Βranding Ηeritage Kids: Χριστούγεννα με ΕΛΠΙΔΑ για τον Οργανισμό που θέλει να φέρει νέους και παιδιά κοντά στις ρίζες τους

O μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός Βranding Ηeritage (ΒΗ)
ερευνά το νήμα που συνδέει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά με τη σύγχρονη δημιουργία σε τομείς όπως η μόδα, η Τέχνη, η γαστρονομία και η μουσική.

Με στόχο την ανάδειξη του αρχαιοελληνικού πολιτισμού ως διαχρονική πηγή έμπνευσης, εδώ και 2 χρόνια διοργανώνει πολυεπίπεδες δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα, στηρίζει την αναβίωση αρχαίων τεχνικών και προβάλλει κάθε καλλιτεχνική δημιουργία που αποτίει φόρο τιμής στην «παγκόσμια» ελληνική κληρονομιά.

Στα σχέδια του ΒΗ είναι και η ανάπτυξη δομών στο δημιουργικό κλάδο που θα ενισχύουν το πάντρεμα παράδοσης και καινοτομίας αλλά και η συνομιλία με άλλους παγκόσμιους πολιτισμούς.

Οι αρχαίες Τέχνες στο Σήμερα

Παράλληλα ξεκινά το BH Kids μία πρωτοβουλία με στόχο να φέρει νέους και παιδιά πιο κοντά στις ρίζες τους.

Συνδέοντας παρελθόν, παρόν και μέλλον, το BH Kids σε συνεργασία με καλλιτέχνες, δημιουργούς και τεχνίτες στοχεύει να αναβιώσει αρχαίες Τέχνες σε μια προσπάθεια να ωθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αντλήσουν έμπνευση από την πολιτιστική τους κληρονομιά.

Με την πίστη πως η γνωριμία με την παράδοση του τόπου θα τους οδηγήσει σε πρωτότυπα δημιουργικά μονοπάτια, ο οργανισμός σχεδιάζει και αναπτύσσει προγράμματα σε συνεργασία με σχολεία, πανεπιστήμια αλλά και άλλους οργανισμούς προκειμένου να αναδείξει την επιρροή του πολιτισμού στην επιχειρηματικότητα και να ανοίξει αναπάντεχες επαγγελματικές προοπτικές για μαθητές και σπουδαστές.

Χριστούγεννα με ΕΛΠΙΔΑ

Η πρώτη δράση του BH Kids πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου στους χώρους του ξενώνα της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ και συμπεριλήφθηκε στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων δράσεων του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

Το BH Kids διοργάνωσε εργαστήρι αργαλειού με τη συνδρομή δυο δημιουργών που ειδικεύονται στους αργαλειούς και προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανή την υφαντική Τέχνη. Η Αλεξάνδρα Μπίσα και η Φαίη Χατζή προσφέρθηκαν να δείξουν στα παιδιά τους τρόπους δημιουργίας ενός υφαντού και να φτιάξουν χειροποίητα υφάσματα σε μικρούς αργαλειούς που ευγενικά μας προσέφερε το IKEA Greece ως Χριστουγεννιάτικο δώρο σε κάθε παιδάκι του ξενώνα.