Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Βραβεύτηκε ο μαθητής που αναδείχθηκε 1ος στην Ευρώπη και 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής

Βραβεύτηκε ο μαθητής που αναδείχθηκε 1ος στην Ευρώπη και 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής

photo-2-1-620x320Τιμητικό έπαινο στο μαθητή της Γ’ τάξης Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Παιδεία» Χρήστο Φιαμέγκο, για την 3η θέση που κατέλαβε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής Microsoft 2013 και την 1η θέση στην Ευρώπη, απένειμε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου.

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Πληροφορικής διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Microsoft και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους διαγωνιστικούς θεσμούς στην πληροφορική με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών έως 22 ετών από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μόλις 15 ετών, διαγωνίστηκε στην πιο ανταγωνιστική και απαιτητική κατηγορία του διαγωνισμού, στο Microsoft Excel όπου οι υποψήφιοι κλήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο να επιλύσουν σύνθετα ακαδημαϊκά και επιχειρησιακά προβλήματα. Η επιτυχία του Χρήστου σε παγκόσμιο επίπεδο ακολούθησε της διάκρισής του στην 3η θέση στην Ευρώπη το 2012 και την 1η το 2013.

Υποδεχόμενος τον Χρήστο Φιαμέγκο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Πατούλης, τον συνεχάρη θερμά για την επιτυχία του, «μία διάκριση που του ανοίγει εξαιρετικές προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας και γεμίζει με υπερηφάνεια όλους τους συμπολίτες του» όπως σημείωσε. Πληροφορούμενος ο Δήμαρχος από το μαθητή ότι όνειρό του είναι να ασχοληθεί στο μέλλον με την ιατρική έρευνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή του αυτή, έναν κλάδο της ιατρικής επιστήμης ιδιαίτερα απαιτητικό αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην ευόδωση των στόχων του.

Ο μαθητής ευχαρίστησε τόσο το Δήμαρχο κ. Πατούλη, όσο και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου για την τιμή που του επεφύλαξαν, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει, και στο μέλλον, το ίδιο συστηματικά να αγωνίζεται για να εκπληρώσει τα όνειρά του.

Κοντά στο μαθητή βρέθηκαν, επίσης, συγγενείς, φίλοι, καθώς και ο ακαδημαϊκός διευθυντής της Knowledge Dynamics Αλέξης Γεωργαντίδης, που είχε αναλάβει την προετοιμασία του για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.