Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Βοηθήστε το μωρό σας να γνωρίσει το σώμα του

Βοηθήστε το μωρό σας να γνωρίσει το σώμα του

Το μωρό σας αρχίζει να ελέγχει τις κινήσεις του σώματος του! Γνωρίζει ότι τα χεράκια και τα ποδαράκια του είναι μέλη του σώματος και ότι μπορεί να τα κουνήσει. Αυτό το ανακαλύπτει καθώς τα βάζει το στόμα του, τα κουνάει και τα αγγίζει!

Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής εξηγεί πως υπάρχουν συγκεκριμένες δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί, ώστε να βοηθήσουν το μωρό να μάθει το σώμα του και παραθέτει χρήσιμες συμβουλές στους γονείς για το τι μπορούν να κάνουν:

• Χρησιμοποιήστε απλές, καθημερινές δραστηριότητες, ώστε να μπορέσετε να βοηθήσετε το μωρό σας να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με το σώμα του.
• Μετά το μπάνιο κάντε του μασάζ στα δάχτυλα και στις πατούσες με ειδική λοσιόν. Αφήστε το να παίξει με την κρέμα που του βάλατε στα χέρια και βοηθήστε να την απλώσει στα πόδια του.
• Ονομάζετε πάντα τα μέρη του σώματος καθώς τα δείχνετε, χρησιμοποιώντας έντονες φωνητικές εκφράσεις.
Όταν του αλλάζετε την πάνα παίξτε μαζί του κου-κου-τσα και παρατηρήστε τις αντιδράσεις του.
• Βάλτε του πολύχρωμες κάλτσες και μιλήστε για το πόσο μικρά είναι τα ποδαράκια του, καθώς του βάζετε τις κάλτσες! Γαργαλίστε και δώστε τους ένα φιλί!
• Μια ζεστή μέρα αφήστε το μωρό σας ελεύθερο έξω, φορώντας του μόνο την πάνα. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσει περισσότερη ελευθερία να τρέξει, να κουνήσει τα χέρια του και να αισθανθεί πράγματα γύρω του.
• Όταν θα είναι ξαπλωμένο τοποθετήστε χαλαρά μία κουδουνίστρα γύρω από τον αστράγαλο του, ώστε να έχει κίνητρο να φτάσει τα πόδια του.
• Μια κρύα μέρα βάλτε στα χέρια του μωρού σας γαντάκια και δείξτε υπερβολική έκπληξη καθώς τα κρατάτε και του τα βάζετε! Χαϊδέψτε τα χέρια και τα δάκτυλα του ένα-ένα.

Συμβουλή Ειδικού:

Βοηθήστε το μωρό σας να γνωρίσει το σώμα και τις κινητικές του δεξιότητες μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες. Εάν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας δυσκολεύεται ή είναι διστακτικό να αγγίξει και να επεξεργαστεί το σώμα του, παρά τα ερεθίσματα που του δίνετε, είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε ένα αναπτυξιακό κέντρο για αξιολόγηση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.