Αρχική InfoMommy Υγεία Βορίδης: Προτεραιότητα η φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων

Βορίδης: Προτεραιότητα η φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων

Photo1

Ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Athens Health Forum 2014, αναφέρθηκε στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην υγεία μέχρι σήμερα και ειδικά στην πρωτοβάθμια υγεία και στην αγορά φαρμάκου. Στο θέμα των δαπανών της υγείας στάθηκε στη μη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης των απόλυτων μεγεθών, αλλά στην καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων κονδυλίων, ώστε να περιοριστούν έμμεσα οι δαπάνες για την υγεία και να υπάρχει καλύτερη ανταποδοτικότητα στα χρήματα που προέρχονται από τους φορολογουμένους. Σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις για την Υγεία θα συνεχιστούν, ωστόσο οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με πιο ορθολογικό τρόπο, ενώ παράλληλα, ζήτησε αύξηση του κοινωνικού προϋπολογισμού, δηλώνοντας, ταυτόχρονα, την έμφαση που προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση στην κοινωνική πολιτκή.

Εμφανίστηκε κατηγορηματικός στη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, ενώ προανήγγειλε ότι μέχρι  το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει υπουργική απόφαση για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη φαρμακευτική κάλυψη των πολιτών που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική ικανότητά τους, μετά τη νοσοκομειακή κάλυψή τους, και έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η έκδοση υπουργικής απόφασης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.