Αρχική InfoMommy Υγεία Βορίδης: Φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών με συμμετοχή

Βορίδης: Φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών με συμμετοχή

drugs

Στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων πολιτών, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι με βάση την υπουργική απόφαση η οποία εξεδόθη για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων, προβλέφθηκε η διεύρυνση της δυνατότητας προκειμένου να μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει φαρμακευτικές υπηρεσίες σε ανασφαλίστους με την ίδια συμμετοχή που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι.

Βέβαια, αυτό που εκκερεμεί ακόμη είναι η παροχή συγκεκριμένων εφαρμοστικών οδηγιών της υπουργικής αποφάσεως προς τους διαφόρους εμπλεκόμενους φορείς αναφορικά με την παροχή αυτής της φαρμακευτικής καλύψεως. Ουσιαστικά αυτό θα γίνεται στα νοσοκομεία, στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και στα συνεργαζόμενα με τον Οργανισμό φαρμακεία, κάτι που με βάση τις εκτιμήσεις θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 15 έως 30 ημέρες.

Για τη συμμετοχή στην εκτέλεση των συνταγών:

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Βορίδης θα είναι με τους ίδιους όρους που προμηθεύονται οι ασφαλισμένοι. Αυτό που είναι υποχρέωση του ταμείου για τον ασφαλισμένο, είναι δωρεάν για τον ανασφάλιστο.
Όσο για το γιατί δεν καλύψαμε και την ασφαλιστική συμμετοχή του ιδιώτη, η απάντηση είναι διότι προφανώς αυτό εκτοξεύει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης.
Άρα λοιπόν, «μεταχειριζόμαστε» τον ανασφάλιστο, ο οποίος δεν έχει καταβάλει χρήματα στο ασφαλιστικό του ταμείο -γιατί προφανώς δεν έχει ο άνθρωπος- με τα ίδια ακριβώς δικαιώματα που έχει και ο ασφαλισμένος».
Τέλος, σε ερώτηση αν αυτό ισχύει και για το 1 ευρώ ανά συνταγή στο φαρμακείο, η απάντηση του υπουργού ήταν θετική.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.