Βόλος: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την σεξουαλική κακοποίηση του 10χρονου από 3 συμμαθητές του μέσα στο σχολείο

Η κοινωνία του Βόλου δεν μπορεί ακόμα να συνέλθει από το σοκ των αποκαλύψεων για τη σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου μαθητή από τρεις συμμαθητές του. Μετά το πρώτο σοκ, έρχονται στο προσκήνιο νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για τις στιγμές του μαρτυρίου και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν.

Ο πατέρας που είναι φρουρός βουλευτή, εξομολογήθηκε στην εφημερίδα Freddo πως ”έχω κλονιστεί και είμαι στο κρεβάτι με χάπια”. Ο μικρός μαθητής εξετάστηκε από ιατροδικαστή και παιδοχειρουργό στη Λάρισα, όπου και διαπιστώθηκε η κακοποίησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι δράστες χρησιμοποίησαν κατσαβίδι. Κρατούσαν το 10χρονο παιδί που καλούσε μάταια σε βοήθεια. Ο φάκελος με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, βρίσκεται από προχθές, Τετάρτη, στην Εισαγγελία Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είναι 12 ετών, μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, στο οποίο υπήρξε και παλιότερα ανάλογο περιστατικό. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η χρονική στιγμή της σεξουαλικής κακοποίησης. Αν δηλαδή όλα αυτά έγιναν την ώρα των μαθημάτων ή κάποια άλλη στιγμή, που το σχολείο ήταν κλειστό.

Η εξομολόγηση του πατέρα του παιδιού

«Δεν είμαι καθόλου καλά ψυχολογικά. Είμαι ο πατριός του, ο άμεσα ενδιαφερόμενος και έχω πολύ μεγάλο θυμό μέσα μου για όσα συνέβησαν. Από τεσσάρων χρονών μεγαλώνω αυτό το παιδάκι μαζί με τη μητέρα του και ήρθε και μου είπε όλα όσα του έκαναν στο σχολείο παιδιά μεγαλύτερης τάξης και σοκαρίστηκα. Το είδα εγώ το παιδί ότι δεν ήταν καλά. Έβλεπα ότι κάτι τον προβληματίζει. Αυτός φοβόταν να τα πει στη μαμά του και ήρθε σε εμένα. Τον ψυχολόγησα εγώ, είδα κάποια συμπτώματα, τον έφερα στα νερά μου και όταν άκουσα όλα αυτά που μου είπε το παιδί, τρελάθηκα. Βουρκώνω τώρα. Έρχεται στο μυαλό μου όλο αυτό το σκηνικό που ζήσαμε μέσα στο σπίτι και καταρρέω».

Όπως καταγγέλλει στο protothema.gr ο πατέρας του 10 χρόνου αγοριού, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση έδειξε πλήρη αδιαφορία σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα με αποτέλεσμα η οικογένεια του 10χρονου να κινηθεί νομικά.

«Έχω 24 χρόνια στο πεζοδρόμιο, τα μάτια μου έχουν δει πολλά και δεν υπήρχε περίπτωση να μην καταλάβω τι συνέβαινε στο παιδί μου. Καταγγέλλω την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για εγκληματική ενέργεια. Παρόλο που τους ενημέρωσα για το περιστατικό, αυτοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Δεν συγκινήθηκαν καθόλου. Ενημερώθηκαν οι προϊστάμενοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Βόλου από τις 25 του μήνα και η αδιαφορία τους ήταν μεγάλη. Δεν πήγα να βρω κανέναν από τους άλλους γονείς των παιδιών για αυτό που έκαναν στο παιδί μου γιατί θα κινηθώ νομικά και αυτό είναι το σωστό».

Τι αποκάλυψε η ιατροδικαστής που το εξέτασε

Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή που εξέτασε το 10χρονο παιδάκι μίλησε χθες, στο protothema.gr και επιβεβαίωσε τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού με αντικείμενο από άλλα παιδιά του σχολείου. «Αυτό το 10χρονο παιδάκι εξετάστηκε τη προηγούμενη εβδομάδα και από εμένα ως ιατροδικαστή και από τους παιδοχειρουργούς του νοσοκομείου Λάρισας, κατόπιν δικής μου παρότρυνσης. Εξετάστηκε και πραγματικά τεκμηριώθηκαν τα στοιχεία αυτά τα οποία υπήρχαν στη προανάκριση. Δηλαδή βρήκαμε ότι υπάρχουν στοιχεία ενδεικτικά σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού. Θα σας πω μόνο ότι έγιναν από άλλα παιδάκια με αντικείμενο».

«Το παιδί ήταν παρά πολύ στρεσαρισμένο, φοβισμένο, δεν ήθελε να ξαναπάει στο ίδιο σχολείο. Όταν εξετάστηκε το παιδί για κακώσεις από την ιατροδικαστική υπηρεσία κι από εμένα, η ασφάλεια Λάρισας κάλεσε κατόπιν παιδοψυχίατρο. Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι
τα παιδιά τα οποία είναι θύτες, δηλαδή τα παιδιά τα οποία προκαλούν με τη συμπεριφορά αυτή , υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδεχόμενο να είναι και τα ίδια θύματα από τον περίγυρό τους και θα πρέπει να ελεγχθεί και αυτό. Μάλιστα το είπα και στις προανακριτικές αρχές. Οι γονείς του μετά από αυτό είναι συγκλονισμένοι και από ό,τι έχω μάθει πρέπει να άλλαξε και σχολείο».