Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Βραβεύτηκαν οι διακριθέντες του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης, μία ευκαιρία»

Βραβεύτηκαν οι διακριθέντες του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης, μία ευκαιρία»

image_1364988496648113Ο φετινός Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης, μία ευκαιρία» που στέφθηκε με επιτυχία ολοκλήρωσε το κύκλο του για τη φετινή χρονιά με τη βράβευση των διακριθέντων παρουσία του υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, σήμερα το πρωί, Τετάρτη 3 Απριλίου, στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης αλλά και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας του πλανήτη και εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος παρέδωσε τα βραβεία καλύτερης ταινίας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο Δημοτικό Σχολείο Αρμένων Ρεθύμνου για την ταινία «Λουλούδια Σπασμένα» και για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Γυμνάσιο Οιχάλειας Τρικάλων για την ταινία «Κλειώ».

image_1364988323700506Ο κ. Αρβανιτόπουλος στον χαιρετισμό του δήλωσε τα εξής: «Θέλω να σας καλωσορίσω στην Αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και να συγχαρώ όλους τους συντελεστές για τη σημερινή βράβευση, αλλά κυρίως, να συγχαρώ εσάς, τα παιδιά, τους νέους δημιουργούς. Θέλω να τονίσω πως το σχολειό, η διαδικασία απόκτησης της γνώσης και πνευματικών εφοδίων δεν είναι μία αποστειρωμένη διαδικασία, δεν είναι μια απλή άσκηση της διάνοιας στην απομνημόνευση. Το σχολείο και η διαδικασία της γνώσης είναι μία διαδικασία δημιουργική, είναι μία διαδικασία του χώρου των Ιδεών.Και αυτό, εσείς το αποδεικνύετε περίτρανα! Και θέλω να ζητήσω κι εγώ κάτι από σας: Να συνεχίσετε αυτό το δημιουργικό δρόμο, και να ξέρετε ότι πάντα το μόνο όριο στη ζωή του ανθρώπου είναι η δύναμη της φαντασίας του.Θέλω ως Υπουργός, ως γονιός αλλά και ως ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ τον κινηματογράφο, να σας συγχαρώ γι’ αυτήν τη δημιουργικότητα που έχετε δείξει, και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στις νέες σας δημιουργίες, αλλά γενικότερα και στη σταδιοδρομία σας! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας!»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.