητάμε να διευκρινιστεί ως οδηγία στις Λυκειακές Επιτροπές, να επιτρέπεται στους μαθητές να υπογραμμίζουν και να κρατούν σημειώσεις πάνω στη φωτοτυπία των θεμάτων, δηλαδή κάτι αυτονόητο και πολύ απλό σε εφαρμογή. Ευελπιστούμε να κατανοήσετε και να σεβαστείτε τον κόπο, την κούραση και την αγωνία μας.

Ευχαριστούμε πολύ,

Oι πρόεδροι των Λυκείων:

Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού.
1ο Λύκειο Ηρακλείου - Καπετανάκειο.
2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.
3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.
4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.
5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.
6ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.
7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.
8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.
11 Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.
13 Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.
Μουσικό Λύκειο Ηρακλείου.
Καλλιτεχνικό Λύκειο Ηρακλείου.
Γενικό Λύκειο Αρχανών.
Γενικό Λύκειο Μελεσών.
Γενικό Λύκειο Χάρακα.
Γενικό Λύκειο Αγίου Μύρωνα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.