Αρχική Περιβάλλον Βραβείο «Περιβαλλοντικής Επένδυσης» για το Βιοκλιματικό Γυμνάσιο Καρέα

Βραβείο «Περιβαλλοντικής Επένδυσης» για το Βιοκλιματικό Γυμνάσιο Καρέα

βιοκλιματικό-γυμνάσιο-ΚαρέαΜε την κατάκτηση ενός ακόμα βραβείου περιβαλλοντικής ευαισθησίας «γιόρτασε» ο δήμος Βύρωνα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Πρόκειται για την τέταρτη διάκριση του δήμου στο θεσμό των βραβείων «Οικόπολις», που διοργανώνει ο Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον «Ecocity», ίσως το πιο σημαντικό περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο της χώρας μας.

Στη φετινή απονομή, που πραγματοποιήθηκε στο «Θέατρο» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς παρέλαβε το Βραβείο «Οικόπολις – Περιβαλλοντικής Επένδυσης» για το νέο, βιοκλιματικό Γυμνάσιο Καρέα, το οποίο εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε στους μαθητές τον Οκτώβριο του 2012.

Το βιοκλιματικό Γυμνάσιο Καρέα είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον και έχει χαμηλότερες ενεργειακές ανάγκες σε σχέση με ένα συμβατικό κτήριο, καθώς χρησιμοποιεί το βρόχινο νερό, διαθέτει φωτοβολταϊκά συστήματα για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του, δεν χρειάζεται πετρέλαιο για θέρμανση, καθώς χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια, έχει ενεργειακά τζάμια και ψυχρά χρώματα για την καλύτερη μόνωση του κτηρίου και σύστημα εξαερισμού με αισθητήρα για την αυτόματη ανανέωση του αέρα όταν είναι απαραίτητο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.