«Βουρτσίζουμε Μαζί» με τις μαμάδες και τους μπαμπάδες στην Κύθνο, φροντίζοντας τη στοματική υγεία των παιδιών

Οι γονείς γνωρίζουμε πόσο μεγάλης σπουδαιότητας είναι το βούρτσισμα των δοντιών και μάλιστα ο σωστός τρόπος βουρτσίσματος για να παραμείνουν υγιή όχι μόνο τα νεογιλά, αλλά και μετέπειτα, τα μόνιμα δόντια του παιδιού. Σήμερα, που τα οικονομικά προβλήματα της χώρας δημιουργούν προβλήματα πολλές φορές και στη διαχείριση της καλής υγείας, υπάρχουν -ευτυχώς- οργανισμοί και εταιρείες που προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια.

Η ΑΙΜ εδώ και 25 χρόνια, μαζί με την Κινητή Μονάδα της και εθελοντές οδοντίατρους, φροντίζει για την προαγωγή της στοματικής υγείας όπου υπάρχει χαμόγελο στη χώρα μας.
Σήμερα, που οι Έλληνες δυσκολεύονται περισσότερο από ποτέ, η AIM δεσμεύεται να συνεχίσει να είναι μαζί τους. «Κινούμαστε» όπου υπάρχει χαμόγελο σε ανάγκη παρέχοντας την πιο βασική πρωτοβάθμια φροντίδα: δωρεάν οδοντιατρικούς ελέγχους, με στόχο την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση γύρω από τη στοματική υγεία.

Μαζί με την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών οδοντιάτρων μας, Βουρτσίζουμε Μαζί με γονείς και παιδιά, χτίζουμε καλές συνήθειες και βάσεις για πιο υγιή χαμόγελα.
Βουρτσίζουμε Μαζί με τις μαμάδες και τους μπαμπάδες, φροντίζοντας για τη στοματική υγεία των παιδιών τους.

Πηγαίνουμε σε σχολεία και Βουρτσίζουμε Μαζί με τους δασκάλους, δημιουργώντας ενημερωτικό και εκπαιδευτικό διαδραστικό υλικό.

Με τη βοήθεια της Ομάδας Αιγαίου, «Βουρτσίζουμε Μαζί όπου υπάρχει χαμόγελο… όσο μακριά κι αν βρίσκεται!»
Το τριήμερο 25-27 Μαρτίου, η Κινητή Μονάδα της ΑΙΜ, στελεχωμένη από εθελοντές γιατρούς της Ομάδας Αιγαίου, θα βρεθεί στην Κύθνο για μια ακόμη κοινή αποστολή. Στόχος των μελών της αποστολής, που περιμένουν μικρούς και μεγάλους κατοίκους του νησιού, στην Πλατεία Δημαρχείου και το Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο Δρυοπίδας, είναι να πραγματοποιήσουν δωρεάν οδοντιατρικούς ελέγχους και να ενημερώσουν σχετικά με τη σημασία της στοματικής υγείας.

ΩΡΕΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/3: 17.00-20.00 Πλατεία Δημαρχείου
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/3: 9.00 έως 14.00 Πλατεία Δημαρχείου και 17.00-20.00 Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο Δρυοπίδας
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/3: 9.00 έως 14.00 Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο Δρυοπίδας

Λίγα λόγια για την Ομάδα Αιγαίου
Για 22 συναπτά έτη, η Ομάδα Αιγαίου, δραστηριοποιείται στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου προσφέροντας, σε αμιγώς εθελοντική βάση, κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες, στοχεύοντας πάντα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των ακριτικών νησιών του αρχιπελάγους. Ταυτόχρονα προωθεί τα ιδεώδη του εθελοντισμού, της συμμετοχής και της κοινωνικής προσφοράς.

Λίγα λόγια για την Κινητή Μονάδα της ΑΙΜ
Εδώ και 25 χρόνια, η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της ΑΙΜ επισκέπτεται σχολεία, κατασκηνώσεις και κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχουν εξεταστεί έως σήμερα περισσότερα από 350.000 παιδικά χαμόγελα.