Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Βοηθήστε το παιδί σας να αναπτύξει το λόγο μέσα από το παιχνίδι!

Βοηθήστε το παιδί σας να αναπτύξει το λόγο μέσα από το παιχνίδι!

Πολλοί είναι οι γονείς που ρωτάνε πώς μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους στην ανάπτυξη του λόγου του, ακόμα και από τον πρώτο καιρό της γέννησης του. Ένας πολύ εύκολος αλλά τόσο εποικοδομητικός τρόπος είναι να παίζουμε μαζί του!

Όσο απλό και αν φαίνεται, το παιχνίδι βοηθάει το παιδί μας να αποκτήσει πολλές δεξιότητες στο κομμάτι του λόγου και της επικοινωνίας ακόμα και όταν δεν έχει ξεκινήσει να μιλάει. Δεν χρειάζεται να έχουμε πολλά και «εξειδικευμένα» παιχνίδια για να απασχολήσουμε το παιδί. Κάποια κοινά και γνωστά σε όλους μας αντικείμενα, όπως είναι η μπάλα, τα τουβλάκια, τα κυπελάκια κ.α., αρκούν.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα οφέλη του παιχνιδιού στους πρώτους μήνες ενός μωρού, όπου φυσικά το παιχνίδι είναι κυρίως μονόπλευρο. Το ότι δεν μπορεί να παίξει μαζί μας όπως ένα μεγαλύτερο παιδί δεν σημαίνει ότι δεν μαθαίνει. Ένα μωρό, από τους πρώτους, ήδη, μήνες της γέννησης του μας παρατηρεί. Παρατηρεί τις κινήσεις των χεριών μας, των χειλιών μας και συλλέγει πληροφορίες που θα το βοηθήσουν αργότερα στην επικοινωνία. Ακούει τους ήχους που παράγουμε και προσπαθεί, ήδη από τους 6 μήνες, να τους μιμηθεί. Το βάβισμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προσπάθεια του μωρού να μας μιλήσει μιμούμενο ήχους και κινήσεις πουέχει παρατηρήσει από εμάς. Παίζοντας λοιπόν με το μωρό μας το βοηθάμε να κάνει τα πρώτα του βήματα για επικοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.