Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Βοηθήστε τους εφήβους να ξοδεύουν σωστά το χαρτζιλίκι τους

Βοηθήστε τους εφήβους να ξοδεύουν σωστά το χαρτζιλίκι τους

o-SAVING-MONEY-facebookΣτις μέρες μας υπάρχουν πολλά ισχυρά ερεθίσματα που ενθαρρύνουν τους εφήβους να ξοδεύουν ανεξέλεγκτα το χαρτζιλίκι τους.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, ως γονείς να τους βοηθήσετε να αποφύγουν τον φαύλο κύκλο των υπερβολικών δαπανών; Διαβάστε μερικές συμβουλές που θα κάνουν μεγάλη διαφορά στον τρόπο που τα έφηβα παιδιά σας διαχειρίζονται τα χρήματά τους:

Βοηθήστε τους να αποσαφηνίσουν τους στόχους τους
Τί είναι σημαντικό για εκείνους; Για να είναι σε θέση να πάρουν τις σωστές αποφάσεις σχετικά με τα χρήματά τους, παρά την πίεση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους συνομηλίκους τους, θα πρέπει να είναι σίγουροι για αυτό που θέλουν από τη ζωή τους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για αυτούς να προσδιορίσουν με σαφήνεια το ιδανικό το όραμά τους για το μέλλον, να πιστέψουν σε αυτό και να το έχουν συνεχώς στο μυαλό τους.

Η εξάσκηση είναι το παν
Η σωστή διαχείριση των χρημάτων διδάσκεται μόνο μέσα από την εξάσκηση. Οι έφηβοι δεν μπορούν να μάθουν για την αξία του χρήματος και πώς να το διαχειριστούν, εάν δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις δικές τους επιλογές και να μάθουν από την επιτυχία ή τα λάθη τους. Αφήστε τους να αναλάβουν την ευθύνη για τις οικονομικές αποφάσεις στη ζωή τους. Είναι καλύτερα να εξασκηθούν από νωρίς με ένα μικρό χρηματικό ποσό παρά με ένα μεγαλύτερο σε μερικά χρόνια. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι η κριτική σκέψη είναι μία από τις πιο σημαντικές δεξιότητες που χρειάζονται οι άνθρωποι για την επιτυχία στον σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο.

Μειώστε τον πειρασμό των αγορών
Βοηθήστε τα παιδιά σας να μάθουν ότι πρέπει να πηγαίνουν για ψώνια, μόνο όταν χρειάζεται να αγοράσουν κάτι συγκεκριμένο. Αυτό θα τα βοηθήσει στην επιλογή των απολύτως απαραίτητων, όταν βλέπουν όλα τα διαθέσιμα προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων. Όσο πιο συχνά πηγαίνουν για ψώνια, τόσο περισσότερα θα ξοδεύουν, αγοράζοντας αντικείμενα που είτε τους χρειάζονται είτε όχι. Λόγω του τρόπου που λειτουργεί ο εγκέφαλός μας, ο ενθουσιασμός για κάτι που θέλουμε είναι στην πραγματικότητα πιο ισχυρό συναίσθημα από εκείνο της απόκτησης του αντικειμένου του πόθου μας.

Μυήστε τους στη φιλανθρωπία
Δίνοντας χρόνο ή και χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αλλάζει η προοπτική ενός ατόμου για πάντα. Όταν ένας έφηβος αφιερώνει χρόνο για να δει πως υπάρχουν άνρωποι που ζουν με πολύ λιγότερα από εκείνον, μαθαίνει να εκτιμά τη ζωή του και να την βλέπει από εντελώς διαφορετική σκοπιά. Η βοήθεια προς τους άλλους αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής. Οι έφηβοι μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από αυτό το είδος της εμπειρίας και να κάνουν υπέροχους φίλους ή να αποκτήσουν μελλοντικές θέσεις εργασίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.