Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Βραβεύτηκαν και τιμήθηκαν 583 νέοι ακαδημαϊκοί αποτελώντας τη νέα χρυσή γενιά του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Βραβεύτηκαν και τιμήθηκαν 583 νέοι ακαδημαϊκοί αποτελώντας τη νέα χρυσή γενιά του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

_MG_0474
Γέμισε ασφυκτικά από νιάτα, νέους ανθρώπους, αλλά και αισιοδοξία το Κέντρο Πολιτισμού του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη. Αφορμή στάθηκε  η εκδήλωση του δήμου, στην οποία βραβεύτηκαν 583 νέοι ακαδημαϊκοί δημότες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, που εισήλθαν φέτος σε σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας, αποτελώντας τη νέα χρυσή γενιά του δήμου.

Ομιλητές στην εκδήλωση,   ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους συγγραφέας και συμπαρουσιαστής του τηλεοπτικού «Ράδιο  Αρβύλα» ,  ο Γιάννης Σερβετάς.   Δυναμικό παρών έδωσε και η ΜΚΟ  Οργάνωση ΕΟΣΕΕ (Ένωση Οικονομολόγων Συναφών Επιστημόνων και Επιχειρηματιών), που αποτελείται από νέους επιστήμονες του συγκεκριμένου δήμου,  με τον εκπρόσωπο της Γιώργο Γιαλαμίδη.
«Όταν δέχτηκα την πρόσκληση, είπα ναι, γιατί είχε θέμα τα νέα παιδιά. Η εκδήλωση αποτελεί ένα «χτύπημα στην πλάτη» αυτών των νέων ανθρώπων. Γιατί εκπαιδεύσαμε μια γενιά με δωράκια, παιχνίδια, ρούχα και διάφορα δέλεαρ, που τελικά είναι χάσιμο χρόνου και δεν είναι η πραγματικότητα. Πιο πολύ σημασία έχει αυτό που γίνεται εδώ. Επιβραβεύονται με ένα χαρτί και με ένα κτύπημα στην πλάτη τα παιδιά, αλλά και όλη η οικογένεια. Ένα χαρτί και μια επιβράβευση, που κλείνει μέσα του πολλά. Αγωνίες, άγχη, νταλαβέρια, ώρες μαθήματος και διαβάσματος. Είναι συγκινητικό  και μια θαυμάσια ιδέα, που θα μπορούσαν να την κάνουν όλοι οι δήμοι», σημείωσε ο γνωστός από τα μίντια τηλεπαρουσιαστής, ο οποίος με αισιόδοξο τόνο προέβλεψε ότι όπως παρατηρεί και στην εξέλιξη του γιου του «η νέα γενιά έχει σηκώσει το κεφάλι, κοιτά κατάματα το μέλλον και κάνει επίθεση. Γιατί η ορμή των νιάτων θα μας σώσει».
_MG_0751
Στο χαιρετισμό  του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, παρότρυνε τους νέους να φτιάξουν το μέλλον όπως το ονειρεύτηκαν. Με νόημα και η παρότρυνση που έκανε προς τους νέους φοιτητές: «Καμιά κρίση δεν κρατάει για πάντα. Καμιά αξία δεν χάνεται. Μην αφήσετε να σας παρασύρει η εποχή. Μη νοιώσετε ούτε στιγμή πως αγωνιστήκατε για κάτι που δεν θα έχει αντίκρισμα στη ζωή σας. Η επένδυση στη γνώση είναι παντοτινή και είναι βέβαιο πως θα ανταμείψει   τους κόπους σας. Κρατήστε λοιπόν σταθερά το στόχο. Μην παρεκκλίνετε και μη συμβιβαστείτε με κάτι μικρότερο από αυτό που έχετε σχεδιάσει. Συνεχίστε να στοχεύετε ψηλά», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης. Και πρόσθεσε με αισιοδοξία: «Είστε η ακαδημαϊκή γενιά, που θα χτίσει το νέο σύγχρονο προφίλ του ελληνικού πανεπιστημίου, μαζί με μια εξαίρετη νέα γενιά επιστημόνων καθηγητών». Επίσης απένειμε τα εύσημα στους δασκάλους των νέων ακαδημαϊκών, για τη συμπαράσταση που τους παρείχαν, στους γονείς, στους οποίους ανήκει «μια μεγάλη τιμή και αναγνώριση», αλλά και στις γιαγιάδες και τους παππούδες, «τους στυλοβάτες της ελληνικής οικογένειας».

Στη συνέχεια ο κάθε νέος φοιτητής βραβεύτηκε από το δήμο, λαμβάνοντας έναν πάπυρο, που είχε πάνω του γραμμένη μια φράση του Μένανδρου από τον 4ο π.Χ. αιώνα, μια φράση, που αποτελούσε και το μήνυμα της όμορφης βραδιάς. «Αλωτά γίγνεται επιμελεία και πόνω άπαντα», ότι δηλαδή "όλα μπορεί να τα κατακτήσει κανείς με σκληρή δουλειά και επιμέλεια".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.