Αρχική InfoMommy Νέα Βορίδης: Κάλυψη των αναλώσιμων σε διαβητικούς που στερούνται ασφαλιστικής ενημερότητας

Βορίδης: Κάλυψη των αναλώσιμων σε διαβητικούς που στερούνται ασφαλιστικής ενημερότητας

voridis

Την κάλυψη των αναλώσιμων σε διαβητικούς που στερούνται ασφαλιστικής ενημερότητας ανακοίνωσε χτες ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καθολική πρόσβαση των πασχόντων στα απαραίτητα για την παρακολούθηση της νόσου υλικά.

 
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, υπάρχει ένα ζήτημα, αυτό της κάλυψης των ανασφάλιστων διαβητικών, που αποτελεί "εκκρεμότητα" για το ΥΥΚΑ, καθώς μέχρι στιγμής αποζημιώνεται μόνο η φαρμακευτική κάλυψή τους, δηλαδή τα σκευάσματα που περιλαμβάνονται στο θετικό κατάλογο του Ν. 3816/2010.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε: " Αυτό θα εξετάσω νομικά εάν γίνεται ή δεν γίνεται. Εάν μεν θεωρήσω ότι υπάρχει η νομοθετική εξουσιοδότηση, θα διευρύνω την υπουργική απόφαση. Εάν χρειάζεται να γίνει νομοθεσία, θα κάνουμε νομοθεσία προκειμένου να καλυφθεί και το κόστος των αναλωσίμων ειδικά για την κατηγορία των ανασφαλίστων που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να καλύψει ο ΕΟΠΥΥ."
Αν και δεν έχει δοθεί ακόμη εντολή από  το Υπουργείο Οικονομικών για την υλοποίηση αυτής παρέμβασης για τους ανασφάλιστους, ο κ. Βορίδης θεωρεί σχεδόν βέβαιο πως δεν θα υπάρξει εμπλοκή μιας και το εκτιμώμενο κόστος είναι της τάξης των 250.000 ευρώ. "Το εκτιμώμενο κόστος είναι της τάξης των 250.000 ευρώ το μήνα και θα προστεθεί αν θέλετε στη συνολική εκτίμηση που έχουμε κάνει για τη δαπάνη των ανασφαλίστων, τρόπο με τον οποίο θεωρούμε ότι διευθετείται ένα κενό το οποίο υπάρχει στο θέμα των ανασφαλίστων διαβητικών."
Σε ό,τι αφορά, πάντως, το κόστος που έχει προκύψει από την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, γενικότερα, ο υπουργός ανέφερε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τα ποσά που αφορούν στη νοσοκομειακή περίθαλψη. Αναφερόμενος όμως στο κόστος της φαρμακευτικής κάλυψή τους είπε πως για το μήνα Αύγουστο ήταν 5 εκατ. ευρώ και για το μήνα Σεπτέμβριο ήταν 6 εκατ. ευρώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.