Βραβεύτηκαν οι μαθητές της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής από τον υφυπουργό Παιδείας

550_334_359301Συνάντηση με τους μαθητές της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής, εκπροσώπους της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής είχε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Η τελευταία μεγάλη διάκριση για την Εθνική Ομάδα Πληροφορικής ήρθε από στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στην Ταϊπέι της Ταϊβάν στο διάστημα 13-20 Ιουλίου 2014. Από τη διοργάνωση η ελληνική ομάδα απέσπασε δυο χάλκινα μετάλλια. Την Εθνική Ομάδα Πληροφορικής εκπροσώπησαν οι μαθητές Δημήτριος Λώς (χάλκινο μετάλλιο) και Αριστοφάνης Ροντογιάννης (χάλκινο μετάλλιο) από το Κολλέγιο Αθηνών, ο Γεώργιος Βενιζέλος από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και ο Γεώργιος Χρίστογλου από το 14ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Οι συνοδοί της Ελληνικής Ομάδας ήταν οι κ.κ. Μιχάλης Χατζόπουλος καθηγητής ΕΚΠΑ και Νικόλαος Παπασπύρου, αν.καθηγητής ΕΜΠ.

Ο Υφυπουργός συνομίλησε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διεθνείς διαγωνισμούς Πληροφορικής αποσπώντας με τα ελληνικά χρώματα πλήθος διακρίσεων, αλλά και μεγάλη εμπειρία από τη συμμετοχή και βράβευσε όλους τους συμμετέχοντες. Ο κ. Δερμεντζόπουλος απευθυνόμενος στους μαθητές ανέφερε ότι «ήθελα σήμερα να τιμήσουμε ως Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την προσπάθεια και τον αγώνα σας. Σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι σημαντική η συμμετοχή και η προσπάθεια, πολύ δε περισσότερο και η διάκριση. Και όλα αυτά σε μια εποχή δύσκολη για τη χώρα εσείς τιμάτε το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Δίνετε την εικόνα στο εξωτερικό ότι έχουμε ικανό ανθρώπινο δυναμικό, που μπορεί να ανταπεξέλθει και στις πιο δύσκολες συνθήκες, δίνετε την εικόνα της Ελλάδας που είναι παρούσα σε διεθνείς διοργανώσεις και διακρίνεται.

Οι ομάδες

Ομάδα μαθητών Λυκείου (Senior)

Αριστοφάνης Ροντογιάννης-Κολλέγιο Αθηνών (αργυρό μετάλλιο στη Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στην Άγκυρα της Τουρκίας μεταξύ 10-17/8/2014, χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στην Ταϊπέι της Ταϊβάν μεταξύ 13-20/7/2014)

Δημήτρης Λως-Κολλέγιο Αθηνών (αργυρό μετάλλιο στη Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στην Άγκυρα της Τουρκίας μεταξύ 10-17/8/2014, χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στην Ταϊπέι της Ταϊβάν μεταξύ 13-20/7/2014

Γιώργος Χρίστογλου- 14ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στην Άγκυρα της Τουρκίας μεταξύ 10-17/8/2014)

Γιώργος Βενιζέλος-Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης

Ομάδα μαθητών Γυμνασίου (Junior)

Θεόδωρος Κόκκορης-5Ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Κυριάκος Στεφανίδης-Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης

Χρήστος Καραθεόδωρος-Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Αγ.Παρασκευής

Σταύρος Φιλοσίδης-1ο Γυμνάσιο Βέροιας