Αρχική InfoSchool Δημοτικό Βόλος: 10 καλλιτέχνες ανακαλύπτουν μαζί με τα παιδιά τη χλωρίδα του τόπου τους και δημιουργούν τα δικά τους έργα (από 24/1)

Βόλος: 10 καλλιτέχνες ανακαλύπτουν μαζί με τα παιδιά τη χλωρίδα του τόπου τους και δημιουργούν τα δικά τους έργα (από 24/1)

Παιχνίδια_με_την_Τέχνη_(πρόσκληση)Το «Στέκι του Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.ΑΠ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, το ΚΔΑΠ Νεάπολης και το ΚΔΑΠ Λεχωνίων της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, αξιοποιώντας το δυναμικό των συνεργατών του και την υλικοτεχνική του υποδομή, πραγματοποιούν με μεγάλη επιτυχία εδώ και δεκατρία χρόνια, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους δράσεων το πρόγραμμα «Παιχνίδια με την Τέχνη». Το πρόγραμμα «Παιχνίδια με την τέχνη» ξεκίνησε το 2005 με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τους καλλιτέχνες, τον τρόπο με τον οποίον παράγουν ιδέες για το έργο τους και πώς χρησιμοποιούν τα μέσα και τα εργαλεία για να τις εκφράσουν. Πολλοί καλλιτέχνες στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους και να δημιουργήσουν μαζί με τα παιδιά.

Τίτλος του φετινού προγράμματος είναι: «Παιχνίδια με την τέχνη: 11 καλλιτέχνες ανακαλύπτουν μαζί με τα παιδιά τη χλωρίδα του τόπου τους και δημιουργούν τα δικά τους έργα» και υλοποιήθηκε με σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για το πρόγραμμα αυτό δούλεψαν εθελοντικά οι παρακάτω εικαστικοί, ζωγράφοι, γλύπτες και κεραμίστες: Έρικα Γκουτενσβάγκερ, Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος, Δημήτρης Μοράρος, Κερασία Ντάτσιου, Απόστολος Ντελάκος, Βασιλική Πέρκα, Νίκος Ποδιάς, Ντέμα Σκεμπέ, Χριστίνα Στεφανούλη, Μαρία Χαμπέρη. Κάθε καλλιτέχνης δούλεψε με μια σχολική τάξη σε ένα από τα εργαστήρια εικαστικών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Οκτώβριο και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα παρουσιαστούν στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014.

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι: 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (γ΄τάξη), 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (ε1–ε2΄τάξεις),6ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (στ΄ τάξη), 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (α΄τάξη), 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (β΄- γ΄ τάξη), 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λεχωνίων (ε΄ τάξη), 30ο Νηπιαγωγείο Βόλου και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός «Ιάσονας» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και ώρα 8:00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 24/1 έως 28/2/2014
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη –Σάββατο 10.00 - 13.00 και Τρίτη-Παρασκευή 18.00 - 21.00

Πού: Μεταμορφώσεως 3, Βόλος, τηλ.:24210 31701


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.