Αρχική InfoTeens Νέα Βραβείο Unesco για τους «Σπόρους της Ειρήνης» της 17χρονης Έλενας

Βραβείο Unesco για τους «Σπόρους της Ειρήνης» της 17χρονης Έλενας

seeds-of-PeaceΗ Έλενα Καρανταγλή, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου από την Χαλκιδική, βραβεύτηκε από την Unesco για το βίντεο που δημιούργησε για την ειρήνη. Η 17χρονη μαθήτρια συμμετείχε στο διεθνή διαγωνισμό της UNESCO «Δρόμοι για έναν Πολιτισμό Ειρήνης» εκφράζοντας την άποψή της για την ειρήνη μέσω ενός βίντεο που επικεντρωνόταν στη θεματική «Πολιτισμός της Ειρήνης».

Η νεαρή κοπέλα ήταν μία από τους 1.300 νέους ηλικίας 14 έως 25 ετών που έλαβαν μέρος, κερδίζοντας το βραβείο στην κατηγορία του video clip. Οι υπόλοιπες κατηγορίες ήταν το δοκίμιο, η φωτογραφία και οι γραφικές τέχνες.

a1Το βραβευμένο βίντεο «Οι σπόροι της ειρήνης» διάρκειας ενός λεπτού δημιουργήθηκε με την τεχνική stop-motion/κινούμενο σχέδιο αποτέλεσμα ατομικής διεργασίας.Τ α έργα αξιολογήθηκαν από μία επιτροπή με βάση την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα τους, με την οποία οι νέοι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται και εκφράζουν το όραμά τους για την ειρήνη και τη μη βία και πως ασκείται κάθε μέρα. Στο τέλος των συζητήσεων, τα έργα που επελέγησαν, αποτυπώνουν την ικανότητα των δημιουργών να αναδείξουν τις βασικές αξίες του πολιτισμού, της ειρήνης και της μη βίας, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού της διαφορετικότητας, του διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου, της δικαιοσύνης και της ισότητας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.