Αρχική InfoBaby Βοηθήστε το μωρό σας να απολαύσει την εμπειρία του ταϊσματος με 7 απλά tips!

Βοηθήστε το μωρό σας να απολαύσει την εμπειρία του ταϊσματος με 7 απλά tips!

feeding babyΕάν έχετε αποφασίσει για σοβαρούς λόγους να χρησιμοποιήσετε το μπιμπερό για τη διαδικασία του ταΐσματος του μωρού σας, ίσως είστε λίγο μπερδεμένες και δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε προκειμένου να το κάνετε σωστά.

Μην ανησυχείτε! Πρόκειται για απορίες που έχουν όλες οι νέες μανούλες. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, κι εσείς θα νιώσετε σίγουρη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων που έχετε αναλάβει στα πλαίσια του νέου σας ρόλου και το μωρό σας θα απολαύσει τη διαδικασία του ταΐσματος.

  • Να κρατάτε πάντοτε το μωρό κοντά στο σώμα σας και να το κοιτάτε στα μάτια όση ώρα το ταΐζετε. Με αυτόν τον τρόπο κατανοεί την αγάπη σας και αισθάνεται ασφάλεια. Προσπαθήστε να κρατάτε το μωράκι σας σε αρκετά όρθια θέση, στηρίζοντας με άνετο τρόπο το κεφαλάκι του.
  • Κρατήστε το μπουκάλι οριζόντια ως προς το έδαφος, με μια ελαφριά κλίση που να εξασφαλίζει ότι το μωρό δεν παίρνει αέρα μέσα από τη θηλή μαζί με το γάλα.
  • Τρίψτε τη θηλή του μπιμπερό στα χείλη του και όταν ανοίξει το στόμα του διάπλατα με τη γλώσσα του προς τα κάτω, βοηθήστε το να τοποθετήσει στην κατάλληλη θέση το μπουκάλι με το γάλα.

Milk

  • Καθώς ταΐζετε το μωρό θα παρατηρήσετε φυσαλίδες στο μπιμπερό. Εάν όχι, σταματήστε για λίγο τη ροή, μετακινώντας ελαφρώς τη θηλή στο πλάι του στόματός του. Αμέσως μετά θα δείτε να δημιουργούνται φυσαλίδες στο γάλα που έχει απομείνει στο μπουκάλι.
  • Τα μωρά συνηθίζουν να κάνουν σύντομες παύσεις κατά τη διάρκεια του ταΐσματος για να ξεκουραστούν. Σε αυτή την περίπτωση το γάλα σταματάει να ρέει μέσα στο μπιμπερό, μέχρι να ξεκινήσουν να πιπιλίζουν ξανά. Επίσης, μπορεί να χρειάζεται να σταματήσουν τη διαδικασία του ταΐσματος για να ρευτούν.
  • Το να διακόπτετε που και που το μωράκι σας καθώς τρώει, θα το βοηθήσει να καταλάβει πότε έχει χορτάσει και έτσι να αποκτήσει τον έλεγχο σχετικά με την ποσότητα της τροφής που προσλαμβάνει.
  • Το μωρό έχει την ανάγκη να δένεται συναισθηματικά με εκείνον που το ταΐζει. Για το λόγο αυτό, μην αφήνετε πολλά και διαφορετικά άτομα να ασχολούνται με τη διαδικασία αυτή. Πρέπει πάντοτε να έχετε υπό την επίβλεψή σας το παιδί όση ώρα αυτό πίνει το γάλα του από το μπιμπερό.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.