Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Βόλος: Συνεχίζονται τα μαθήματα αστρονομίας για μαθητές όλων των τάξεων

Βόλος: Συνεχίζονται τα μαθήματα αστρονομίας για μαθητές όλων των τάξεων

Astronomy Extra CreditΓια τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Εταιρεία Αστρονομίας Βόλου πραγματοποιεί τον επιτυχημένο κύκλο μαθημάτων αστρονομίας -τριετούς φοίτησης- σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για μαθητές από την Στ' τάξη του Δημοτικού ως και το Λύκειο.

Με σκοπό τη βαθμιαία εισαγωγή των μαθητών στις καταπληκτικές και πάντα ενδιαφέρουσες γνώσεις της Αστρονομίας, με τις οποίες διευρύνεται η διάνοιά τους, διανοίγονται οι γνωστικοί ορίζοντές τους, ελευθερώνεται η σκέψη τους και αποκτούν μια γενικότερη εικόνα του περιβάλλοντος κόσμου, ο οποίος σιγά-σιγά επεκτείνεται στο μακρόκοσμο και στην ίδια τη Δημιουργία του Σύμπαντος.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές γυμνασίου, λυκείου αλλά και της τελευταίας τάξης του δημοτικού. Συγκεκριμένα, στην Α' τάξη αστρονομίας μπορούν να εγγραφούν οι μαθητές της Στ' Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Στη Β' τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές που παρακολούθησαν την Α' τάξη και έλαβαν τον ανάλογο τίτλο. Κατ' εξαίρεση στη Β' τάξη μπορούν να εγγραφούν και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου υπό την προϋπόθεση ότι αποδεδειγμένα γνωρίζουν την ύλη της Α' τάξης, δηλαδή το ηλιακό σύστημα κ.ά. Τέλος, στη Γ' τάξη δικαίωμα εγγραφής έχουν οι επιτυχόντες των δύο προηγούμενων τάξεων.

Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν και μεγαλύτεροι ηλικιακά ενδιαφερόμενοι αλλά μόνο ως ακροατές, χωρίς να συμμετέχουν στη διαδικασία της διδασκαλίας για ερωτήσεις και διευκρινίσεις αλλά μόνο στις γραπτές εξετάσεις, κατά τις οποίες θα βαθμολογούνται και στο τέλος θα παίρνουν και αυτοί τον ανάλογο τίτλο σπουδών.

Καθηγητές με πλούσια εκπαιδευτική και αστρονομική εμπειρία, μαζί με στελέχη της Εταιρείας έχουν στόχο να διδάξουν τους μαθητές την επιστήμη του Διαστήματος μέσω εργαστηρίων, διερευνητικών εργασιών (projects), αστροβραδιών, βιντεοπροβολών, animation, κατασκευών και γενικών ομιλιών.

Παράλληλα, στους μαθητές και των τριών τάξεων θα διανεμηθεί δωρεάν βοηθητικό βιβλίο της Εταιρείας με γενικό τίτλο «Στοιχεία Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής», γραμμένο ειδικά για τους μαθητές της σχολής ενώ θα δοθούν και άλλα εποπτικά βοηθήματα.

astronomy_class_by_linndsey-d5txz1iΤι θα διδαχθούν

Όσον αφορά το περιεχόμενο των μαθημάτων που διδάσκονται, αποτελούν προοδευτικά εισαγωγή από τις αρχικές βασικές έννοιες της Αστρονομίας προς τις δυσκολότερες και συνθετότερες. Έτσι στην Α' τάξη θα μάθουν για το Ηλιακό Σύστημα (Ήλιος, Σελήνη, πλανήτες, μετέωρα, αστεροειδείς κ.ά.). Στη Β' τάξη τους αστέρες, τους γαλαξίες, το Σύμπαν, την ουράνια σφαίρα και τα τηλεσκόπια και στην Γ' τάξη διδάσκονται τη διαστημική και τις νέες αστρονομικές θεωρίες και ανακαλύψεις.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 17.00-19.00 στις αίθουσες του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γ. Καρτάλη 72 και Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 12 Απριλίου.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν μισή ώρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα μαθήματα είτε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας είτε καλέστε στα τηλέφωνα 2421051061 και 2421046253.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.