Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Βραβεύονται οι μαθητές της Βαρβακείου που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του CERN (7/7)

Βραβεύονται οι μαθητές της Βαρβακείου που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του CERN (7/7)

10369167_711450748914939_1191383195962071290_nΤην 11μελή ομάδα του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου της Βαρβακείου Σχολής της Αθήνας με την ονομασία «Σύντροφοι του Οδυσσέα» και τον υπεύθυνο καθηγητή, φυσικό, Ανδρέα Βαλαδάκη θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Ιουλίου και ώρα: 18.00 στο Aegean Omiros College (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα) ο αντιπρόεδρος και μελλοντικός πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, προταθείς από την Ελλάδα για τη θέση του Διευθυντή του CERN και διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής υψηλών ενεργειών στο Πανεπιστήμιο του Texas A&M., κ. Δημήτρης Νανόπουλος.
Επίσης ο κος Kωνσταντίνος Θεοφιλάτος, μεταδιδακτορικός ερευνητής που ανήκει στην ομάδα του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης στο CERN (ETH Zürich / CERN) συνέβαλε στην κατάρτιση και στην εν συνεχεία επίβλεψη του επιστημονικού σκέλους της υποβληθείσας πρότασης.

Οι μαθητές της Βαρβακείου Σχολής της Αθήνας διακρίθηκαν μεταξύ 300 σχολικών ομάδων από όλον τον κόσμο σε διαγωνισμό του CERN και επελέγησαν ανάμεσα σε 292 σχολεία, για να πραγματοποιήσουν πείραμα στον επιταχυντή Proton Synchrotron (PS).

Οι Έλληνες μαθητές που πρότειναν να μελετήσουν τη διάσπαση των φορτισμένων πιονίων, μίας κατηγορίας μεσονίων, σωματιδίων που περιέχουν ένα κουάρκ και ένα αντικουάρκ, με στόχο να ερευνήσουν την ασθενή πυρηνική δύναμη, μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις στη Φύση, θα φιλοξενηθούν το Φθινόπωρο στο CERN, όπου θα έχουν την ευκαιρία να εκτελέσουν το πείραμά τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν υποτροφίες (για δωρεάν φοίτηση) στα 11 παιδιά από τον Πρόεδρο του Κολλεγίου κο Νίκο Μακρυπλίδη και οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κ. Δημήτρη Νανόπουλο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.