Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Βόλος: Ξηλώνονται οι παιδικές χαρές που έχουν κριθεί επικίνδυνες

Βόλος: Ξηλώνονται οι παιδικές χαρές που έχουν κριθεί επικίνδυνες

papadakis.2011.06.05Ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα εργασίες αποξήλωσης των παιδικών χαρών στο Δήμο Βόλου, που έχουν κριθεί επικίνδυνες και δεν πρόκειται να ξαναλειτουργήσουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του taxydromos.gr συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών, προχωρούν σε απομάκρυνση των επικίνδυνων -για τους μικρούς χρήστες- παιχνιδιών, όπως κούνιες, τραμπάλες, τσουλήθρες και τρενάκια. Από το σύνολο των 97 παιδικών χαρών που έχουν καταγραφτεί στον ενιαίο Δήμο Βόλου, η συντριπτική πλειοψηφία έχουν κριθεί ακατάλληλες.

Η αρχή της απομάκρυνσης των επικίνδυνων παιχνιδιών ξεκίνησε από την παιδική χαρά του Αγίου Βασιλείου. Επίσης, συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσίας, προχώρησαν σε απομάκρυνση των επικίνδυνων παιχνιδιών από τις παιδικές χαρές της Νέας Αγχιάλου, του Ελικοδρομίου, του Σέσκλου, της Ν. Ιωνίας στην πλατεία απέναντι από τον ΟΤΕ, στην Αγριά στο πάρκο του ΟΣΕ, ενώ απομακρύνθηκαν οι κούνιες από το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και το τρενάκι από το Green Park.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Θανάση Σταυρίδη, προς το παρόν απομακρύνονται τα επικίνδυνα παιχνίδια από τις παιδικές χαρές που δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, δεδομένου ότι έχουν κριθεί εντελώς ακατάλληλες.

Αλλωστε, όπως έχει ανακοινωθεί σε κάθε συνοικία θα υπάρχει μία παιδική χαρά. Αυτό σημαίνει ότι από τις 97 παιδικές χαρές, θα απομείνουν 20, οι οποίες όμως θα είναι απόλυτα ασφαλείς για ξέγνοιαστο παιχνίδι των μαθητών και θα πιστοποιηθούν.

Σε πρώτη φάση, οι παιδικές χαρές στις οποίες θα γίνουν εργασίες για να λειτουργήσουν με ασφάλεια, θα είναι αυτή του Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία μάλιστα θα δημοπρατηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Επίσης θα αποκατασταθεί η παιδική χαρά στο πάρκο της Χιλιαδούς μέσα από περσινό κονδύλι του δημοτικού προϋπολογισμού, ενώ θα ακολουθήσουν οι παιδικές χαρές στο Ελικοδρόμιο και τρεις περιφερειακές παιδικές χαρές, σε Αγριά, Νέα Αγχίαλο και Πορταριά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη για την αποκατάσταση των παιδικών χαρών θα χρησιμοποιηθούν κονδύλια που προορίζονταν για αναπλάσεις πλατειών. «Δίνουμε προτεραιότητα στις παιδικές χαρές όπου παίζουν μικρά παιδιά», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

Για την αποκατάσταση των παιδικών χαρών εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί κονδύλι από 15.000 έως 20.000 ευρώ κατά μέσο όρο για την κάθε μία. Σημαντικό είναι επίσης, ότι οι παρεμβάσεις γίνονται βάσει ξεχωριστής μελέτης για την κάθε περίπτωση.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, οι παιδικές χαρές δεν πρέπει να γειτνιάζουν με δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ή κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων. Θα πρέπει να διαθέτει κατάλληλα παιχνίδια σύμφωνα με τα πρότυπα του ΕΛΟΤ, να έχει είσοδο κοινού τουλάχιστον ενός μέτρου, ζώνη όδευσης, κατάλληλο και επαρκή φωτισμό, επαρκή καθισμάτων για τους συνοδούς, βρύση με πόσιμο νερό, σημεία σκίασης, εξωτερικές και εσωτερικές προσβάσεις για ΑμεΑ, καλάθια απορριμμάτων, σύστημα αποτροπής εισόδου αδέσποτων ζώων, ζώνες πρασίνου, πινακίδα εισόδου, τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.